Tchyně :-o

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1749
8.1.14 15:57

A co třeba přehodnotit situaci a koupit nějaký hotový barák a jít tam hned :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
8.1.14 17:24

Zakladatelko, plně chápu, moje tchýně má 70 a je to fakt kravka. Nejraději by zdirigovala půl planety, když se potkají s našima, tak komanduje i je (logicky se s ní chtějí vídat jen minimálně). Nikdy jsme s ní nebydleli a i tak nám dělala peklo na zemi, za dva roky jsme měli s manželem jeden večer volnej (mamka si vzala malýho) a tchýně nám celej večer telefonovala a něco nutně potřebovala řešit :pocitac: Ale vystihlas to správně: jako dítě, kterýmu berou hračky. Asi je to ošklivé období, člověk si uvědomí, že děti už ho nepotřebujou, do jejich života patří okrajově a někdo se s tím vyrovná důstojně a někdo se chová jako pako. Ty a já máme štěstí a naše tchýně jsou paka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: U nás jakš takš zabralo limitování kontaktů, ale i tak je to furt humus :evil: hodně štěstí v boji :palec:

• Citovat
  • Upravit
1236
8.1.14 18:18

Taky bydlíme s tchýní, miminko čekáme každým dnem. Bohužel moje tchýně je naprosto vlezlá a otrvaná ženská, pořád se do něčeho plete a hlavně pořád, ale pořád radí, omýlá to furt kolem dokola i když jí řeknu, že už to mam nebo že to budu dělat tak a tak, chová se k nám jako bysme byli malý děti a ne budoucí rodiče. Vim, že se na vnouče těší, to je v pořádku, ale ona všechno prostě hrozně přehání a nezvládnu mít jí tady nasáčkovanou denně. Poslední týdny přemýšlím, jak se z ní nezbláznit :) když budu chtít nějaká pravidla od začátku tak to bude brát, že jí odpírám vnouče atd. ona si prostě neuvědomuje jak je hrozně otravná, několikrát denně nám sem vleze, už ani neklepe, co kdybych prý spala tak aby mi nebudila boucháním tak sem pro jistotu rovnou vleze. Domluva s ní neni možná, protože např. jednou v týdnu tam jdeme na oběd a druhý den adalší už se to bere automaticky, že v poledne naklušeme…atd. atd. S tchýněma je to prostě těžký :pocitac: přeji pevné nervy všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
8.1.14 18:21

Chi, koukám, že všude je něco :). Myslíte že budeme na starý kolena taky tak otravný? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5768
8.1.14 18:22

Díkybohu za přítele a za celou rodinu, že by nikdy do společnýho bydlení nešli :-) Já na tvym místě bych už byla na práškách :D Pevný nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
8.1.14 20:38

@aleaa já říkám manželovi, že pokud u mě objeví jednu stejnou vlastnost jako u tchýně, tak prosím ihned zastřelit příp. odstěhovat na druhou stranu republiky, aby naši kluci měli normální funkční vztahy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
novo123
8.1.14 20:40

@vlastule30 to klepání znám, moje tchýně si rovnou odemykala dveře od bytu (a později to zkusila i s barákem - následně jim byli odebrány klíče), naprosto stejně nemožnej komentář - já tě nechci rušit - ne, vůbec mě neruší, když mi bez varování někdo stojí ve dveřích do kuchyně :palec:

• Citovat
  • Upravit
1236
8.1.14 21:26

@novo123 přesně tak, pak tady budu kojit nebo kdo ví co a ona mi sem jako poleze?! Naučit jí klepat mi trvalo téměř rok když jsme se před pár lety sestěhovali a teď zase…navíc, teď si vzala do hlavy, že nám bude vařit atd. Jako ano, je to od ní hrozně milý, že mi chce pomoct, protože já už jsem fakt vyřízená, 8 dní do termínu porodu, jenomže v tomhle případě to znamená, že každý den přesně v poledne sem naběhne a pojďte jíst atd. ale my s manželem prostě neobědváme na čas, jsme spáči takže to bysme vynechávali snídani :) a to je každej den prostě tohle nebo něco jinýho…fakt se těšim na šestinedělí, to mě prostě klepne :? :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
8.1.14 21:36

Asi bych se s tchyni pekne porafala. A muzsky se k tomu postavil jak? muj chlap svoji maminku vzdy omlouva..ona to mysli dobre, ma nas rada a blabla, takze bych nad ni musela zvitezit sama :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
8.1.14 21:48

@Borůffka manžel mi taky pořád teď říká, že to s náma myslí dobře, že chce pomoct když se sotva valim, jak se na vnoučátko těší a nejvíc mi vytočí když mi poví, že to přehánim…ale on moc dobře jaká ona je, žije s ní odjakživa a já prostě nejsem zvyklá, aby se o mě pořád někdo staral a radil a prudil…já si tady pořádek udělam, ale bude to asi národný a vyčerpávající :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
9.1.14 11:02

@vlastule30 jo, v šestinedělí tě klepne, mě stačila návštěva tchýně druhej den, co jsme byli z porodnice doma a byla jsem zralá na blázinec :mrgreen: Ano, ona každá pomoc od tchýně něco stojí, taky mi to došlo rychle :lol: Sice mi malýho vzala ven na procházku, ale procházka byla na hodinu a ona mi tu seděla od rána až do večera, takže totální ztráta soukromí a následně mě začala komandovat jako by mi bylo pět a dokonce došlo na hlášku: když jsem tady já, bude to všechno po mém :palec: Já blbec jsem se snažila a snažila, teď už s ní sama v místnosti odmítám zůstávat, nemluvím na ni a neodpovídám jí :mrgreen: Smutné, ale já mám svědomí čisté, fakt dost pochybuju, že by to jiná tak dlouho snášela :nevim: Jinak jsi to vystihla tím, že na to nejsi zvyklá, protože ty jsi s ní celý život nebyla, tvůj chlap jo a tak je mnohem tolerantnější. Ony totiž ty tchýně taky moc nechápou, že nás nemůžou brát jako svoje děti a ignorovat naše soukromí, protože jsme prostě cizí lidi. Je možné mít blízký vztah, ale nějaké hranice tam musí být pořád. Většina věcí, která mi leze na nervy na ní, bych od našich taky netolerovala, ale rozdíl je v tom, že naši jsou se mnou celej život, takže většina hranic byla vymezena už v pubertě. manžel je teda vždycky na mojí straně a např. tyhle Vánoce se teda max vytočil. Tchánovci byli u nás na Štědrej den a spali tu, spali v přízemí, takže nebyl vůbec důvod, aby se objevili u nás v patře (nahoře je jen koupelna a pokoje, všechno potřebný je dole - kuchyň, koupelna, televize atd.) a přesto nám tchýně v sedm ráno napochodovala do ložnice, jestli ještě spíme :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
novo123
9.1.14 11:05

@Borůffka Nemyslí to dobře, myslí jen sama na sebe :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1236
9.1.14 15:14

@novo123 dneska zase, přijedu od doktorky, protože se mi asi snaží skolit angína, týden před termínem porodu fakt super vyhlídky, takže přijedu, napakovaná lékama a ona sem vleze, bez zaklepání samozřejmě když jsem se převlíkala a přišla mi povědět, že bych si měla dát zábal na krk a vzít si nějaký léky, že mam týden před termínem :roll: na to už se nedá nic říct, pak začala vymýšlet nějaký hovadiny tak jsem jí řekla, že jsem unavená a jdu si lehnout a bylo :pankac: a takhle je to tady pořád dokola a já jsem na prášek :zed:

a proč k vám jako ráno po vánocích napochodovala nechápu tedy :nevim: joo tchýně, to je fakt :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.1.14 11:48

@vlastule30 Protože ona je přece všude vítaná :mrgreen: neboj, teď už je to ok a mimču snad nic neublíží. Já měla chřipku v pátém týdnu a v den porodu mě brutálně bolelo v krku - ale během porodu a po porodu už jsem si na to nějak nevzpomněla a nakonec z toho nic nebylo. Třeba je to znamení, že budeš rodit :mrgreen: Nerespekt k soukromí, sama jsem ještě nedošla na to, co se s tím dá dělat. Po porodu mi vlezla do ložnice, když věděla, že se jdu převlíkat a hodnotila, jak po porodu vypadá moje břicho. Náhodou vypadalo úplně stejně jako před porodem, jsem totiž hnusná a tlustá odjakživa :lol: dokonce jsem po pororu měla asi o pět kilo míň něž před otěhotněním :palec: Jak ti je? Už je to lepší?

• Citovat
  • Upravit
1236
10.1.14 12:51

@novo123 z bacilu strach nemám, začínala jsem těhotenství jako blázen a miminko to ustálo a bude to kluk jako buk :mrgreen: spíš je to otrava, jsem hrozně unavená, všechno mi bolí, horečky naštěstí nemam, ale rodit bych v tomhle stavu zatim nechtěla :? naštěstí to neni horší, ale bohužel ani lepší dneska, tak uvidíme co bude :nevim: a pojem soukromí je v tomhle baráku pojem naprosto neznámý, to vylezu na dvůr a už je tchýně v okně a kam jdu a kam jedu a proč tam jedu, to se fakt těšim až budu chodit ven s kočárem a celkově se tady člověk nemůže pohout, aniž by se hned nezjevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová