Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, především maminky.
Chtěla bych vás upozornit na hračku, která je oblíbenou první hračkou - už pro svou lehkost a snadné uchopení…
Dnes naše Karolínka po dlouhé době tyto kroužky objevila a hrála si s nimy, bouchala s nimy o misku - nebyly to žádné silné rány - a najednou v její ručičce spatřím část plastového kolečka, který spojuje kruh, na kterém jsou kousací kroužky pověšeny ![]()
Prosím překontrolujte si tuto hračku, „ochutnávka“ by nemusela skončit dobře ![]()
Jde o hračku zakoupenou v kojeneckých potřebách. Jelikož jsme ho vyhodili před více jak 9m, nepamatuji si bohužel jméno výrobce…
Mirka
PS: omlouvám se za pidi obrázky - větší naleznete zde na emimi v galerii „Různé“
Ještě bych ráda dodala, že kolečko, uzavírající kruh, je rozlomené… Nepodařilo se mi nafotit detail, ale určitě nejde o záměr, že by se mělo dát „otevřít“. Navíc je tam vidět jasné odlomení…
M.
tak my ji máme doma:-(
No budu bedlivě hlídat, to je hrozný…
Alenka
tak my ji máme doma:-(
No budu bedlivě hlídat, to je hrozný…
Alenka
Tak přesně takové jsem dostala taky. No a asi po 10 bouchnutí do stolečku se nám stalo to samé a dřív oblíbené kroužky už jsou v koši.
Takže fakt maminky dávejte pozor, bylo to i dost ostré.
Ilča
Jelikož mi to nedalo, vydala jsem se do obchůdku, kde jsme hračku koupili. Jedná se o značku COMOX .
Ilčo - u nás ani nešlo o ostrost, jako o to že malé dítě rádo ochutnává a zkoumá pusinkou… Zatím má Karolínka ve zvyku se se vším „pochlubit“ a tak jsem to objevila včas. Opravdu si ani nechci představit, jak by to mohlo dopadnout, kdyby to strčila do pusinky…
Mirka
Měli jsme podobné kroužky,a taky to prasklo,sice to zůstalo pořád vcelku ale bylo to dost ostrý.....já bych nic nehlídala a raději bych to vyhodila ![]()
Ahoj Holky ,
tam nám se tyto kroužky taky rozlomily(už jsou taky v kontajnéru).Myslím , že s nimi ani Anežka nemusela bouchat .
Jsou opravdu nebezbežné.
Ještě ,že máme nejedlíka, kterého nenapadne strkat věci do pusinky.
Pa
Ano, taky jsme dostali tyhle kroužky. Matýskovi se podařilo rozlomit nebo rozkousnout tu malou kuličku na dvě části. Nevím přesně jak, nebyla jsem zrovna u toho. Když jsem po chvilce přišla, krve by se ve mně nedořezal, viděla jsem jen jednu část… naštěstí na té druhé klečel a nenapadlo ho dát si ten malý kousek do pusinky.
Nevím, jestli je to špatným výrobcem. Prý to je oblíbená hračka z dob našeho dětství.
Hanka a Matýsek
Nám se stalo totéž. A mé sestře taky. Takže ty kroužky jsou jen maximálně pro ty úplně nejmenší miminka, která nemají ještě dost síly. Náš prcek je zničil, když mu bylo 7 měsíců.
Marki
Jojo i u nás kroužky už jsou v koši ![]()
Je to fakt jen pro mimísky. Mně se teda rozlomil v batohu při převážení :-/.
Holky když tady píšete o těch nebezpečných hračkách, chci vás také upozornit na běžně prodávanou a myslím i oblíbenou hračku plastovej špendlík . Známé se stalo, že ho její půlroční mimi rozlomilo, hračka obsahuje uvnitř kuličky, které může dítě snadno vdechnout nebo spolknout. Zkoušela jsem tuhost materiálu a teké se mi rozlomil na dvě části. Pokud vím, stalo se to více maminám. Foto bohužel nevložím, protože syn už je skoro dvouroční, a tato hračka už dávno skončila v koši.
Tak my máme obojí a je to u nás dost oblíbený. Malýmu je něco málo pře 3měsíce, tak s tím asi trochu „zacvičím“ a nejspíš vyhodím ![]()
Klára
Ahojky, kroužky se nám také rozlomily a nejen v kuličce, ale i jednotlivé kroužky:-( Mladýmu bylo cca 5m… Je to opravdu pro malá mimča.
Ahoj Petra a Matěj
Přidám také typ na další nebezpečnou hračku. Je to kočárek (golfky) prodávaný v Albertovi. Dostali jsme ho od mojí matky, stál 99,– Kč - pro ni velice výhodný nákup. Kolečka jsou „zajištěná“ malými bílými kolíčky, které pořád vypadávají a když sundáte návlek sedátka, z kočárku trčí nijak extra chráněné dráty ze kterých je celá kostrukce kočárku. o tom, že pokud nesvážete napevno „panty“ které pomáhají složení kočárku na placku, děcko si úžasným způsobem skřípne prsty a nepozorný dospělák taky.
Jéééé, až teď jsem si všimnula, že je řeč o hračce pro miminka. No, ten kočárek teda pro miminka není, ale berte to jako varování, co nemáte kupovat =o)