Rýma a Vincentka

1666
18.11.05 12:30

Rýma a vincentka

Ahojky,

prosím vás na co je při rýmě dobrá vincentka a jak ji používate. Zvlhčuje nos při rýmě? Máme jí s malým oba a máme úplně sucho v nose. Moc díky za odpověď.

Nevím co mi to předtím zablblo, že tam mám nesmyslný předmět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
763
18.11.05 12:44

Ahoj marci, vím, že se dá koupit vincentka ve spreji, ale já použila lékovku s kapátkem po dětském nasivinu, nalila do ní obyč vincentku a kapem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.11.05 12:55

Ahoj.

Radimkovi jsem v několika týdnech vytírala nos obyčejnou Vincentkou (z láhve), měl slabší rýmu a doktorka nechtěla hned nasazovat kapky. Na zvlhčení sliznice, při slabší a tekoucí rýmě je super. Teď jsem koupila Vincentku ve spreji, protože ze mně neznámého důvodu mu vadí vatová tyčinka v nose, ale stříkátko od spreje nikoliv. Myslím, že je celkem jedno o jaké balení jde (kromě důvodu finančního).

Beruška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
868
18.11.05 14:21

...

Ahoj,

Vincentka ve spreji je na to super :! :! :!

Pak se dá dolívat tou obyčejnou z láhve… A má se teda především používat na prevenci rýmy :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
18.11.05 14:30

Matýsek taky nesnáší vytírání nosíku vatičkou. Takže když tam má nějaké soplíky, vystříkám nosík vincentkou ve spreji (při tom se řehní :-) ), to se změkčí a pak to jde vytřít snáz, takže to netvrá tak dlouho a Matýsek se tolik nerozzuří…

Prostě ta Vincentka ve spreji je fakt dobrá věc!

Nemáte někdo tip, jak to udělat, aby vytírání nosíku dítě tak neprudilo? :roll:

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
18.11.05 15:22

Ahojky.

Vincentka je super.Kapky do nosu můžeš použít jen tak 3×denně,protože pak poškozují sliznici,ale vincentku můžeš vstřikovat kolikrát denně chceš.Svým spůsobem je to jen slaná voda a ta uvolňuje nos.Můžu fakt doporučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.11.05 16:17

Ahoj, Vincentka ulehcuje prubeh rymy a zvlhcuje. Ale jinak je jako prevence proti ryme. Pro malou ji mam ve spreji, takze jen striknu a je to. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3025
18.11.05 16:17

A holky ta vincentka ve spreji se prodává normálně v lékárně? Asi jo, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
18.11.05 16:23

Jo,jo-v lekarne. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
21.11.05 19:22

Ahojky,
chci se jen zeptat, když je malýmu 8měs. můžu mu už stříkat sprejem (vincentku) do nosu, nebo jen kapat kapátkem?
Díky za odpověď jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
21.11.05 20:04

ahojky,

když pořádně prošplíchneš nosní dírky sprejem, proteče všechno do krku a mimčo to polkne a už ani nezbyde nic na odsávání :P . (nebo aspoň skoro nic). Já teda používám Sterimar ve spreji (je to podobné jako Vincentka) a jsem s tím spokojená. Takhle mi to aspoň poradila doktorka, když měl malý rýmu a kašel a ona radila jen ten sprej s tím, že kašel způsobuje hlen z nosu, který stéká do krku a tam dráždí ke kašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
21.11.05 20:29

Ahoj, klidne Vincentku muzes strikat sprejem. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
21.11.05 22:29

Nám Vincentka taky dost pomáhá,ale co je úžasný-kapnout do nosíku trochu mat.mlíka.Nám to pomáhá 100%.poradil to dr. 8O mé sestře v Rakousku.dost dlouho trvalo než jsem se odvážila,ale můžu si to jen chválit. :P
Tak všem přeju zimu bez rýmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
21.11.05 22:41

Ahojky Marci,

klidně to do nosánku stříkni. My jsem ji stříkali, už když nám byli 2 měsíce.

Jinak se nám doma osvědčila zvlhčovačka vzduchu, do které se dá taky nalít Vincentka.

Na rýmu jsme dávali i homeopatika HYDRASTIS CANDENSIS 9CH. Stojí kolem 55,– Kč.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
22.11.05 07:04

Ahojky,
díky holky za radu.
Jana a Jiřík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit