// v září 2011... :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4200
10.11.11 11:53

Ahojky, mohla bych se k vám také přidat? Já jsem momentálně 13+5 a vzhledem k tomu, že je to moje první těhotenství a prakticky jsem na to sama, tak jsem taková nervozni a určitě mi udělá moc dobře, když si budu moct popovídat :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
10.11.11 12:28

Osobně rozhodně nejsem proti :palec: Takže už máš za sebou 1trim.scr.? Nebo jsi nebyla?

Mi teď tak jako došlo, že mě bude chtít dr. poslat na oGTT. Poprvé jsem nebyla, protože mi nebylo 25 let (nevím, jestli to pravidlo pořád platí), asi to odmítnu :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
10.11.11 12:34

Petite co je to za vyšetření? to nějak souvisí s věkem? mně je totiž 25…za dva měsíce bude 26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.11.11 12:39

Byla a nebyla… Zaplatila jsem si ho, ale doktor mi vzal krev až když jsem byla 12+5 a na ultrazvuk mě vůbec neposlal. Když jsem se ptala, tak mi bylo řečeno, že má hodně pacientek a že nemůže jet na genetiku, kde mají požadovaný ultrazvuk a že prý stačí klasický a tam, že vidí vše v pořádku. No tak jsem mu věřila a teprve potom zjistila, že jsem si asi měla dupnout :-( Krev mi brali v pátek a výsledky stále nikde - japa dlouho jste na ně čekali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
10.11.11 12:44

já věděla výsledky za tři dny…ale co jsem četla na netu tak se čeká i 14 dní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.11.11 12:49
beruloušek píše:
já věděla výsledky za tři dny…ale co jsem četla na netu tak se čeká i 14 dní… :nevim:

Tak to já tomu nechám ještě čas, i když si myslím, že je možný, že budou zkreslený. Na druhou stranu jsem relativně zdravá, mladá (23 let) a dávám na sebe pozor, tak snad bude všechno v pořádku. I když jsem tedy na těhotenství přišla skoro v 11tt :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
10.11.11 12:56
Oter píše:
Ahojky, mohla bych se k vám také přidat? Já jsem momentálně 13+5 a vzhledem k tomu, že je to moje první těhotenství a prakticky jsem na to sama, tak jsem taková nervozni a určitě mi udělá moc dobře, když si budu moct popovídat :-D

ahojky jasan
13+5 to jsi o týden mín než já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
10.11.11 12:58
Oter píše:
Byla a nebyla… Zaplatila jsem si ho, ale doktor mi vzal krev až když jsem byla 12+5 a na ultrazvuk mě vůbec neposlal. Když jsem se ptala, tak mi bylo řečeno, že má hodně pacientek a že nemůže jet na genetiku, kde mají požadovaný ultrazvuk a že prý stačí klasický a tam, že vidí vše v pořádku. No tak jsem mu věřila a teprve potom zjistila, že jsem si asi měla dupnout :-( Krev mi brali v pátek a výsledky stále nikde - japa dlouho jste na ně čekali?

kravina kravina kravina
to musí být debil
tohle vyšetření v I.trimestru dělají na spec,klinikách nemusel ho dělat on mohl tě poslat někam kde by na tebe ten čas měli
to je jako kdybyb ti v porodnici řekli,že na tebe ted nemají čas a nechlai tě rodit samotnou prostě kravina to musí být vůůůůl ježiš jsem se uplně rozčílila co si v dnešní době doktoři dovolej nemá obdoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.11.11 13:11

No vůl nevůl - on to byl jediný dokor, který mě v Plzni přijal, když jsem přišla, že jsem asi těhotná. Ono je těžký, když máš doktory v místě bydliště a gynekologa potřebuješ v místě studia… A odkudpak jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
10.11.11 13:18
Oter píše:
No vůl nevůl - on to byl jediný dokor, který mě v Plzni přijal, když jsem přišla, že jsem asi těhotná. Ono je těžký, když máš doktory v místě bydliště a gynekologa potřebuješ v místě studia… A odkudpak jsi?

hm no jo no to je děsný já jsem od Chomutova a jako si nemysli mě o otm I.trimestriálnim vyš. doktor ani neřekl jsem to zjistila tady na emiminu
takže asi je to skoro všude stejný
ale u nás taky na výběr moc neni
máš recht moc na výběr jsem taky neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.11.11 13:33

No právě - já jsem původně taky ze severu, konkrétně z Děčína a doktory mám povětšinou tam. Dokud jsem nevěděla jistě, že se domů nevrátím, tak jsem je nechtěla měnit, protože tam získat doktora je hrozně o protekci bohužel. Teď už mám většinu doktorů v Plzni, ale hned po porodu se vracím tak na dva měsíce do Děčína i s malým a pak se stěhuju do Chebu, takže jak to všechno bude stejně nemám tušení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
10.11.11 13:40
Oter píše:
No právě - já jsem původně taky ze severu, konkrétně z Děčína a doktory mám povětšinou tam. Dokud jsem nevěděla jistě, že se domů nevrátím, tak jsem je nechtěla měnit, protože tam získat doktora je hrozně o protekci bohužel. Teď už mám většinu doktorů v Plzni, ale hned po porodu se vracím tak na dva měsíce do Děčína i s malým a pak se stěhuju do Chebu, takže jak to všechno bude stejně nemám tušení :think:

he he jestli to chápu dobře jsi z děčína,ale ted studuješ v Plzni pak pujdeš na čas do děčína a pak do Chebu he he hmmmm mazec holka
z toho nějak soudím,že to asi nemáš lehký co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
10.11.11 13:43

oGTT - Je to vyšetření na těhotenskou cukrovku. Musí se u toho vypít takový odporistický blivajz :poblion: :poblion: Do 25 let se nedělá, protože riziko diabetu je nepatrné. Po 25. roce už se má dělat při každém těhotenství. Nebo to tak aspoň bylo za dob mých studií i dob mého prvního těhotenství. Tak nějak nevidím důvod, proč bych na test měla jít, když v moči nic do té doby nebude a budu se cítit dobře :nevim: Poradím se tady na miminu :mrgreen:

Jinak ten prvotrimestr např. můj doktor dělá, ale UZV dělá kolega, který na to má asi certifikát či co. Nebo víc zkušeností, nevím..krev mi brali teď v 11+4, výsledek říkali že bude do týdne, ale nemá cenu ho vyhodnocovat bez UZV. Prej se všechny hodnoty dohromady dávají do nějaké speciální tabulky či programu a ten vyjede rizika a výsledky.
Jak už psala Novalgi, tak dr. s tebou asi pěkně zametl, nebo se mu prostě nechtělo to s tebou řešit. Každopádně si ale za něj nemohl nechat zaplatit, když vyš. neprovedl!!! Já to tedy platím na dvakrát, krev zvlášť, UZV zvlášť, přímo před výkonem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
10.11.11 13:46
novalgi píše:
Oter píše:
No právě - já jsem původně taky ze severu, konkrétně z Děčína a doktory mám povětšinou tam. Dokud jsem nevěděla jistě, že se domů nevrátím, tak jsem je nechtěla měnit, protože tam získat doktora je hrozně o protekci bohužel. Teď už mám většinu doktorů v Plzni, ale hned po porodu se vracím tak na dva měsíce do Děčína i s malým a pak se stěhuju do Chebu, takže jak to všechno bude stejně nemám tušení :think:
he he jestli to chápu dobře jsi z děčína,ale ted studuješ v Plzni pak pujdeš na čas do děčína a pak do Chebu he he hmmmm mazec holka
z toho nějak soudím,že to asi nemáš lehký co???

No to se stane tak, když studuješ v Plzni poslední ročníky dvou škol, rodinu máš v Děčíně a přítel pracuje kousek od Aše, no a do toho všecho přijde těhotenství. Takže musím minimálně jednu školu dokončit, což znamená, že musím být po dobu těhotenství a potom i porodu v Plzni, ale vím, že pak budu potřebovat s malým pomoct, takže mě k sobě vezme na nějakou dobu mamka v Děčíně no a pak se budu sestěhovávat s přítelem do Chebu kvůli tomu, abychom mohli být spolu, ale aby mohl zústat v práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16416
10.11.11 13:50

oter hmmm jo jo jak říkám nemáš to lehký ale vše se dá zvládnout
mužu se zeptat kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...