Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
prosím vás na co je při rýmě dobrá vincentka a jak ji používate. Zvlhčuje nos při rýmě? Máme jí s malým oba a máme úplně sucho v nose. Moc díky za odpověď.
Nevím co mi to předtím zablblo, že tam mám nesmyslný předmět.
Ahoj marci, vím, že se dá koupit vincentka ve spreji, ale já použila lékovku s kapátkem po dětském nasivinu, nalila do ní obyč vincentku a kapem.
Ahoj.
Radimkovi jsem v několika týdnech vytírala nos obyčejnou Vincentkou (z láhve), měl slabší rýmu a doktorka nechtěla hned nasazovat kapky. Na zvlhčení sliznice, při slabší a tekoucí rýmě je super. Teď jsem koupila Vincentku ve spreji, protože ze mně neznámého důvodu mu vadí vatová tyčinka v nose, ale stříkátko od spreje nikoliv. Myslím, že je celkem jedno o jaké balení jde (kromě důvodu finančního).
Beruška
Ahoj,
Vincentka ve spreji je na to super
![]()
Pak se dá dolívat tou obyčejnou z láhve… A má se teda především používat na prevenci rýmy ![]()
Matýsek taky nesnáší vytírání nosíku vatičkou. Takže když tam má nějaké soplíky, vystříkám nosík vincentkou ve spreji (při tom se řehní
), to se změkčí a pak to jde vytřít snáz, takže to netvrá tak dlouho a Matýsek se tolik nerozzuří…
Prostě ta Vincentka ve spreji je fakt dobrá věc!
Nemáte někdo tip, jak to udělat, aby vytírání nosíku dítě tak neprudilo? ![]()
Hanka a Matýsek
Ahojky.
Vincentka je super.Kapky do nosu můžeš použít jen tak 3×denně,protože pak poškozují sliznici,ale vincentku můžeš vstřikovat kolikrát denně chceš.Svým spůsobem je to jen slaná voda a ta uvolňuje nos.Můžu fakt doporučit.
Ahoj, Vincentka ulehcuje prubeh rymy a zvlhcuje. Ale jinak je jako prevence proti ryme. Pro malou ji mam ve spreji, takze jen striknu a je to. Sany.
A holky ta vincentka ve spreji se prodává normálně v lékárně? Asi jo, že jo…
Ahojky,
chci se jen zeptat, když je malýmu 8měs. můžu mu už stříkat sprejem (vincentku) do nosu, nebo jen kapat kapátkem?
Díky za odpověď jana
ahojky,
když pořádně prošplíchneš nosní dírky sprejem, proteče všechno do krku a mimčo to polkne a už ani nezbyde nic na odsávání
. (nebo aspoň skoro nic). Já teda používám Sterimar ve spreji (je to podobné jako Vincentka) a jsem s tím spokojená. Takhle mi to aspoň poradila doktorka, když měl malý rýmu a kašel a ona radila jen ten sprej s tím, že kašel způsobuje hlen z nosu, který stéká do krku a tam dráždí ke kašli.
Nám Vincentka taky dost pomáhá,ale co je úžasný-kapnout do nosíku trochu mat.mlíka.Nám to pomáhá 100%.poradil to dr.
mé sestře v Rakousku.dost dlouho trvalo než jsem se odvážila,ale můžu si to jen chválit. ![]()
Tak všem přeju zimu bez rýmy.
Ahojky Marci,
klidně to do nosánku stříkni. My jsem ji stříkali, už když nám byli 2 měsíce.
Jinak se nám doma osvědčila zvlhčovačka vzduchu, do které se dá taky nalít Vincentka.
Na rýmu jsme dávali i homeopatika HYDRASTIS CANDENSIS 9CH. Stojí kolem 55,– Kč.
Lenka