Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Mám doporučeno brát k císaři Staphysagria 9ch + Arnica montana 9ch, ale nevík kolik kuliček. Nechci rušit lékařku při svátcích. Nemáte někdo prosím zkušenost?
doporučení: Arnica 9 CH 2× denně 2 dny před porodem a po porodu- na hojení ran (aspoň týden- dává se jak u normálního porodu, tak císařského řezu)
Po císařském řezu Staphysagria 9 CH 2× denně na lepší hojení ran- 5 dní
Já mám tedy doporučení tohle:
Arnica montana 9CH
Staphysagria 9CH
A oboje týden, klidně i 14 dní.
A Ricinus communis 5-9CH
salomme píše:
Já mám tedy doporučení tohle:Arnica montana 9CH
- cca 14 dní před porodem 1× denně 5 granulí
- po porodu 2× denně 5 granulí
Staphysagria 9CH
- po porodu (na hojení řezných ran, takže nástřih i císař) 2× denně 5 granulí
A oboje týden, klidně i 14 dní.
A Ricinus communis 5-9CH
- na podporu tvorby mléka 2× denně 5 granulí
- na zastavení laktace použít ředění 30CH
Já mám to samé ![]()
Straphysagria 9 nebo 15 CH je dobré vzít 5 granulek den před plánovaným CS a pak pokračovat 5 granulí denně i po operaci do dobrání celé tuby léku.
Arnica 9 nebo 15 CH klidně i dvě tuby po císaři. Já vybrala dvě a krásně se mi jizva zhojila.
a RICINUS COMMUNIS doporučuju pouze ředění 5 CH !! nejlépe startuje laktaci a začít co nejdříve po porodu. Hned jak je to možné. Vybrala jsem taky dvě tubičky a mlíčka je dost, ikdyž byl malý v inkubátoru víc jak týden.
hodně štěstíčka !
jo a ještě: jakmile se laktace spustí v plné síle - je dobré lék Ricinus přestat brát ![]()
jinak já nejsem zastáncem toho, aby se lék bral „dopředu“ - třeba před plánovaných císařem mi přijde zbytečné brát třeba Arnicu -mám pocit, že po císaři už potom tak nepomáhá, když je tělo „zvyklé“, takže moje zkušenost je -Arnicu dávat až je fakt potřeba - tj. po porodu. To samé praktikuju u mých dětiček.
anastazi1 píše:Homeopatika se rozhodně NEMAJÍ brát preventivně dopředu!!!
jinak já nejsem zastáncem toho, aby se lék bral „dopředu“ - … - mám pocit, že po císaři už potom tak nepomáhá, když je tělo „zvyklé“, …
Sama jsem to zažila, protože jsem uvěřila brožurce z lékárny a brala Arniku 14 dní před porodem. Po nádherném a naprosto pohodovém porodu jsem se cítila jak přejetá parním válcem. Prostě ukázkový proving.
To samé platí pro Staphysagrii.
Arniku si po porodu vezmu v případě, že
**Po císaři se Arnika nehodí. POKUD by se rána nehojila, tak je dobré zvážit:
(Upravila jsem info o Arnice.)
Příspěvek upraven 12.10.11 v 20:53
moc děkuji holky! ![]()
Janko- můžu se na tebe obrátit, pokud bych potřebovala s homeopatiky poradit?
Ještě prosím dotaz ![]()
Pokud budu brát zároveň Arnicu a Staphysagrii, můžu je brát najednou, nebo mám mezi němi udělat nějaký odstup? + asi si ještě koupím Ricinus communis 5ch na podporu kojení (aby po císaři nastartovalo lépe mlíčko).
Pleo, čeká tě plánovaný císař?
Po probuzení z narkózy bych si vzala Nux vomica 30CH, jednu kuličku a dost (k odstranění účinků narkózy).
Až kdyby se jizva nehojila dobře, tak jako v mém komentáři výše. Různá homeo by se prostě kombinovat neměla.
Ricinus ok, ale zas bych ho nechala až pro případ problémů, nenasazovala hned. Pokud ti budou po císaři mimčo nosit a budeš moci přikládat dostatečně často, tak problém nebude.
(upravila jsem info o Arnice)
Příspěvek upraven 12.10.11 v 21:57
Tak to budu držet palce, ať všechno proběhne maximálně dobře ![]()
Příspěvek upraven 12.10.11 v 21:57