Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Známí mají, říkají Jony. Z pro mě hezkých tam nemáš ještě Michael/Michal a Filip.
Jóni bych teda klukovi neříkala. Je to jeden z názvů ženského orgánu.
@Russet píše:
Taky mě to napadlo, chudák kluk ![]()
@Russet to sem v zivote neslysela ![]()
Jóna zkousel manzel, to se nechytilo. Brácha mu rikal Jášku, pac to jinak neumel, to se chytlo dost. Obcas je Jonidelko ![]()
Příspěvek upraven 09.07.19 v 19:02
@Ornwen píše:
@Russet to sem v zivote neslyselaJóna zkousel manzel, to se nechytilo. Brácha mu rikal Jášku, pac to jinak neumel, to se chytli dost. Obcas je Jonidelko
To neznamená, že to neexistuje.
@debra.morgan píše:
Vyřadili jsem jen jména, která máme v rodině se kterou se aktivně stýkáme, že má stejné jméno syn kamarádky mě nijak netrápí.Příspěvek upraven 09.07.19 v 17:06
Tak hodně jmen je v rodině, máma je po druhé vdaná, takže se nám rodina před patnácti lety dost rozrostla, neb její nynější manžel má taky děti a ty už mají taky děti, stejne jako u nás
a jinak kdyby to nebyly děti od blízkých kamarádek, tak nad tím asi nepřemýšlím, mně to přišlo zvláštní volat na hřišti na děti stejnym jménem, když mámy jsou kamarádky ![]()
@Kristyna.Vechtova tak vida, je to asi celkem oblíbené jméno
Patrik se mi taky líbí, ale jako u vás, to mi bojkotuje tatínek ![]()
Z Jonáše bych proskočila oknem, chodíme někam do společnosti a tam jsem rok nevěděla, jak se jedno dítě jmenuje, celou dobu ho matka i sestra volali Jáši - to klidně může být i Matyáš. Náš kluk (6 let) dostal vynadáno, když řekl: Mami, Jáša si k nám chce přijít hrát - že prý to není žádný Jáša, že Jáša není jméno, že se jmenuje Jonáš.
Co třeba Vlastimil, Karel, Petr nebo Aleš.
@Russet píše:
Fakt? Ty brďo, je vidět, že ten náš jazyk je kraj od kraje jiný ![]()
Ale pravda je, že se s mužem musíme smát, když naši kamarádi říkají dcerce fifulo, protože dcera takhle a jinými podobnými výrazy nazývá své pohlavní orgány
Oni za to samozřejmě nemůžou, to dcera to takhle kdysi zkomolila a chytlo se to…
@mi.anetka ty první tři by mi bojkotoval muž, on na ta klasická česká jména není, Aleše mám taky na seznamu ![]()
@Mamazkoncesveta píše:
Fakt? Ty brďo, je vidět, že ten náš jazyk je kraj od kraje jiný
Ale pravda je, že se s mužem musíme smát, když naši kamarádi říkají dcerce fifulo, protože dcera takhle a jinými podobnými výrazy nazývá své pohlavní orgányOni za to samozřejmě nemůžou, to dcera to takhle kdysi zkomolila a chytlo se to…
Ono je to trošku z východu, víš? ![]()
Cituji z výkladového slovníku:
„Graficky je jóni všeobecně znázorňována trojúhelníkem s vrcholem směřujícím dolů, na nějž je v tantrismu pohlíženo analogicky jako na obraz vagíny, symbolizující vesmírné tajemství stvoření“
@mi.anetka no vidíš a Jášo mi říkáme Jáchymovi, když už je potřeba přezdívka/zdrobnělina. Jako Jonášovi bych fakt Jáši neříkala a Matyášovi taky ne ![]()
@Mamazkoncesveta mm chápu, Ti chlapi jsou kolikrát vybíravější než my ženy ![]()