Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Russet píše:
Ono je to trošku z východu, víš?Cituji z výkladového slovníku:
„Graficky je jóni všeobecně znázorňována trojúhelníkem s vrcholem směřujícím dolů, na nějž je v tantrismu pohlíženo analogicky jako na obraz vagíny, symbolizující vesmírné tajemství stvoření“
Tak vida, já se tady i něco přiučím
vůbec jsem to neznala ![]()
@Mamazkoncesveta Prokop
ale Jonáš je v pohodě, celkem oblíbené jméno posled i doby. Říká se mu Jonášku, kamarádi Jonďo, Joný.
@Kristyna.Vechtova
A pak se v tom má člověk vyznat, natož dítě, který mi nějaká matka seřve, že to neví…
@mi.anetka tak mě se zase stávalo, že si na plavání (když jsme měli jinou instruktorku) myslela že je právě Jonáš - jako Jášo ve mě Jonáše fakt neevokuje no
ale to je asi o zvyku no ![]()
Ale určitě bych dítě neseřvala, jen bych řekla že Jáši je Jonáš ![]()
@Mamazkoncesveta píše:
Ahoj děvčata, tak na odlehčenou a případnou inspiraci, jak byste jste vyřešily problém se jménem pro chlapečka, když v našem okolí nějaké moje či muže oblíbené jméno jiné děti už mají? Dám vám seznam jmen a budu ráda, když vás ještě něco napadne, já čumím do kalendáře a jsem v koncích
David, Ondřej, Marek, Richard, Šimon, Kryštof, Matěj, Matyáš, Sebastian, Max, Tobiáš, Jan, Tomáš, Mikuláš, Lukáš, Antonín, Hynek, Václav, Jáchym, Jakub, Vojtěch, Vítek, Vilém, Adam, buď jsou to děti našich příbuznych, nebo blízkých přátel. Mně se osobně líbí třeba Jonáš, toho v rodině ani v rodinách kamarádů nemáme, ale moc nevím, jak bychom mu vlastně říkali zdrobnele
Mě osobně se líbí staročeská jména, třebas Vlastislav, Přemysl, Bořivoj (což znamená bojovník), Zikmund, Vladan ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Mě osobně se líbí staročeská jména, třebas Vlastislav, Přemysl, Bořivoj (což znamená bojovník), Zikmund, Vladan
Zikmundku, dones mi tu bábovičku. Existuje vůbec nějaká zdrobělina? Nedovedu si představit volat na miminko v zavinovačce Zikmunde… Ale Přéma docela jde. Nebo třeba Vlastimil.
@Russet píše:
Zikmundku, dones mi tu bábovičku. Existuje vůbec nějaká zdrobělina? Nedovedu si představit volat na miminko v zavinovačce Zikmunde… Ale Přéma docela jde. Nebo třeba Vlastimil.
Knappová říká: Zik, Ziky, Zikan, Zikouš, Zikoušek, Zikmundek
![]()
@mau-mau píše:
Knappová říká: Zik, Ziky, Zikan, Zikouš, Zikoušek, Zikmundek![]()
Zik, to je jak na komára! ![]()
Já bych říkala spíš Zigi než Ziky
Ale přijde mi extra děs to Zigane! To je jak cikáne!
![]()