Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky,
takže se přidávám do klubu smolařek…taky mi stopli IVF
mám dost hnusnou angínu a jsem na penicilínu, takže se snažíme až od příštího měsíce…co říct - zase ta smůla…musíme touž promlomit ![]()
Stosi tak aspon že se to vyčistilo samo
to je aspon jedna pozitivní zpráva…ono se nám to holky jednou povede, jen zatím nebyl ten správný čas ![]()
Ahoj holky.
Jen jsem na vás nakoukla, jak se vám vede a koukám, že teda nic moc.
Mrzí mě všechno, co se vám stalo, ale chtěla bych vás podpořit, ať se nevzdáváte a vydržíte. Věřím, že se to vyplatí. Mně teď zrovna nevyšel KET, tak z toho taky nejsem odvázaná, ale prostě věřím, že jedno se to podaří. Říkám si, že když je taková obrovská vůle něco pro to udělat, tak to jednou skončit happy endem musí. Možná to bude dlouho trvat, ale vyjde to. Určitě. Jen se nesmíme vzdát! ![]()
To se lehce říká, ale špatně realizuje. Já nevím, jak u vás, ale všechny mé kamarádky v okolí mají děti. Všechny. Jsem opravdu poslední, která nemá děti. A asi mám v sobě nějakej blok, protože se s nimi prostě nedokážu bavit. Už se s nimi vůbec nestýkám. Kamarádky chodí na společné procházky, děti si spolu hrají, a já tady sedím s bolavým spodkem po hormonální stimulaci. To mi opravdu nepřidá. Říkám si, že bych měla jít cvičit Mojžíšovku..ale pak mě napadne: má to vůbec nějakej smysl?
Terez: Teď mi přijdeš nespravedlivá. Kdybych byla šťastně těhotná, tak chápu, že Tě moje povzbuzovačka může míchnout, ale já prožívám stejné trable jak Ty, děvče. Já vím, o čem je realizace boje proti neplodnosti, nevycucávám si to tady z prstu. A taky vím, že sedět na zadku a litovat sebe sama, není cesta. Že se nechceš obklopovat kamarádkama s dětma, je pochopitelné a nikdo Ti to nemůže vyčítat. Proto jsi taky tady, abys našla spřízněné duše. Ale vzdávat boj předem a říkat si, že nic stejně nemá smysl dělat, to se na mě nezlob, ale to je normální pohodlnost. Tohle je běh na dlouhou trať. Rozhlídni se někdy po ostatních diskusích a uvědom si, kolik lidí je na tom podstatně hůř než Ty a zvládají to s větším přehledem…
řikám si proč… proč je život tak krutej, proč mě to už všechno štve, proč mám chuť se na všechno vykašlat, proč proč nemám sílu, proooooooooooč!!! je to na nic!!!!!!
Ahojda,
musím uznat Motýlice, že po tvém posledním příspěvku jsem se zarazila a musela jsem o sobě hodně přemýšlet. Nejdřív bych ti chtěla říct, že jsem tě nechtěla urazit, nebylo to nic mířeného přímo proti tobě. Bohužel jsem v úterý měla opět slabou chvíli a už se to normálně stydím dát najevo před manželem, takže jste to schytali vy holky. Omlouvám se. Slabé chvilky mám v poslední době nějak často, tak se je budu snažit neházet i na vás.
Musím říct, že mi včera strašně pomohla fyzioterapeutka, ke které chodím na Mojžíšovou. Včera jsme necvičily, protože mám bolesti podbřišku a nezvládla bych to. Tak jsme celou hodily kecaly a ukázala mi na můj problém úplně jiný pohled. A já tý babě prostě věřím. Věřím tomu, že prostě ještě nemám mít mimčo, protože musím dokázat něco jiného. Nebo se musím poprat s něčím jiným, co bych s mimčem nezvládla. Prostě to tak má být a basta! Můžu se proti tomu vztekat a říkat si, že chci mimčo hned teď, ale bude mi to k prdu.
Holky, načerpejte sílu, třeba u Reiki poléčení, a ono to půjde. Jakmile se i umoudří počasí a bude jaro, tak budeme hned všechno vidět veseleji.
Někdo tady řekl, že miminkování je běh na dlouhou trať, tak si na to prostě musíme zvyknout a bojovat. ![]()
Terez: Děkuju, žes napsala, cos napsala.
Nemusíš se omlouvat. Moc dobře vím, co jsou slabé chvilky a kecala bych, kdybych tvrdila, že jsem si svůj splín nikdy na nevinné oběti nevylila… Můj příspěvek byl opravdu myšlen jako pozitivní povzbuzení „jedné z vás“. Že i když se zrovna nedaří, tak zase přijde lepší období, kdy člověk dočerpá sílu a začne se na všechno dívat s větším nadhledem a líp se vyrovná s tím, že naše možnosti miminko urychlit, jsou omezené a musíme počkat, až příroda uzná, že je správná chvíle. Taky jsem měla hrozné propady, ale paradoxně po více neúspěších jsem smířenější a vyrovnanější. A věřím, že člověk, který něco moc chce a udělá pro to maximum, co může, svého cíle dosáhne. Možná ne hned, ale jednou určitě. ![]()
Ahoj Motýlice,
souhlasím s tebou. Pomalu se smiřuji s tím, že mi ještě chvíli bude trvat otěhotnět. A teď na tom hledám pozitiva. Chci např. dokoupit nějaký nábytek do bytu, takže si na něj musím vydělat. Chtěla bych mamce pomoci s hypotékou, takže další prachy. A s manželem plánujeme výlet do NY - hodně dalších peněz.
Budu chodit do práce, kterou teď trochu měním, budu tam s lidmi, které mám moc ráda, vytvářet hodnoty a vydělávat prašule. ![]()
Holky, co vůbec děláte? Čím se živíte?
něco nového holky? je to tu mrtvé… 22.3. mě čeká konzultace ohledně KET, tak jsem zvědavá, co se dovim:)
Ahoj…já jdu na konzultaci už zítra…okoukneme stav a uvidíme…bohužel jsem díky cystě nedostala menstruaci, takže asi dostanu nějakou vyvolávačku,..
Jinak se dávám dohromady…a užívám si života…třeba dneska jsem si koupila supr obleček na břišní tance, takže už mám co na sebe na ples… ![]()
Hmmm, chcete se pobavit?
Nedostala jsem menstruaci, protože se mi dole udělala 10-cm velká cysta. Místo mrňouska tam mám nechutně velkou cystu, která musí jít operativně ven. Příští týden jdu na laparo. Vtipné, že?
Když už se něco sere, tak aspoň pořádne!!!!
no doprdele! tohle je za trest nebo coooooooo??? co sme sakra provedli???? ježíši mě to štve za tebe
takovou velkou cystu sem mela na pravym vajecniku a zbyla mi z nej tretina. věřím, že až tu mrchu vyndaj bude všechno ok! sorry, že sem tak sprostá, ale už je toho fakt moc!!!!
No, nevím, co jsem komu udělala, že mě tak trestají…ale včera jsem se fakt nakrkla. A už se fakt těším, až ta mrcha vypadne z mého těla a já si zas budu žít dál. Včera jsem se večer připravovala na ples, když mi najednou nateklo břicho a mně bylo na zvracení a na modlení. Zabral až čípek a ples jsem si mohla aspoň trochu užít. Mazec…už aby to bylo za mnou, protože mě takovéhle stavy fakt nebaví.
Nedivím se, že jsi sprostá…ale holt, nic jiného s tím nenadělám a prostě se mi teď nastřádala životní smůla.
Ostatní holky, držte se..
Terez my se nedame vid;) budem bojovat a všechno překonáme! Kdy tě čeká laparo? Drž se!
Terez my se nedame vid;) budem bojovat a všechno překonáme! Kdy tě čeká laparo? Drž se!