Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Taky nějak nechápu
kdyby se můj brácha dostal do takové situace tak neuvažuju ani minutu a jde k nám, i kdybych už měla další 4 děti
co se týče peněz, tak tam nevidím už vůbec žádný problém, předpokládám že po obou rodičích bere sirotčí důchod ![]()
Já bych si sourozence také vzala domů. Vžij se do jeho situace, ty bys chtěla být v děcáku
?
Tak brácha snad dostává sirotčí důchod a dostane i po otci a to není zrovna málo peněz. Netuším jestli by se dal brácha vzít do pěstounské péče nebo ne, ale pokud ano, opět jsou za to další peníze. No, ale jestli takhle přemýšlíte, tak by mu snad bylo lépe v tom DD, protože než být u sourozenců, kteří ho nemusí, tak snad raději sám, no ne? Jinak mohl by si ho vzít kdokoliv z rodiny, kdo by chtěl - teta, strýc, další babička, sestřenice… starší 18ti let.
Ještě když dovolíte, tohle u křtěných dětí řeší kmotr. To jsou ti, kteří se zavázali, že kdyby se stalo něco rodičům, oni se postarají. Já kmotra nejsem, ale manžel jo, neteřinkám (já nejsem křtěná, takže nemohu), ale beru to tak. Kdyby nedejbože se něco stalo, tak o holky se pochopitelně postaráme. Počítám teda, že hodně velkou část vezmou na sebe prarodiče, protože babička by to tak cítila, ale… taky by to nebylo navždy.
No téda, to je rodina. Bráchovi je 12, přijde do puberty a asi to nebude úplně sranda. Ale říct, že máš jedno dítě, čekáš další, a proto k vám nemůže?
Předtav si, že by takovej vztah k sobě měly tvoje děti. Smutné ![]()
Je to smutny..veta „ja mam Majdu a cekam druhe, takze k nam ne“ v kontrastu s osrdickovanym nazvem diskuze je na pobliti.
Boze chudak ten kluk, musej se mu honit hlavou silene veci.
@Emilie V ČR z kmotrovství nevyplývají žádné právní výhody. Jediné, co se počítá, je příbuzenství. Kdyby nešlo o neteřinky, byli byste jako neproškolení pěstouni prakticky naprosto mimo ![]()
Nevím proč bratra nechcete k sobě domů, ale já bych si v této situaci sourozence k sobě domů určitě vzala. Nějak bych se snažila vymyslet ať může žít s námi, už tak si toho musel hodně prožít když přišel o oba rodiče. A dát ho někam do děcáku nebo k někomu na koho zbyde to bych nemohla. Pořád je to sourozenec tvůj. Ale nechci soudit pouze můj názor. ![]()
Ja z toho snad nebudu spat..kluk ma dve sestry, ktere shaneji nekoho, kdo by mel na nej narok.
![]()
A jaký vztah máte mezi sebou jako sourozenci? máš ho ráda?
On půjde do puberty a o to víc by potřeboval někoho, kdo ho bude mít rád. Předpokládám, že babička ho zahrnula láskou. A najednou by měl skončit v dětském domově?
Ty budeš mít druhé dítě, nevím, v jakých žiješ poměrech-manžel tyran, máte třeba 1 + 1,jste hodně zadlužený…nevím, co je pravou příčinou, proč k vám nemůže? A sestra kvůli penězům? Naopak, kdyby si ho vzala, tak na tom budou finančně mnohem lépe. Ale brát si bratra stím, že na tom budu celkově lépe, to je hloupé. Ona by si ho mohla vzít do pěstounský péče, což je docela solidní částka. A on bude mít 2 x sirotčí důchod, po obou rodičích-takže by měla dohromady na bratra cca 16-18 tisíc. Což jí bratr stát ani nebude.Ale takto kalkulovat, zda se mě bratr doma vyplatí či nevyplatí? Hnus. ![]()
@kotyk píše:
@Emilie V ČR z kmotrovství nevyplývají žádné právní výhody. Jediné, co se počítá, je příbuzenství. Kdyby nešlo o neteřinky, byli byste jako neproškolení pěstouni prakticky naprosto mimo
Ne, souhlasím, na kmotrovství se tady nehraje. Jen jsem chtěla dát takový příklad, že bývávalo, že někdo další převazl - alespoň symbolicky - zodpovědnost. ![]()
Příspěvek upraven 02.09.12 v 16:22
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat