Trable jménem chlapecké jméno

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9.7.19 21:58
@Russet píše:
Ono je to trošku z východu, víš? :lol:Cituji z výkladového slovníku:
„Graficky je jóni všeobecně znázorňována trojúhelníkem s vrcholem směřujícím dolů, na nějž je v tantrismu pohlíženo analogicky jako na obraz vagíny, symbolizující vesmírné tajemství stvoření“

Tak vida, já se tady i něco přiučím :lol: vůbec jsem to neznala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
9.7.19 23:06

@Mamazkoncesveta Prokop :srdce: ale Jonáš je v pohodě, celkem oblíbené jméno posled i doby. Říká se mu Jonášku, kamarádi Jonďo, Joný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
10.7.19 06:36

@Kristyna.Vechtova :) A pak se v tom má člověk vyznat, natož dítě, který mi nějaká matka seřve, že to neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.19 08:12

@mi.anetka tak mě se zase stávalo, že si na plavání (když jsme měli jinou instruktorku) myslela že je právě Jonáš - jako Jášo ve mě Jonáše fakt neevokuje no :nevim: ale to je asi o zvyku no :lol:
Ale určitě bych dítě neseřvala, jen bych řekla že Jáši je Jonáš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.19 12:40
@Mamazkoncesveta píše:
Ahoj děvčata, tak na odlehčenou a případnou inspiraci, jak byste jste vyřešily problém se jménem pro chlapečka, když v našem okolí nějaké moje či muže oblíbené jméno jiné děti už mají? Dám vám seznam jmen a budu ráda, když vás ještě něco napadne, já čumím do kalendáře a jsem v koncích :mrgreen:
David, Ondřej, Marek, Richard, Šimon, Kryštof, Matěj, Matyáš, Sebastian, Max, Tobiáš, Jan, Tomáš, Mikuláš, Lukáš, Antonín, Hynek, Václav, Jáchym, Jakub, Vojtěch, Vítek, Vilém, Adam, buď jsou to děti našich příbuznych, nebo blízkých přátel. Mně se osobně líbí třeba Jonáš, toho v rodině ani v rodinách kamarádů nemáme, ale moc nevím, jak bychom mu vlastně říkali zdrobnele :D

Mě osobně se líbí staročeská jména, třebas Vlastislav, Přemysl, Bořivoj (což znamená bojovník), Zikmund, Vladan :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.19 12:47
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mě osobně se líbí staročeská jména, třebas Vlastislav, Přemysl, Bořivoj (což znamená bojovník), Zikmund, Vladan :srdce:

Zikmundku, dones mi tu bábovičku. Existuje vůbec nějaká zdrobělina? Nedovedu si představit volat na miminko v zavinovačce Zikmunde… Ale Přéma docela jde. Nebo třeba Vlastimil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.7.19 13:08
@Russet píše:
Zikmundku, dones mi tu bábovičku. Existuje vůbec nějaká zdrobělina? Nedovedu si představit volat na miminko v zavinovačce Zikmunde… Ale Přéma docela jde. Nebo třeba Vlastimil.

Knappová říká: Zik, Ziky, Zikan, Zikouš, Zikoušek, Zikmundek :lol: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.7.19 15:55
@mau-mau píše:
Knappová říká: Zik, Ziky, Zikan, Zikouš, Zikoušek, Zikmundek :lol: 8o

Zik, to je jak na komára! :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
12.7.19 20:40

Já bych říkala spíš Zigi než Ziky :nevim: Ale přijde mi extra děs to Zigane! To je jak cikáne! :mrgreen: :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze