Tchyně :-o

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
9.9.12 15:45
@Pomka píše:
Proč levně? To vůbec nemuselo být, i v rodině kolikrát platí „tržní“ ceny.

No tady to tak ale asi nebude že… :think: To by se bývala zakladatelka ozvala a když tam měli domluvu, že tam maminka dobydlí, pak se to za tržní cenu neprodává :mrgreen: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 15:47
@atominnka píše:
@Haninaaa hele to je jak u nás, taky tchyně volá chlapovi, jestli by jí nepřijel - posekat, sušit, řezat dříví, kopat brambory :roll: Ale my od ní jsme 20km, její dcera „jen“ 7km, nám nic nedela, dceři barák a zahradu, hlídá jim děti, nám ne… Ale o práci se vždycky volá k nám ;) No co, pokud to jde, pomůžeme, pokud nejde, tak holt ne

:D no nápodobně, my jsme byli asi 35 a dcera 10 a volalo se Davídkovi, ale což o to nevadí, jen kdyby to podala trochu jinak a ne…je potřeba posekat zahradu, kdy přijedete …no něco na mě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.9.12 15:51

@Haninaaa No u nás se „ptá“ stejným stylem… Ale tak já jsem si za ty roky zvykla, jinak vycházíme relativně v pohodě a za práci si vždy něco vezu - vejce, brambory, tuhlke bezinkovej likér..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.9.12 15:55

Holky s tím, že volá Vám a né dceři, která bydlí blíž to vidím asi tak, že říct vlastnímu synovi o pomoct se snazší než cizímu chlapovi (manželovi dcery)..Mi tak to tak přijde přirozenější, říct vlastnímu synovi než zeťovi.. Asi by nechtěla řezat dřevo po vás ženských.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 15:56
@monika32 píše:
Tohle jsou takové maličkosti, co tady píšeš… Nevím jaká jsi, ale dle toho, co píšeš tady se mi zdáš jako hádavá a panovačná holka. Jestli to tak je, tak to potěš koště a tvou tchyni fakt lituju. Starší lidé prostě budou sví a fakt je žádné mládě nepředělá. A jestli jsi alespoň trochu normální, neřeš kraviny a maličkosti, řeš jen důležité věci, což je třebas ten pes a bude vám všem lépe… Mě se líbí, jak ona bydlí u vás, ale barák byl její :mrgreen: :pankac: a chtěla takto zajistit synovi budoucnost. Bravo, to kdyby věděla, měla ho prodat a klidně to všechno prohulit :mavam: :pankac:

Moni, kdybych byla hádavá a ten člověk my byl lhostejný, tak to tady vůbec neřeším a pořešila bych to s ní už dávno a dávno bych se s ní pohádala…jenže to nechci. A tu trávu řeším, protože tu kolme toho nějak vznikla debata :roll:
A barák synovi sice prodala, ale situace byla taková…před X lety se tchýně rozvedla, manžel se odstěhoval do nového a barák se měl prodat nebo manžela vyplatit, jenže ona neměla na to aby ho vyplatila a neměla pomalu ani na nájem v blbé garzoncea, tak zůstala tam no a přítel to vyřešil tak, že i když bydlel jinde, tak barák koupil(vlastně vyplatil oba) a tchýně tam mohla zůstat.

Takže žádné, že chtěla syna zajistit…syn je teď pěkně zadlužený…a pěkně splácíme hypotéku…asi tak

Příspěvek upraven 09.09.12 v 15:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.9.12 15:59

@Kallkapa To máš taky pravdu. Ale u nás je to i tím, že švagr je línej a neochotnej. Nicméně její dcera pořád něde trajdá, kolikrát je tam s náma, ale na práci nesahne, pije kafe a čumí :pocitac: Tak mně to ani nijak nevadí, pomůžu ráda, pokud to jde, jsem na RD a času hafo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
9.9.12 16:02

Mně ale tyhle „problémy“ přijdou docela normální, pokud jde o společný soužití s rodiči. Co se týká výpomoci, tak to má snad takhle každý. Neznám skoro nikoho, kdo by rodičům nejezdil pomoct s prací (až na ty vyjímky, které s nima nejsou v kontaktu kvůli rozepři nebo tak). Takže jak už tady padlo. Kompromis. Tchýni by se posezení nelíbilo? Navnadila bych ji na to, jak to bude fajn, až si tam posedí s cigárkem :) A její záhonek se bude muset tím pádem posunout na jiné místo. Jiné řešení to asi nemá. Jako dát pryč všechny její věci, její kytky a tak, mi nepřijde fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 16:08
@Pomka píše:
Mně ale tyhle „problémy“ přijdou docela normální, pokud jde o společný soužití s rodiči. Co se týká výpomoci, tak to má snad takhle každý. Neznám skoro nikoho, kdo by rodičům nejezdil pomoct s prací (až na ty vyjímky, které s nima nejsou v kontaktu kvůli rozepři nebo tak). Takže jak už tady padlo. Kompromis. Tchýni by se posezení nelíbilo? Navnadila bych ji na to, jak to bude fajn, až si tam posedí s cigárkem :) A její záhonek se bude muset tím pádem posunout na jiné místo. Jiné řešení to asi nemá. Jako dát pryč všechny její věci, její kytky a tak, mi nepřijde fér.

Bude se ji to muset líbit a s cigárkem si tam neposedí, pže s cigárkem námchodí pod balkon :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
9.9.12 16:11
@Haninaaa píše:
Moni, kdybych byla hádavá a ten člověk my byl lhostejný, tak to tady vůbec neřeším a pořešila bych to s ní už dávno a dávno bych se s ní pohádala…jenže to nechci. A tu trávu řeším, protože tu kolme toho nějak vznikla debata :roll:
A barák synovi sice prodala, ale situace byla taková…před X lety se tchýně rozvedla, manžel se odstěhoval do nového a barák se měl prodat nebo manžela vyplatit, jenže ona neměla na to aby ho vyplatila a neměla pomalu ani na nájem v blbé garzoncea, tak zůstala tam no a přítel to vyřešil tak, že i když bydlel jinde, tak barák koupil(vlastně vyplatil oba) a tchýně tam mohla zůstat.

Takže žádné, že chtěla syna zajistit…syn je teď pěkně zadlužený…a pěkně splácíme hypotéku…asi tak

Příspěvek upraven 09.09.12 v 15:59

No jo, je to fakt těžké, ty starší llidi prostě budou mít svoje mouchy… Jak jsem psala, hlavně musí respektovat to, co je vaše a to je pes… Zahrádku bych neřešila, ale mě by to bylo fuk, já na okrasné zahrady nejsem, takže my tady necháváme bábinu ať si vrtá v zemi jak chce, zbytek jenom sekáme a je klid. No lehké to mít nebudete, tak se opmlouvám, tenhle psaný projev je na prd :mrgreen: :lol: Tak ať to vyřeší mladej ne? Jak se k tomu staví on? Protože když se budeš hádat ty, budeš v jejích očích ta nejhorší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 16:20
@monika32 píše:
No jo, je to fakt těžké, ty starší llidi prostě budou mít svoje mouchy… Jak jsem psala, hlavně musí respektovat to, co je vaše a to je pes… Zahrádku bych neřešila, ale mě by to bylo fuk, já na okrasné zahrady nejsem, takže my tady necháváme bábinu ať si vrtá v zemi jak chce, zbytek jenom sekáme a je klid. No lehké to mít nebudete, tak se opmlouvám, tenhle psaný projev je na prd :mrgreen: :lol: Tak ať to vyřeší mladej ne? Jak se k tomu staví on? Protože když se budeš hádat ty, budeš v jejích očích ta nejhorší :hug:

No právě, každej jsem jinej a každý má jiné představy, ta zahrada není extra velká a proto jsme to chtěli nějak pořešit. Hlavně nějaký ten koutek na posezení, plácek s trávou pro malé a třeba někde v k outku :lol: i tu její zahrádečku o kterou se ale stejně NESTARÁ, jen to tam prostě vysadí a Děj se boží vůle. A přítel? taky na ní brble a když jí něco řekne jako jak by jsme si to asi představovali a jak by se to nám líbilo, tak už je hned zle a je nasupená. Ona přece to posezení nepotřebuje, k ní přeci nikdo nechodí, tak na co. :nevim:
No uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.9.12 16:32

A vím že to jsou maličkosti, ale to je jen výčet z těch maličkostí, a ono když se to kupí, tak je toho potom moc a člověk neví :nevim:
Taky my třeba vadí že je jak Kelišová, vzhledem k faktu že máme vchody vedle sebe a ona má celé léto hlavní dveře dokořán, tak pokaždé, když k nám někdo přijede nebo přijde na což ona má přehled z křesl, tak hned musí přicupitat na čumendu a poslouchat o čem se bavíme :D, ale tak tomu se jen směju…zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
9.9.12 18:47

@atominnka takto to je přesně i u nás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
9.9.12 18:50

@Kallkapa Jenže třeba konkretně u nás, to je tak, že zeťáček je víc než vlastní syn. On je totiž svatej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2890
9.9.12 18:56

@Haninaaa jééé to nám dělala babička, teda rodičům, jak někdo přijel, tak zrovna potřebovala něco důležitého, tak přicupitala k nám, aby ji něco neuniklo, ale je fakt, že tomu se rodiče taky jen smáli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
9.9.12 18:58
@zuzula.82 píše:
@Kallkapa Jenže třeba konkretně u nás, to je tak, že zeťáček je víc než vlastní syn. On je totiž svatej

Jakože zeť pomůže více než vlastní syn? To je od něj milé.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová