Tchyně :-o

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
9.9.12 10:27

No hele, mamka jistě nepřepsala dům na syna proto, aby ji pak přistěhovaná snacha řídila život. Mě přijde, že s tou zahradou jsi spíš ty ten „naschválníček“, hledáš zbytečné problémy. Tvou tchyni lituju. Jedině co, ty piškoty psovi, to bych si promluvila s manželem a toto rázně zatrhla. Ale zbytek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.9.12 10:28
@Haninaaa píše:
Jako já bych necekla, kdyby se o tu zahradu starala, ale takhle? Prostě jsem řekla přítelovi, že buď se o tu zahradu bude starat ona nebo my, ale ne stylem, že to tam je vše zaplevelené a zahradu celé roky seká přítel nebo já…než jsme to koupili a vybudovali vrch, tak jsme bydleli na bytečku a když jsme tam přijeli po 14ti dnech, tak první co bylo, jsme museli sekat zahradu. nebo volala? je potřeba posekat zahradu" uááááááááááááá

U nás zahradu sekaj taky chlapi :mrgreen:. Mamka zahradu v životě nesekala.. a sekat si myslím nikdy nebude. U nás to dělaj chlapi, stejně jako řežou dřevo a tak.. Třeba je tak taky navyklá.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.9.12 10:29
@Kallkapa píše:
U nás zahradu sekaj taky chlapi :mrgreen:. Mamka zahradu v životě nesekala.. a sekat si myslím nikdy nebude. U nás to dělaj chlapi, stejně jako řežou dřevo a tak.. Třeba je tak taky navyklá.. :think:

U nás to samé :palec: I když teď co měl manžel úraz a nemohl, tchyně mu zahradu sekala :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.9.12 10:32

Taky jsem nikdy nesekala zahradu a určitě bych to teda nechtěla po tchýni 8o Já myslím, že řešíš prkotiny… ohledně návštěv a psa si otevřeně promluvte, když to nepomůže, tak použijte lest (s tím psem a kapačkou dobrý nápad). Ale co má a nemá ona před svým vchodem, to ti může být jedno :nevim: Přijde mi, že to dost přeháníš. Taky bydlíme s rodiči, tři generace v jednom domě a vždycky se dokážeme domluvit v klidu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2890
9.9.12 10:38

Uplně tě chápu, mě to dělal tchán i tchýně, a to jsem u nich nebydlela jen jezdila na vykendy, pač jsem s chlapem ještě spolu nebydleli a já omítala se k nim nastěhovat. Dělali mi např. umyla jsem nádobí a oni ho znova umyli, nebo jsem vysála a oni vysáli znova, vyprala jsem a oni vyprali znova. Takže jsem dala chlapovi, ikdyž se za to stydím, nůž na krk a našli si bydlení, chodila jsem jen na povinné návštěvi, ale po tom co o mě prohlašuje po celé vesnici, že jsem neplodná, tak jsem to omezila na pul hoďky za měsíc.
Jinak kotelnu zamkni, nebo ji nech ať řve, ji to za nějakej čas přejde. Pejska bych určitě řešila, tak jak tu padlo, prostě díky piškotám má něco se žalůdkem. A co se týče těch květináčů, tak u tchyně jsem to řešila tak, že to prostě dostala k narozeninám a ona abych se neurazila, že to nepoužívá, tak to hned použila.
Nebo zkus na ni mluvit opačně, tak jak u dětí. Jé to jsou krásné květníky a vsaď se že jsou za chvilku vyměněné. ALe toto je myšleno jako sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 10:39
@monika32 píše:
U nás to samé :palec: I když teď co měl manžel úraz a nemohl, tchyně mu zahradu sekala :mrgreen: :pankac:
@monika32 píše:
No hele, mamka jistě nepřepsala dům na syna proto, aby ji pak přistěhovaná snacha řídila život. Mě přijde, že s tou zahradou jsi spíš ty ten „naschválníček“, hledáš zbytečné problémy. Tvou tchyni lituju. Jedině co, ty piškoty psovi, to bych si promluvila s manželem a toto rázně zatrhla. Ale zbytek :roll:

