Cytomegalovirus

1228
19.5.06 14:10

Cytomegalovirus

Prosím o radu ohledně tohoto viru CMV, moje holčička má zvětšenou uzlinku na krku a teď jí zjistili že prodělala CMV virozu…máte s tím některá zkušenosti? Je to nějaké nebezpečí pro miminko? Holčička hned po narození prodělala novorozenecké křeče, na které ted preventivně bereme antiepileptika a nyní jsem musela přestat kojit, porotože holčice zjistili nesnášenlivost kravského mléka a ani vyloučení z mé stravy nepomohlo a krev ve stolici se objevovala dál. Nyní krmíme Nutrilonem Pepci MCT. Jsou to možná samostatné nemoci, ale mohou souviset s prodělaným CMV? Děkuju předem za každý příspěvek…díky všem prodělaným starostem s Claudinkou už pomalu umírám strachem…
Barusa a Claudinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
922
19.5.06 14:49

Ahoj Baru,
já neporadím, jen chci popřát, aby byla vaše holčička brzo zdravá!
Držíme pěsti!
Verča a Jiříček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
19.5.06 15:04

Neboj. Cytomegalovirus je proste normalni virus a aspon bude mit mala protilatky. Ja jsem pracovala v nemocnici a uz jako tehotna jsem cvicila s holcickou, u ktere byl krome jineho v prubehu pobytu zjisten prave CMV. No dostala jsem strach a hned bezela na testy.
Dr. rikala, ze kdybych ho neprodelala a v tom tehotenstvi chytila, byl by to mozna problem pro plod. Ale pokud jsem ho prodelala uz driv, mam protilatky a je to v poradku.
A priznaky jsou proste jako u virozy. Boli te v krku, mas rymu. atd.
Ja uz jsem ho prodelala tedy driv a ani jsem o tom nevedela. Asi se to bralo jako normalni viroza a tim padem se to nemuselo dal resit.
Proste nekomu najdou ve vyterech streptokoka, nekomu CMG, nekomu neco jineho.
Ale nemusis se bat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
19.5.06 16:34

Baruso,ja jsem taky slysela,ze CMVirem je promorena cela populace.Kdekdo ji prodelal a ani o tom nevi.A zjisti se to prave protilatkama v krvi.
Drzim moc palecky at je Claudinka zdravoucka.
 Lina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.14 21:58

CMV a těhotenství

Ahoj holky, nemáte někdo zkušenost? V těhu mi zjistily cytomegalovirus a bohužel jsme museli ukončit protože poškození bylo fatální. Chtěla bych vědět jestli ste si tím některá také neprošli a jak to bylo s dalším těhotenstvím? Hlídal vám někdo protilátky? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3241
1.6.14 22:42

Mě zjistili, že jsem měla CTM až po ukončení těhotenství, dcera má z něj cystu na mozku a v oku, jinak je naprosto zdravá. Další těhotenství naprosto vpohodě, ani už mě nehlídali, prý už jsem měla protilátky.
Chytla jsem jej tehdy asi v 4-5mtěhotenství od kotěte -tedy podle lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.14 23:09

Omlouvám se za anonymní, je to citlivé téma a netýká se přímo mě…

Kamarádka prodělala cytomegalovirus v těhotenství- „jen“ dlouho kašlala. Bohužel se na to přišlo až po porodu, kdy chlapeček měl rozdílně velké mozkové polokoule… rodičům řekli, že zatím nevědí, co to znamená a ukáže se časem, zda je to problém. A problém je to veliký- chlapeček (dnes už v pubertě) zaostával jak mentálně tak fyzicky ve vývoji, cvičili vojtovku, zjistili mu epilepsii, až někdy v 1 roce určili diagnozu- prodělaná CMV infekce v těhotenství a zánět mozku plodu ještě v děloze :nevim:. Chlapec je na úrovni novorozence, sám se nepohybuje, nemá kousací reflex, nekomunikuje… Mají ho v domácí péči a je to moc těžké :hug:
Zakladatelko, mohu Tě potěšit, že mají ještě další dvě děti a ty jsou zdravé :hug: Nejsem si jistá, ale CMV patří k herpetiským virům, nebezpečná je hlavně první infekce- akutní onemocnění, potom už bývá v klidovém stavu a může propuknout při snížené imunitě, ale větší neplechu už by dělat neměl…

@k.a.c.k.a.1 nepleteš si to s Toxoplasmosou? Ta může být od koček a musí se další těhu pohlídat protilátky, zda je vše OK…

• Citovat
  • Upravit
7974
1.6.14 23:17

Zjistilo to až po. Další těhotenství nijak extra nehlídali, protilátky už jsem měla, virus jsem nevylučovala a znovu jsem neonemocněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 08:57

Moc děkuju za všechny reakce, jde mi o to že jsem byla na odběrech a mám sice protilátky IgG ale ještě mám zvýšené IgM, na odběrech jsem byla po týdenním odstupu po chřipce tak doufám že to mohlo být zvýšený tím. Jsem 3 měsíce od revize po ukončení těhu a snažíme se tak se bojim aby to neudělalo zase nějakou neplechu. Já jsem se nejspíš nakazila 4.-5. týden těhu, takže průser to byl docela velikej.

• Citovat
  • Upravit
7974
2.6.14 09:44

IgM jsou tuším v krvi až šest měsíců od samotné infekce, někdy i dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 09:52

@kotyk No a myslíš že by to mohl být průser kdybych byla znovu těhotná?

• Citovat
  • Upravit
7974
2.6.14 10:00

Myslím, že ne. Ale jestli máš tak brzo po infekci a přerušení, asi nebudeš mít schránku v nej kondici, a maličko si koleduješ o reaktivaci nebo odlovení nějaké další infekce. Bejt tebou, dám si klidný léto plný sluníčka, sportu, zdravé stravy a pak se vrhnu na další mimčo. Je mi jasné, že bys chtěla co nejdřív :hug:, ale někdy je lepší spěchat pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 10:23

No to máš pravdu, necháváme tomu volnej průběh a uvidíme kdy se zadaří. Byla jsem na ukončení ve 20 tt takže od infekce už mám celkem dlouho, tak nevím, zítra budu volat doktorce co a jak dál. :nevim: Ale myslím si že když už protilátky mám tak by to snad neplechu dělat nemělo, předtim to byl problém že šlo o primoinfekci

• Citovat
  • Upravit
3241
2.6.14 16:50

Ano popletla jsem to, od kočky byla toxoplazmóza, ale cytomegalovirus jsem prodělala v tom těhotenství a z toho, ty cysty, ty tvoří ten CMV. :-)A to druhé těhotenství už opravdu nehlídali nijak extra, jen ta krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.14 20:20

Holky já se nejvíc bojím že se to při dalším těhu reaktivuje a bude se to celé opakovat. Ve čtvrtek jdu na nové odběry po měsíci tak doufám že už to začalo klesat nebo mě z toho mrskne. :pocitac: :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA