Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@TerezSafa píše:
Na krev si mám přijít, až se na testu objeví právě i ta druhá čárka. Takže si musím počkat.
Terez, tak co? To čekání je děs běs vid
já pořád pořád doufám, že se tam ta druhá / objeví.
Jinak já už stimuluju na to IVFko, v pátek kontrola, tak sem na to zvědavá, ale moc se na to neupínám, protože u mě fakt pravidlo to, že když se na něco těšim, tak se to totálně po*ere, takže se to snažím brát s rezervama, ale tajně doufám ![]()
Ahoj holky, tak jsem si dnes před masáží udělala raději druhý test…a zase jen jedna čárka. ![]()
Holt jsem asi odsouzená k tomu, projít si adopční diskriminací.
Aspoň si užiju léto, brusličky, nějakou super dovolenou apod.
Držím palce u kontroly.
Ahoj holky, chci vám nalít trochu optimismu do žil. Po tom všem jsem se dočkala a čekám dvojčátka. Ale zažívám si svý. V pátek narychlo hospitalizace pro silný krvácení, na uzv na pohotovsti vidí jen jeden plod, no šílenost! Přes noc se naštěstí vše uklidnilo a ráno při propuštění najednou na uzv jsou vidět dva plody. No není to šílený, doktor si fakt se mnou zahrával
Dneska poslední kontrola v gennetu. Všechno tak jak má být, srdíčka buší…
Takže holky nevzdávejte to!!! Každá se dočká ![]()
Stosi, jak dlouho jsi čekala na svoje „dvě čárky na testu“?
Gratuluju k dvojčatům.
Já dnes byla na kontrole a z dalšího pokusu inseminace nic nebude. Mám další cystu. Takže budeme pokoušet štěstí u nativního cyklu. Řekla bych, že se nám nějak krátí možnosti, jak počít baby.
Kapánek mě děsí, že ze mě budou vyjímat vajíčko bez narkozy. Ale když to vydržela řada ženských přede mnou, tak to taky budu muset vydržet no…
My se pokoušíme, celkově už 2,5 roku…z toho rok a půl přes doktory. Takže si říkám, že by to už taky mohlo vyjít.
ty jooo, nějak si to neumím představit bez narkózy, ale zase co by ženská neudělala proto mít dítě. nativ je kvůli cystám?
Terez to zvládneš!!!
No budu to muset nějak zvládnout…doktorka říkala, že to jen trochu píchne…což si tam dole neumím moc dobře představit. No, budu to muset zvládnout. ![]()
Brala jsem Clostylbegyt, aby se mi vytvořilo více vajíček na inseminaci. A bohužel mám špatnou reakci na ty léky. A nejen na tyhle, ale i na ostatní hormony. Pořád se mi dělají cysty na vaječníkách. Tak jsme se dohodly, že to zkusíme komplet bez hormonů. Otázka je, jestli se mi samo vajíčko vůbec udělá. Musím tomu věřit. ![]()
s clostylbegytem mám taky špatný zkušeností:( pokaždý hyperstimulační syndrom a pak sem skončila kvůli tomu na druhy laparoskopii kvůli velký cystě na levým vaječníku uff
veř a udělá se ![]()
no přesně…každý měsíc mám kvůli tomu cystu, která brání vzniku folikulů a vajíček…a už mě to fakt nebaví. Před měsícem jsem kvůli tomu byla na laparoskopii a další opravdu nechci.
ty jsi teď vysmátá, viď? ![]()
je to takový zázrak… ![]()
až na to krvácení minulý týden, je to paráda
a ty celodenní nevolnosti i ty vypadaj, že by mi chtěly dát pokoj!
teda, ale musim říct, že sem nervozní od uzv k uzv, člověk neví na čem
jinak jsem v neschopnosti a užívám si domácího klídku
Ahoj všem, mohu se přidat do diskuse? Bude mi letos 34, zatím 2 potraty a jedno zamlklé. Zjistili mi trombofilní mutace, takže bez heparinu nedonosím žádné mimi. Od 2006 jsme se snažili znova, ale díky potratům to nešlo. Navštívili jsme Pronatal a tam naplánovali v roce 2008 první IUI. To však nedopadlo a zjistili poškozený vejcovod, ten mi vzali a naplánovali v roce 2009 IVF. Tak 32 folikul, z toho ve 14ti vajíčko, k použití 7, u 5ti se zastavil vývoj a ET 2 embryjka. Ale 5 dní po ET jsem skončila na kapačkách s těžkým OHSS. Takže vše dopadlo špatně. Díky všemu skončil i můj vztah po 11ti letech. Letos, bez chlapa jsem se rozhodla koupit sperma a mít to mimi, jelikož ta má krev se zhoršuje. Začla jsem chodit do genetu v březnu. Až po dvouch měsících stimulace se podařilo jedno vajíčko na té správné straně. Jsem cca 14 dní po IUI a testy negativní, HCG z krve 0,1. Takže zase nic.Zjistili mi i PCO, jinak po ostatních stránkách jsem v pořádku. Dr. mi včera oznámil, vzhledem k předchozímu OHSS, že IVF radši ne a radši IVM. Ale co tu čtu, tak IVM zatím nikomu nikdy nedopadlo. Mám už jen 2 pokusy od pojišťovny. A tak nevím, zda radši risknout IVF. Poradí někdo?
@MartaJe píše:
Ahoj všem, mohu se přidat do diskuse? Bude mi letos 34, zatím 2 potraty a jedno zamlklé. Zjistili mi trombofilní mutace, takže bez heparinu nedonosím žádné mimi. Od 2006 jsme se snažili znova, ale díky potratům to nešlo. Navštívili jsme Pronatal a tam naplánovali v roce 2008 první IUI. To však nedopadlo a zjistili poškozený vejcovod, ten mi vzali a naplánovali v roce 2009 IVF. Tak 32 folikul, z toho ve 14ti vajíčko, k použití 7, u 5ti se zastavil vývoj a ET 2 embryjka. Ale 5 dní po ET jsem skončila na kapačkách s těžkým OHSS. Takže vše dopadlo špatně. Díky všemu skončil i můj vztah po 11ti letech. Letos, bez chlapa jsem se rozhodla koupit sperma a mít to mimi, jelikož ta má krev se zhoršuje. Začla jsem chodit do genetu v březnu. Až po dvouch měsících stimulace se podařilo jedno vajíčko na té správné straně. Jsem cca 14 dní po IUI a testy negativní, HCG z krve 0,1. Takže zase nic.Zjistili mi i PCO, jinak po ostatních stránkách jsem v pořádku. Dr. mi včera oznámil, vzhledem k předchozímu OHSS, že IVF radši ne a radši IVM. Ale co tu čtu, tak IVM zatím nikomu nikdy nedopadlo. Mám už jen 2 pokusy od pojišťovny. A tak nevím, zda radši risknout IVF. Poradí někdo?
Ahojky, náhodou jsem četla tento tvůj příspěvek…nejdřív Ti chci říct, že seš statečná holka a všechno má svůj čas. věřím, že se všechno zlý je k něčemu dobrý
vím o čem mluvím, prošla jsem si skoro nachlup tím co ty…až na ten rozchod - díky bohu. Stojím ted před volbou IVF či IVM v CARU mě tlačí do IVM, ale já ač po zkušenostech z nemocnice a těžkým OHSS jdu znovu do IVF. Důvod je jednoduchý - úspěšnost IVM je ani ne 10% na transfer, prostě je to všechno tak náročné jak finančně tak psychicky, že je pro mě těch necelých 10% fakt málo. takže raději risknu IVF a budu zas na kapačkách než IVm se skoro jasným výsledkem…V ČR - konkrétně tedy v LBc se narodilo jen jedno jediné dítě pomocí této metody, takže tak. Samozřejmě je to na Tobě, ale já půjdu znovu do klasiky - říkali mi že mi změní uplně hormony a budou mě víc hlídat, takže to prostě risknu. Přeji ti at už se rozhodneš tak nebo tak aby to vedlo k vytouženému cíli ![]()
Ahoj holky ![]()
Taky se rozhoduji mezi IVF a IVM, už jsem psala do jiné diskuze, ale ta je mrtvá, tak snad se mi tu ozvete ![]()
Mám lehké PCO, vysoký AMH - 6, jinak HP v normě a SPG na 1*. V CARu chtějí hned přistoupit k IVF, já zvažuji možnost IVM, bojím se OHSS ![]()
Vy, co jste podstoupili IVM, jak to dopadlo? Než se prokoušu diskuzí, shrnete mi to některá? Taky mě zajímá cena za IVF bez ISCI a cena za IVM s ISCI. Prý se tahle metoda bez P-ISCI nedělá. Konkrétně v Repromédě v Brně, ale budu ráda i za obecné ceny +- ![]()
Ahoj Maky,
já bych se být tebou spíš řídila rady doktorů. Jakmile ti doporučují IVF, tak jdi do toho. Metoda IVM je určená jen pro krajní případy jako jsem např. já, kde se vyskytují určité komplikace. Co bych dala za to, aby mi doktoři doporučili IVF. Metoda IVM je zatím v začátcích a nemá moc zdárných konců. Její úspěšnost je prozatím dost nízká. Defacto jsme pro doktory pokusní králíci. Což by mi ani moc nevadilo, kdyby ovšem upravili počet placených pokusů od pojišťovny.
U mě zvolili IVM, protože mám nadbytek jednoho hormonu. Myslím, že taky AMH - ale s hodnotou 13. Píchali jsme hormony do bříška, pár vajíček ze mě předčasně vyndali, ale vajíčka se okamžitě přestala vyvíjet. Od té doby už rok bojuju s cystama, takže jsme se dál nedostali. Platili jsme 6 tisíc navíc…