Já nikomu život neřídím, vůbec ji do ničeho nemluvím, ale nevím, já jsem zvyklá prostě na pořádek a chci aby prostě bydlení bylo pro nás BYDLENÍ ne že si sednu na terasu a čusím do zaplevelených zahonků, do brambor mezi kterýma rostou pampelišky, kosatce a já nevím co vše. u prostřed zahrady pohozenej kyblík, tam to a tam ono. Před vchodem mimo těch kvítek, pohozenej stojan na kvítka v kterém plesnivý už i voda a to jsou věci na které koukáš a kolem kterých chodíš…tak nevím, jestli by jsi to jen tak přecházela…já nejsem takovej flegmoš. :,(

To že je bordelářka a je tvrdohlavá jsem věděla od začátku a taky přítel říkal, jak budou problémy, tak ji pořídíme byteček a bude, jenže je mi blbé ji říct prostě…SŤEHUJETE SE a basta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
9.9.12 10:45

A s tím sekáním, ona je prostě naučená. Chlapovi rodiče to samé, bydlí s nima od chlapa brácha a jeho sestra s manželem kousiček od nich, ale protože oni byli zvyklí že to dělal vždycky muj chlap, tak prostě to je každou chvilku telefon pojď posekat trávu a i jiné vymysli, ale je zase pravda, že my to raději uděláme po jejich, tim pádem je klid.
Záhrádku bych vyřešila taky že bych ji prostě vyčlenila kousek, dala ji tam malej dřevěnej plotek, což opravdu vypadá pěkně a ať si tam dělá co chce, ona bude spokojená že má taky svoje a ty že si můžeš zbytek udělat po svém, ale musíš jí dát trochu větší kus a ne nějakej malej courek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
9.9.12 10:46

Myslím že v tomto případě je opravdu nejlepší jít si bydlet samy.
Já jsem bez partnera a bohužel bych bydlení sama neutáhla a kor s čekajícím miminkem, tak jsem se vrátila k rodičům. Na něco je to super na něco ne, ale to je holt úděl toho že mohu bydlet a finančně to zvládnu. Protože pokud bych měla platit nájem 8 tisíc tak bych to ani náhodou neutáhla, nepočítaje to že až se to malé narodí že bude potřebovat abych ho uživila když otec nebude platit, a v mé rodině mám obrovskou podporu a za to jim jsem vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 10:47
@madi píše:
Taky jsem nikdy nesekala zahradu a určitě bych to teda nechtěla po tchýni 8o Já myslím, že řešíš prkotiny… ohledně návštěv a psa si otevřeně promluvte, když to nepomůže, tak použijte lest (s tím psem a kapačkou dobrý nápad). Ale co má a nemá ona před svým vchodem, to ti může být jedno :nevim: Přijde mi, že to dost přeháníš. Taky bydlíme s rodiči, tři generace v jednom domě a vždycky se dokážeme domluvit v klidu :nevim:

Ale nikdo vůbec po ní nechce aby sekala zahradu, když se o ni chce starat tak ať se fakt STARÁ, ne že tam jen vše vysadí a čau pipi…prostě ani nesklidí. A já ji to budu klidně i kosit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
9.9.12 10:47

Tak si tu zahradu oddělte třeba živým plotem na „moje - tvoje“ a máš vystaráno, ne?? Svoje si udělej jak chceš a jí nech ten její nepořádek. Pak nemusíš řešit co se kde válí a že má v bramborách pampelišky.

Edit - jee až teď čtu že to podobně zmiňovala i zuzula..

Příspěvek upraven 09.09.12 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
9.9.12 10:48

@Haninaaa to bych ani já neudělala. Víš co je nejlepší? A to neber jako návod, ale mě se to osvědčilo a i všem v okolí. Jednou příjde totiž den, kdy vy dvě se začnete hádat a to je nejlepší si opravdu říct všechno, prostě zhádání do poslední kapky. Pak se to nejčastěji změní a když ne, tak už není pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.9.12 10:52

Holky s tím sekáním trávy asi u každého jinak. U nás doma seká trávu každý kdo má čas, mamka, já, někdy dokonce i babička. Dnes jsou již sekačky co jezdí skoro samy a nic namáhavého to není. Zas bych to neviděla tak černě, že sekaj trávu jen chlapi :roll:

@Haninaaa
Já tě chápu, bydlela jsem s tchýni rok a něco a nakonec jsme to vzdali a odstěhovali se do podnájmu…
Jak píšou holky, zamkni kotelnu.
S tím pejskem jsou asi všechny stejné. I my měli psa a mohla jsem ji dokola říkat, aby mu nedávala zbytky, když vařila, jogurt, bábovku, prostě všechno co jedla ona jedl i on. Nakonec jsem to vzdala a nechali jim ho na baráku (do bytu jsme si ho stejně vzít nemohli).
A květináče: slušně bych ji řekla, že už nevypadají hezky, že by to chtělo obnovit a jak tady už někdo psal zajet s ní koupit nové a přesadit. A pokud řekne, že to je dobré, tak se nenech odbýt :mrgreen: a nebo ji to kup ke jmeninám - narozeninám. My takhle koupili tchánovi brusku jelikož si stále pujčoval a bylo mi už za něj trapně, tak dostali na ježíška brusku. Praktická věc než nějaké blbosti, které nevyužije a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 10:55
@Monika_1192 píše:
Tak si tu zahradu oddělte třeba živým plotem na „moje - tvoje“ a máš vystaráno, ne?? Svoje si udělej jak chceš a jí nech ten její nepořádek. Pak nemusíš řešit co se kde válí a že má v bramborách pampelišky.

Edit - jee až teď čtu že to podobně zmiňovala i zuzula..

Příspěvek upraven 09.09.12 v 10:52

no tak to dopadne a bude klid a udělali by jsme to už dávno, ale vždycky to vypadalo, tak že se o to zahradu nechce starat, proto jsem řekli, že to tam předěláme na posezení a sem tam nějaké dřeviny atd. nic neřekla a jakmile jsme začali, tak už tam najednou zase byli záhonky atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
9.9.12 10:57
@Haninaaa píše:
Já nikomu život neřídím, vůbec ji do ničeho nemluvím, ale nevím, já jsem zvyklá prostě na pořádek a chci aby prostě bydlení bylo pro nás BYDLENÍ ne že si sednu na terasu a čusím do zaplevelených zahonků, do brambor mezi kterýma rostou pampelišky, kosatce a já nevím co vše. u prostřed zahrady pohozenej kyblík, tam to a tam ono. Před vchodem mimo těch kvítek, pohozenej stojan na kvítka v kterém plesnivý už i voda a to jsou věci na které koukáš a kolem kterých chodíš…tak nevím, jestli by jsi to jen tak přecházela…já nejsem takovej flegmoš. :,(To že je bordelářka a je tvrdohlavá jsem věděla od začátku a taky přítel říkal, jak budou problémy, tak ji pořídíme byteček a bude, jenže je mi blbé ji říct prostě…SŤEHUJETE SE a basta.

Tak jí navrhni, že se spolu do těch záhonků dáte a vyplevelíte je, ne? Upřímně, tchýně je asi svá, možná i naschvály dělá a není s ní lehká domluva, ale ty vyhledáváš problémy za každou cenu. Ona chce na zahradě tohle, ty tamto. Proč by měla ustoupit ona? Proč ona musí ustoupit všem tvým požadavkům ohledně zahrady? Možná by to chtělo to s ní probrat po dobrém, projevit dobou vůli a pokusit se domluvit - maminko, pojedeme do obchodu a koupíme květníky, ať to tu máme MY VŠICHNI hezčí. Co kdybysme vyplely vaše záhonky? Ráda vám pomůžu. Možná i ty naschvály dělá proto, že se jí zdá, že naschvály jí děláš ty. Pokud chcete žít společně, tak se musíte domluvit. A co naplat, od staršího člověka čekat, že přijde za tebou a bude chtít něco měnit, to je utopie. Má své zažité. Ale pokud přijde ten mladší, jasně jí ukáže, že s ní počítá a přemýšlí jako „MY VŠICHNI“ a ne „VY a JÁ A ON“, tak roztávají ledy.

Hele, já se do tebe fakt nechci nějakou pouštět, ale podobnou věc ti tu už napsala hodně holek. Možná na tom fakt něco bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
9.9.12 11:00
@eevcca píše:
Pokud de o psa, tak my jsme to udělaly tak, že jsme s ním odjely jakoby na veterinu a přijely se slovy, že má zničený žalůdek a je na kapačkách… (zatím nám ho hlídala kamarádka) a už se nikdy neopakovalo, že by mu něco strčila…

U nás to bohužel dopadlo takhle doslova, po tom, co psovi nacpali buřty s chilli. Ale od té doby si nedovolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová