Tchyně :-o

Napsat příspěvek
Velikost písma:
766
23.1.14 12:31

Tak ta naše umí jenom zalívat. Všechno ostatní musí udělat manžel. Já jsem sice z vesnice, ale hrabání se v hlíně není mé hobby :). Jsem názoru, že do takových věcí se budu pouštět, až nebudu mít nic jiného na práci :D. Posekám zahradu, postarám se o zvěř, když chci manžovi pomoci, tak i poreju, ale hlíny jako takové se nedotknu. A tchýně se založenýma rukama koulí očima a organizuje to. Z vlastní iniciativy nemá cenu něco dělat. To je pak všechno na hov. o a posr..ý, no jak dlaždič!
Jinak jak píše @vlastule30 tak chápu, že po smrti manžela se začala starat o Vás aby se nezbláznila a držím pěsti aby jsi se z toho nezbláznila mezitím ty. To bude tvrdej oříšek :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
23.1.14 13:27

Holky nejhorší je, že mě jí je někdy dost líto zůstala taky sama bez manžela což je hrozný a chápu to ale na druhou starnu nechápu jak ona nemůže pochopi tu věc, že prostě pro mě je „cizí“ člověk že raději budu se svojí mámou než s ní to nechápu je to přece logické ona má taky raději svojí deru než mě ne? a hlavně na svatbě měl muj taťka proslov jak jsou rádi že jsem si vybraal zrovna tohodle manžela a jak ho mají rádi atd a ona co řekla? jen že doufá že společně budeme vycházet ale aby něco řekla o mě nebo mě to ani náhodou takže ona po mě chce abych se ve všem snažila ale ona neudělá absolutně nic proto abych se tam teda cítila dobře… bojím se že až přijde prcek tak se s ní chytnu tak že se spolu nebudeme bavit mě když někdo vytočí jendou dobrý po druhé ještě ok ale jak se to nahromadí tak pak bouchnu a to je zle a toho se bojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.1.14 13:38

@ladano jde o to jestli ji dokážeš ignorovat a pokud se chytnete tak jestli bude tvůj muž stát na tvé straně nebo se aspoň distancovat do vás obou…
Pokud si to nějak v sobě nastavíš tak věřím že je možné to zvládnout.. ale pokud dojde k tomu že i u manžela budeš za tu co ubližuje jeho matce tak to bude hoooodně těžké až nemožné…
Když své „trable“ probírám s kamarádkou tak mi vždycky radí řekni tomu druhému jak se cítíš… jak to vnímáš… lidi nefungují když jim řekneš jak by se to líbilo tobě… ale když vyjádříš jen svůj pocit tak to lépe chápou… :nevim:
přeji ti hodně sil… možná se budu muset časem u tebe inspirovat jak jsi to vše zvládla :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.01.14 v 14:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.14 14:16

My jsme to holky vyřešili, zaprvé jsme se odstěhovali, což u vás tedy nejde :-/ ale můj první krok byl ten, že jsme jí prostě odstřihli od veškerých informacích, co děláme, co se třeba právě stalo atd… prostě jsme jí začali říkat jen to nezbytně nutné i přestože jsme s ní bydleli a bylo to… a důvod??? vše obrátila proti nám, člověk jí opravdu nemohl nic říct, všechno bylo špatně a mohla bych pokračovat, takže odpověď DOBRÝ se stala nejčastěji používaným slovem v roce 2012 :-D jinak to nešlo, prostě čím méně toho věděla, tím lépe :nevim:

• Citovat
  • Upravit
454
23.1.14 14:24

@sweet78 no můj manžel je mezi námi tak že prostě neví kam se přiklonit mě utěšuje když jsem vytočená a tcyhni řekne ťaky neco v tom smysli jako že ať je v klidu že to bude dobrý prostě nechce si to rozházet ani u jedné což chápu a zatím jsme neřešili nějaký vážný problém, aby se musel přiklonit na jednu stranu to teprve asi prijde…
ona neni zlá, ale prostě mě štve :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.1.14 14:47

@ladano tak to máme hodně podobně… Manžel se mě naštěstí ve vyhrocených situacích kdy už vidí že jsem před výbuchem zastane ale zatím jsou to jen samé prkotiny jako například - přijeli jsme z dovolené a tchyně v nemocnici takže jsme dali sprchu a ještě večer se tam za ní stavili. Tím že jsem měla po po třídenní cestě v přilbě mastnou hlavu tak jsem udělala culík a upletla cop. Tchyně do mě hučela jak mi to sluší a že jsem pěkná a že je škoda že si ty vlasy nesvazuji pořád… že v těch rozpuštěných mám schované tváře… klidně jsem odpověděla ale vždyť já chodím docela často se zapletenými vlasy… (samozřejmě ona když mi tam neustále lezla ráno tak mě viděla s neučesanými a rozpuštěnými :mrgreen: ) Manžel už jí nemohl poslouchat tak ji usadil ŽE SNAD SI BUDU ČESAT CO BUDU CHTÍT :! ještě jednou zablekotala že přece to nemyslela zle… a byl klid.. jen já jsem měla hnuto žlučí a zkažený celý večer…
ještě nebyla nějaká vážná situace kdy by se musel přiklonit na některou stranu tak jen doufám že se také postaví na moji stranu… jinak pokud nepěním tak se distancuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.1.14 14:49

A jestli si tchyně stěžuje manželovi jak je se mnou nespokojená to nevím… a ani nevím jestli on ji uklidňuje že já jsem to tak nemyslela… Manželovi nebráním v tom chodit za rodiči každý den ale já tu potřebu nemám protože si s nimi nemám co říct takže prohodím jen pár slov když se potkáme a dolu k nim chodím jen při různých příležitostech kdy se schází celá rodina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
23.1.14 14:55

@sweet78 no přesně taky mu nebráním aby za ní chodil, ale ať to nechce nikdo po mě já na ní každý den opravdu nejsem zvědavá. A to jednou když jsme odjížděli na dovolenou a nosili věco dolů a do auta tak říkala já bych taky tak ráda jela a manžel z legrace řekl tak pojeď s nama nám by to nevadilo (já jsem málem brkla jak jsem se po něm ohlídla) a ona když to nejde já bych chtěla aby jste vy chtěli abych jela s váma a né že vám nebudu vadit… tak jsem si tak říkala který blázen by řekl své tchyni co je sama že budeme rádi když s náma pojede… ona je zvykla od své dcery že s nima jezdí na dovolený ona jim hlída děti a rodiče se baví a to nejen o dovolených je u nich často a mě si pak stěžuje jak je z toho unavená to mě vždycky vytočí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
23.1.14 15:03

@ladano tak což o to… já bych neměla nic proti jet na dovolenou jak s tchánovci tak s mými rodiči pokud bych potom jela ještě aspoň na týden jen s manželem a s dětmi (až budou)
To my když jsme jeli na skutečně delší dovolenou (10-14dní) tak se tchyně před naším odjezdem pomalu hroutila ať nikam nejezdíme a ať se vrátíme v pořádku.. pokaždé během naší nepřítomnosti skončila v nemocnici :zed: ani jedno z jejích dětí nechce slyšet to že tohle je z 90% psychického původu a jen 10% je skutečný nějaký problém který se tou její psychikou znásobí… :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
23.1.14 15:12

@sweet78 ja si take dovedu predstavit dovolenou se svymi rodici nebo ale tcyhne je sama bez tchana takze to znamena ze by byla porad s nama a to jako bych nedala ty jo? kdyby mela jeste manzela tak ano jeste bych toasi zkouskla ale samotnou fakt ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
23.1.14 15:21

8o týýjo, to by byla „DOVOLENÁ“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Bysme se spolu asi pohádaly ještě po cestě. Tak to bych vážně psychycky nazvládla. Doufám, že teď z toho nebudu mít noční můry :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
23.1.14 15:23

Tak já bych si teda dovolenou s tchýní představit nedokázala, jsem ráda, že jsme s manželem sami…no i když mam pocit jako by tam byla s náma, protože několikrát denně volá, když jí to nebereme tak nás bombarduje smskama ať se ozveme a co je s náma a proč jí nevoláme atd. Prostě nestačí jednou za den prozvonit nebo písnout, že jsme ok, ona musí každej den slyšet co jsme dělali a kde jsme byli, i když jí to pak manžel bude vyprávět až dorazíme. Mě to dokáže vždycky úplně zkazit den když vidim na mobilu jak zase volá :zed: Jinak manžel moc dobře ví jaká jeho matka je, ale i tak mi kolikrát řekne, že to přehánim a to bych se vztekla, protože ví, že jsem v právu :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
23.1.14 15:25

@ladano mě stačí když jedeme na výlet a manžel má občas nápad, že bysme mohli vzít maminku s sebou ať se taky někam podívá, na zámek nebo kamkoliv jinam a to je tedy den 8o nemam pak z výletu nic, ona celou dobu plácá nějaký svoje nesmysly a postřehy a když manželovi 10× za cestu řekne, jestli nemá hlad, jestli bysme neměli někde zastavit, že už jedeme dlouho tak to fakt nemam slov :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
24.1.14 09:29

@vlastule30 uplně tě chápu, ta moje tcyhně není zase taková že by pořád něco remcala, ale nedokážu si představit někam jí vzít na výlet, stačí když jsem chtěla jít s našima na večeři a manžel hned že vezmeme i jeho mámu no a hned jsem měla po náladě a večeři jsem si ani neužila to se pak hlídam i co říkám jelikož ona nemusí vědět všechno jako třeba naši… je od našich starší takže má jiné názory prostě stará škola no a naši jsou dost v pohodě bavím se s nima jako s kámošema takže pak je to divný… a když chci pozvat na oběd naše k nám tak musím zvát i tcyhni což jako pokaždý taky nechci třeba bych ráda tam měla jen naše a chtěla jim něco říct aniž by to ona slyšela, ale zase nechci dělat zle… je to těžký prostě na jednu stranu mi je jí líto a na druhou mě děsně štve!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.14 19:29

Vlezlá tchýně

Zdravím všechny, moc Vás prosím o radu. Je mi 19 let, s přítelem jsme skoro 4 rok, vše klape jak má a já jsem nad míru spokojená, ALE přítel je jedináček a jeho máma je na něj příšerně upnutá. Přítelovi je 22 let a ona na něj šišlá chce se sním mazlit a tak podobně :roll:. Nevím co stím mám dělat…je mi 19..mám školu před sebou sem mladá a chci si užívat a ona předemnou mluví o dětech plánuje nám jména, pohlaví a furt říká to že to budou JEJÍ dětičky a že se o ně bude starat (teď říká že jsme její dětičky my s přítelem). V žádnem případě nerespektuje soukromí. Pokud jsme u přítelovích rodičí v době a večer jí dáme jasně najevo že „jdem spát“ tak ona po půl hodině když jsme v tom nejlepším začně ťukat na dveře a ťuká tak dlouho dokud jí neotevřem a ona si knám sedne a vypráví nám úplný kraviny. NO DĚS. Ale aby toho nebylo málo, tak pokaždé když s přítelem plánujeme nějaký koncert, chcem jet na výlet, jít do kina a tak podobně tak ona musí jet taky, a pokud jí přítel řekne, že tentokrát ne, doslava natáhne hubu a máme to na talíři ještě dva týdnu furt dokola. TAK CO MÁM PROBOHA DĚLAT? PROSÍM O RADU :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová