Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Haninaaa ona se asi bojí něco namítnout, že by prostě chtěla atd… To mi dělal děda, bydlel 4 baráky od nás. Všechno na co jsem se ho zeptala tak odsouhlasil a pak jako by naschvál prostě udělal opak, jednou jsem chytla už nerva a nadala mu a on se mi přiznal že to chtěl tak a tak ale bál se nesouhlasit semnou. Takže to bude určo i něco podobného u vás
@Esterkaaa píše:
Holky s tím sekáním trávy asi u každého jinak. U nás doma seká trávu každý kdo má čas, mamka, já, někdy dokonce i babička. Dnes jsou již sekačky co jezdí skoro samy a nic namáhavého to není. Zas bych to neviděla tak černě, že sekaj trávu jen chlapi@Haninaaa
Já tě chápu, bydlela jsem s tchýni rok a něco a nakonec jsme to vzdali a odstěhovali se do podnájmu…
Jak píšou holky, zamkni kotelnu.
S tím pejskem jsou asi všechny stejné. I my měli psa a mohla jsem ji dokola říkat, aby mu nedávala zbytky, když vařila, jogurt, bábovku, prostě všechno co jedla ona jedl i on. Nakonec jsem to vzdala a nechali jim ho na baráku (do bytu jsme si ho stejně vzít nemohli).
A květináče: slušně bych ji řekla, že už nevypadají hezky, že by to chtělo obnovit a jak tady už někdo psal zajet s ní koupit nové a přesadit. A pokud řekne, že to je dobré, tak se nenech odbýta nebo ji to kup ke jmeninám - narozeninám. My takhle koupili tchánovi brusku jelikož si stále pujčoval a bylo mi už za něj trapně, tak dostali na ježíška brusku. Praktická věc než nějaké blbosti, které nevyužije a byl klid.
Přesně tak, sekačky už dnes fak jezdí pomalu samy a pokud jsme tam byli, tak jsme ji tu trávu posekali, proč ne, ale ne že jsme se tam neuikázali něco přes tři týdny, pže jsme byli 14 dní na dovolené, pak hned práce, tak jsme se tam nedostali no ona ona volá, že je potřeba posekat trávu???
@Haninaaa píše:když ona mu ty piškoty dává schválně, je to takový malý naschválníček, my ji prostě řekneme, ne žádný piškot a ona jde a dá mu ho a to ještě před náma…uááááááá
Teď mě tak napadlo, že jestli dává přes zákaz psovi piškoty, tak se připrav na to, že až budete mít děti, bude to dělat i jim. (I když třeba budou plně kojené. A za tohle já bych zabíjela.
)
@eevcca píše:
Pokud de o psa, tak my jsme to udělaly tak, že jsme s ním odjely jakoby na veterinu a přijely se slovy, že má zničený žalůdek a je na kapačkách… (zatím nám ho hlídala kamarádka) a už se nikdy neopakovalo, že by mu něco strčila…
@jessikka píše:
Tak jí navrhni, že se spolu do těch záhonků dáte a vyplevelíte je, ne? Upřímně, tchýně je asi svá, možná i naschvály dělá a není s ní lehká domluva, ale ty vyhledáváš problémy za každou cenu. Ona chce na zahradě tohle, ty tamto. Proč by měla ustoupit ona? Proč ona musí ustoupit všem tvým požadavkům ohledně zahrady? Možná by to chtělo to s ní probrat po dobrém, projevit dobou vůli a pokusit se domluvit - maminko, pojedeme do obchodu a koupíme květníky, ať to tu máme MY VŠICHNI hezčí. Co kdybysme vyplely vaše záhonky? Ráda vám pomůžu. Možná i ty naschvály dělá proto, že se jí zdá, že naschvály jí děláš ty. Pokud chcete žít společně, tak se musíte domluvit. A co naplat, od staršího člověka čekat, že přijde za tebou a bude chtít něco měnit, to je utopie. Má své zažité. Ale pokud přijde ten mladší, jasně jí ukáže, že s ní počítá a přemýšlí jako „MY VŠICHNI“ a ne „VY a JÁ A ON“, tak roztávají ledy.Hele, já se do tebe fakt nechci nějakou pouštět, ale podobnou věc ti tu už napsala hodně holek. Možná na tom fakt něco bude…
souhlas, pěkně napsané ![]()
@jessikka píše:
Tak jí navrhni, že se spolu do těch záhonků dáte a vyplevelíte je, ne? Upřímně, tchýně je asi svá, možná i naschvály dělá a není s ní lehká domluva, ale ty vyhledáváš problémy za každou cenu. Ona chce na zahradě tohle, ty tamto. Proč by měla ustoupit ona? Proč ona musí ustoupit všem tvým požadavkům ohledně zahrady? Možná by to chtělo to s ní probrat po dobrém, projevit dobou vůli a pokusit se domluvit - maminko, pojedeme do obchodu a koupíme květníky, ať to tu máme MY VŠICHNI hezčí. Co kdybysme vyplely vaše záhonky? Ráda vám pomůžu. Možná i ty naschvály dělá proto, že se jí zdá, že naschvály jí děláš ty. Pokud chcete žít společně, tak se musíte domluvit. A co naplat, od staršího člověka čekat, že přijde za tebou a bude chtít něco měnit, to je utopie. Má své zažité. Ale pokud přijde ten mladší, jasně jí ukáže, že s ní počítá a přemýšlí jako „MY VŠICHNI“ a ne „VY a JÁ A ON“, tak roztávají ledy.Hele, já se do tebe fakt nechci nějakou pouštět, ale podobnou věc ti tu už napsala hodně holek. Možná na tom fakt něco bude…
asi fakt na tom něco bude. Zkusit to takto po dobrém.
Já se přiznám, že vím že mi tchyně s tchánem dělají naschváli, ale jelikoš jsem za to všechno na ně vyloženě averzní tak jim je dělám taky. Jenže já ten krok k ustupku nechcu udělat, ale ty tu možnost máš, bydlíte spolu. Zkus to ještě takto po dobrém. Páč až bude dítě tak to bude uplně v p… Však za zkoušku nic nedáš
Kámošce lezla tchyně taky pořád do bytu, až na schody nahoru a volala a klepala až potom. A někdy taky ne, když slyšela dítě. Tak jí jednou otevřeli nazí, naštvaní, že je jako ruší při sexu, tak od té doby zvoní, nebo pošle sms, jestli může
Po stopadesáti prosbách a domluvách, až tohle zabralo ![]()
@jessikka píše:
No o „tchýni“ se ví, že je protě tvrdohlavá a že s níkým nevychází(to by jste ju museli znát) a to opravdu nekecám, nemůže pravcovat ani v kolketivu, hned má s každým problém, nebýt rodiny, tak nikoho opravdu nemá, skoro celý život je sama, proto ani nechci aby šla sama na byt, pže takovu má domluvu s přítelem, když jsme baráček kupovali i s ní, tak ano bude tam bydlet s náma, ale jak začne dělat problémy, tak jde na byt. nejdnu stranu je mi jí fakt líto a nadruhou stranu se v tichosti směju, pže vím že si zato může sama. A ty záhonky, nesčetněkrát jsem ji je celé vyplela, ale zbytečné.
@dianda píše:
Kámošce lezla tchyně taky pořád do bytu, až na schody nahoru a volala a klepala až potom. A někdy taky ne, když slyšela dítě. Tak jí jednou otevřeli nazí, naštvaní, že je jako ruší při sexu, tak od té doby zvoní, nebo pošle sms, jestli můžePo stopadesáti prosbách a domluvách, až tohle zabralo
no asi to tak vyzkoušíme
a nebo opravdu na ni nebud brát ohled a začnu ty dveře zamykat
S tím sekáním trávy - v dnešní době snad není takový problém tlačit sekačku, ne? Aspoň já to nepovažuju za takovou dřinu, kterou by ženská nemohla dělat. ![]()
@Sariel píše:
S tím sekáním trávy - v dnešní době snad není takový problém tlačit sekačku, ne? Aspoň já to nepovažuju za takovou dřinu, kterou by ženská nemohla dělat.
@Haninaaa píše:
no asi to tak vyzkoušímea nebo opravdu na ni nebud brát ohled a začnu ty dveře zamykat
Já bych je měla zamčené už dávno. A jednu věc už máš vyřešenou. ![]()
@Haninaaa Tchán je to samé, s nikým nevychází, všichni od něho utíkaj a nevrací se. Nad ním jsme všichni už zlomili hůl. Tam už totiž není rady a ani pomoci. Nepomohli ani hádky, ba naopak on si v nich libuje. A nepomohli ani vyhružky. Ty prostě nevnímal.
@Haninaaa já tě zklamu, tchyně ani neklepala když šla za nama do pokoje a jednou nás přistihla při tom nejlepším a vubec ji to nevadilo. Furt neklepala. ![]()
@Haninaaa píše:
Po chlapech chceme, aby rozklízeli nádobí z myčky, vynášeli koše, přebalovali dětska - a když je věc, která je technická a „měl“ by jí dělat chlap, tak se tomu budeme vyhýbat?
Když už rovnoprávnost, tak oboustranou.
@zuzula.82 píše:
@Haninaaa já tě zklamu, tchyně ani neklepala když šla za nama do pokoje a jednou nás přistihla při tom nejlepším a vubec ji to nevadilo. Furt neklepala.
A co zamykání?