Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, nemáte někdo prosím zkušenosti s používáním menstruačního kalíšku v těhotenství? Chtěla bych chodit plavat do bazénu, ale bojím se, že chytím nějakou infekci. Kalíšek mi připadá jako dobrý způsob, jak zabránit vniku infekce do těla. Nenapadá mě, jaké by to mohlo způsobovat problémy, ale jak jsem teď taková ze všeho vyplašená
, tak bych raději znala názor i ostatních. Děkuji. Janka
S kalíškem nevím, ale co si takhle v lékárně koupit tampony do vody? Jsou napuštěné nezávadnou vazelínou, takže vodu dovnitř nepropustí. 4 ks stojí asi 50Kč. Taky používám ![]()
Ahoj, taky mě napadly ty tampony. Jmenují se Senta protect a jsou vhodné i v těhotenství. Ahoj, M.
Jo jo, Senta protect, já si nemohla na název vzpomenout a byla líná jít do koupelny si to přečíst
Díky ![]()
ja nevim, ale pokud nejste nachylne na kvasinky a koupete se v „overenem“ bazenu tak bych si nic extra nebrala. Ja v pohode chodila do bazenu obe tehotenstvi, jeste i par dni pred porodem a i mi to porodnik posvetil, kdyz jsem zas nekde vycetla, ze od 36tt se nema chodit, nebot se zacina otvirat, tak mi rekl, ze je to blbost a pokud mi to dela dobre tak at chodim…
Já v těhu kalich používala, právě kvůli ochraně před infekcí z bazénu. Nevím, jestli mě to ochránilo nebo ne, každopádně mi nic nebylo;-)
Koupala jsem se vždy bez tamponu atd a nikdy jsem nic nechytla.četla jsem že pan dr. Koucký ve své poradně doporučoval nepoužívat raději nic
Já jsem o tom včera ještě přemýšlela a asi taky nakonec nebudu používat raději nic. Nikdy jsem na záněty netrpěla, tak snad mi to vydrži. A když nevydrží, tak to budu řešit ![]()
Ahoj holky, me PA rekla, ze tampony ne, ale urcite myslela obyc. Tak sem v prvnim tehu nechodila plavat, pac mi verejny bazeny nedelaj dobre na podvozek a tampony normalne pouzivam. Ted tady ctu, ze sou specialni, koupim a budu chodit. Dik
ahoj holky…mentruacni kalisek slysim poprve…tak sem mrkla po netu co to je…ale vubec teda nechapu jak se to pouziva a jak to funguje…muzete me nekdo zasvetit? ![]()
Tak jak to vypadá asi vidíš;-) Použití - zejména v době MS místo tamponů, v těhotenství do bazénu to je jen alternativa.
Zavedeš a po určité době zase vyndáš a vyleješ. Záleží jak moc máš silnou MS, minimálně pokaždé když jdeš na malou. Pokud jsi doma, tak je dobré to opláchnout a znovu zavést, někde venku, kde není umyvadlo přímo v kabince si buď nosíš vodu v půllitrové lahvi v kabelce, nebo se na to oplachování časem vybodneš:-) Před i po výměně se musí umýt ruce - ostatně jako u výměny tamponu.
Výhodu oproti tampónům vidím v tom, že je hygieničtější, nedráždí sliznici, je to ekologický a praktický - nemusíš s sebou tahat hromadu vložek a tamponů a ještě ušetříš;-). Nevýhodou je zpočátku to zavádění než si člověk zvykne a poněkud vyšší pořizovací cena.
Omlouvám se za anonymitu (těhotenství a intimní dotaz). Jsem těhotná a plánujeme dovolenou, bohužel musím ještě zavádět i utrogestan. Myslíte, že můžu na dobu koupání použít mns kalíšek?
@AnastazieB Protože utrogestan je po rozpuštění bílá hmota, která samozřejmě vytéká ven…
Já teda nemám zkušenost s utrogestanem ale kalíšek používám kdykoliv jdu do veřejného bazénu nebo rybníka. Prodávají se i tampony speciální na koupání ale to bych nesnesla tak prostě kalíšek je jistota. Nevím zda by zabránil v těhu nějaké infekci nebo zánětu apod. ale pro klid duše si ho na plavání beru a zatím v pohodě. Být tebou tak bych ho klidně použila ale po koupání vyndala aby sis to nezhoršila. ![]()