POZOR na hračku pro miminka

1242
16.3.06 17:55

POZOR na hračku pro miminka

Ahoj holky, především maminky.

Chtěla bych vás upozornit na hračku, která je oblíbenou první hračkou - už pro svou lehkost a snadné uchopení…

Dnes naše Karolínka po dlouhé době tyto kroužky objevila a hrála si s nimy, bouchala s nimy o misku - nebyly to žádné silné rány - a najednou v její ručičce spatřím část plastového kolečka, který spojuje kruh, na kterém jsou kousací kroužky pověšeny 8O

Prosím překontrolujte si tuto hračku, „ochutnávka“ by nemusela skončit dobře :?

Jde o hračku zakoupenou v kojeneckých potřebách. Jelikož jsme ho vyhodili před více jak 9m, nepamatuji si bohužel jméno výrobce…

Mirka

PS: omlouvám se za pidi obrázky - větší naleznete zde na emimi v galerii „Různé“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
16.3.06 18:06

Ještě bych ráda dodala, že kolečko, uzavírající kruh, je rozlomené… Nepodařilo se mi nafotit detail, ale určitě nejde o záměr, že by se mělo dát „otevřít“. Navíc je tam vidět jasné odlomení…

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
16.3.06 18:21

tak my ji máme doma:-(
No budu bedlivě hlídat, to je hrozný…
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
16.3.06 18:22

tak my ji máme doma:-(
No budu bedlivě hlídat, to je hrozný…
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
16.3.06 18:33

Tak přesně takové jsem dostala taky. No a asi po 10 bouchnutí do stolečku se nám stalo to samé a dřív oblíbené kroužky už jsou v koši.
Takže fakt maminky dávejte pozor, bylo to i dost ostré.
 Ilča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
16.3.06 19:51

Jelikož mi to nedalo, vydala jsem se do obchůdku, kde jsme hračku koupili. Jedná se o značku COMOX .

Ilčo - u nás ani nešlo o ostrost, jako o to že malé dítě rádo ochutnává a zkoumá pusinkou… Zatím má Karolínka ve zvyku se se vším „pochlubit“ a tak jsem to objevila včas. Opravdu si ani nechci představit, jak by to mohlo dopadnout, kdyby to strčila do pusinky…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
16.3.06 20:17

Měli jsme podobné kroužky,a taky to prasklo,sice to zůstalo pořád vcelku ale bylo to dost ostrý.....já bych nic nehlídala a raději bych to vyhodila :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
16.3.06 20:26

Ahoj Holky ,
tam nám se tyto kroužky taky rozlomily(už jsou taky v kontajnéru).Myslím , že s nimi ani Anežka nemusela bouchat .
Jsou opravdu nebezbežné. :evil: Ještě ,že máme nejedlíka, kterého nenapadne strkat věci do pusinky.
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
17.3.06 09:07

Ano, taky jsme dostali tyhle kroužky. Matýskovi se podařilo rozlomit nebo rozkousnout tu malou kuličku na dvě části. Nevím přesně jak, nebyla jsem zrovna u toho. Když jsem po chvilce přišla, krve by se ve mně nedořezal, viděla jsem jen jednu část… naštěstí na té druhé klečel a nenapadlo ho dát si ten malý kousek do pusinky.

Nevím, jestli je to špatným výrobcem. Prý to je oblíbená hračka z dob našeho dětství.

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
17.3.06 09:44

Nám se stalo totéž. A mé sestře taky. Takže ty kroužky jsou jen maximálně pro ty úplně nejmenší miminka, která nemají ještě dost síly. Náš prcek je zničil, když mu bylo 7 měsíců.
 Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
17.3.06 09:54

Jojo i u nás kroužky už jsou v koši :-)
Je to fakt jen pro mimísky. Mně se teda rozlomil v batohu při převážení :-/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
17.3.06 10:15

Holky když tady píšete o těch nebezpečných hračkách, chci vás také upozornit na běžně prodávanou a myslím i oblíbenou hračku plastovej špendlík . Známé se stalo, že ho její půlroční mimi rozlomilo, hračka obsahuje uvnitř kuličky, které může dítě snadno vdechnout nebo spolknout. Zkoušela jsem tuhost materiálu a teké se mi rozlomil na dvě části. Pokud vím, stalo se to více maminám. Foto bohužel nevložím, protože syn už je skoro dvouroční, a tato hračka už dávno skončila v koši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
17.3.06 11:18

Tak my máme obojí a je to u nás dost oblíbený. Malýmu je něco málo pře 3měsíce, tak s tím asi trochu „zacvičím“ a nejspíš vyhodím :?

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
17.3.06 11:26

Ahojky, kroužky se nám také rozlomily a nejen v kuličce, ale i jednotlivé kroužky:-( Mladýmu bylo cca 5m… Je to opravdu pro malá mimča.
Ahoj Petra a Matěj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
17.3.06 11:26

Radča

Přidám také typ na další nebezpečnou hračku. Je to kočárek (golfky) prodávaný v Albertovi. Dostali jsme ho od mojí matky, stál 99,– Kč - pro ni velice výhodný nákup. Kolečka jsou „zajištěná“ malými bílými kolíčky, které pořád vypadávají a když sundáte návlek sedátka, z kočárku trčí nijak extra chráněné dráty ze kterých je celá kostrukce kočárku. o tom, že pokud nesvážete napevno „panty“ které pomáhají složení kočárku na placku, děcko si úžasným způsobem skřípne prsty a nepozorný dospělák taky.

Jéééé, až teď jsem si všimnula, že je řeč o hračce pro miminka. No, ten kočárek teda pro miminka není, ale berte to jako varování, co nemáte kupovat =o)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino