Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Stosi, tak jsem se vrátila z dovolené na lyžích, celá odpočatá a plná sil..a pak si přečtu tvoji smutnou zprávu. Je mi to moc líto, holka. Moc jsem ti držela palečky, aby to vyšlo..abychom i my ostatní měly nějaký příklad či vzor, ke komu nahlížet…je mi to opravdu moc líto. ![]()
S chováním Dr. Mokré mě ani nepřekvapuješ. Já už jsem u ní zvyklá na nejhorší chování, co jde. Možná je dobrá doktorka, ale k pacientům se neumí moc chovat..chybí jí jakákoliv empatie.
Uvidíš, co ti řeknou v pondělí na dalším vyšetření.
O nejistotě mi povídej. Dr. Mokrá mi na férovku řekla, že jsem hodně riziková osoba..a řekla to takovým tím tónem, jako že, jestli se někdy povede jeden mrňousek, tak to bude zázrak. A věř mi, že holka ve 27 letech tohle moc slyšet nechce. Šílená nejistota, strach z dalších pokusů a tak…sice jsme s manželem dohodnutý, že kdyžtak budeme za pár let adoptovat, ale i to mě neuklidňuje. Navíc, všechny moje kamarádky budou letos rodit. Jedna předčasně porodila už tento týden, další má rodit další týden a zbytek kamarádek to má hezky rozprostřené během celého roku. Stala se ze mě pěkně nepřející mrcha… ![]()
No, co říct nakonec? Hezky si pobreč, mně nic jiného nepomáhá. Ozvi se po pondělním vyšetření. A drž se holka…my jsme ženský, narodily jsme se proto, abychom takovéhle zkoušky vydržely. ![]()
stosikova píše:
včera to byla snad nejhorší návštěva gennetu. dr. takovou dobu koukala na utz a furt nic neříkala. A pak jenom povídá hmmm to se mi vůbec nelíbí, to je zamlklý potrat nebo mimoděložní. našla mi v děloze prázdnou dutinku a u levýho vaječníku nějaký útvar. pak jenom suše povídá, že ani s takovým hcg nepočítala, že by se to uchytilo jak má. začala mi vykládat ty nejhorší scénaře o mimoděložním atd. co tohle je za chování na soukromy klinice sakra! vypsala mi teda žádanku do naší nemocnice a propustila se slovy vy ste silna zenska vy to zvladnete, v tu chvili sem teda rozhodne silna nebyla:( v nemocnici sem si prošla dalšim zldouhavym vyšetřením, aby mi pak dr řekl, že mimoděložním nic nesvědčuje, že se jedna o zamlkle tehotenství a ted komu mam verit???? bolesti nemam nic, sakrav pondeli dalsi vysetreni, tak uvidime. od vcera nespim, furt jenom brečim, nevim co bude dál. ta nejistota je strašná! mám strach…
Stosi
![]()
moc mě to zasáhlo, opravdu jsem věřila, že to bude vše jak má být. Člověk aby se pomalu bál radovat, když si čtu předchozí příspěvky, fakt se mi chce brečet. Moc ráda bych ti pomohla, opravdu, ale v tuhle chcíli je to na tobě a musíš to zvládnout nejdřív sama, je to hrozný co si ta Mudra o sobě myslí, člověk už takhle psychicky vyřízenej a ještě takovýhle přístup ![]()
Beruško musíš být statečná a věř, že to jednou přebolí, ale ted se vybreč, nadávej na celej svět ale nevzdávej to. Určitě se to jednou povede. Přeju ti moc sil abyses s tím vypořádala a děkuju, že si nám v začátcích dodávala naději a energii ![]()
Prostě se drž ![]()
Holky moje ani nevíte jak moc mi pomáhá číst si tady, jak mě podporujete, je to strašně hezký od Vás
K dr.Mokrý už ani nepáchnu, až budu moct podstoupit KET jdu k dr.Petrovi. Od pátku mi to všechno připadá jako hloupej sen, ze kterýho se přeci musim probudit!!! Ráno v sedum sem byla na krvi, v jedenáct si budu volat na výsledek a pak se uvidí, co zase dál. To čekání je nekonečný a ubíjející
Člověk neví na čem je. Řikám si, aby tohle všechno bylo za mnou a já se mohla vrhnout na ten KET,v něj vkládám velkou naději!!!! Ještě jednou moc děkuju ![]()
stosikova píše:
Holky moje ani nevíte jak moc mi pomáhá číst si tady, jak mě podporujete, je to strašně hezký od VásK dr.Mokrý už ani nepáchnu, až budu moct podstoupit KET jdu k dr.Petrovi. Od pátku mi to všechno připadá jako hloupej sen, ze kterýho se přeci musim probudit!!! Ráno v sedum sem byla na krvi, v jedenáct si budu volat na výsledek a pak se uvidí, co zase dál. To čekání je nekonečný a ubíjející
Člověk neví na čem je. Řikám si, aby tohle všechno bylo za mnou a já se mohla vrhnout na ten KET,v něj vkládám velkou naději!!!! Ještě jednou moc děkuju
To víš že jo, KET se určitě povede, teď jen přežít tohle nepříjemné období a pak šup šup do nového snaženíčka, ještě že máte mrazáčky
![]()
jako když to tak čtu, tak jsem ráda, že chodím k Dr. Petrovi, zdá se mi, že je právě citlivej a vždy ochotenj se vším poradit…tedy zatím co jsem ho poznala, jasně běž k němu a na tu múru doktorku prď tohle nemáš teď zapotřebí.
No jo no oni prostě musejí mít 100% jistotu, že se tam stalo, to co se stalo, takže to běhání sice člověku leze na nervy, ale asi musí být, aspoň budeš pak vědět jak to doopravdy všechno bylo…jsi statečná holka a zvládneš to
pak dej vědět jak to dopadlo…pa a drž se ![]()
Hcg od pátku vzrostlo o 749 jednotek, což se mi vůbec nelíbí:( Zítra ráno na kontrolu ultrazvukem. Modlim se, ať je to jen to zamlklé, nechci další laparoskopii
Holky něco nového? Pozitivního? Co Cudlanka?
stosikova píše:
Hcg od pátku vzrostlo o 749 jednotek, což se mi vůbec nelíbí:( Zítra ráno na kontrolu ultrazvukem. Modlim se, ať je to jen to zamlklé, nechci další laparoskopiiHolky něco nového? Pozitivního? Co Cudlanka?
Vzrostlo??? To znamená, že je ještě naděje? To je zvláštní, čekala bych že bude spíš klesat, jaktože to roste? Chudáku to musejí být akorát nervy, takže zase čekat do zítřka ![]()
Jinak u mě nic pozitivního, stále čekám až přijde MS abych začla stimulovat, ale ve středu teprve budu volat na výsledky co ten můj chlap, takže pokud nebude on O.K. opět se to odkládá ![]()
tím jak roste a hlavně takhle málo, tak mě to znepokojuje, vetšinou takhle po troškách roste u mimoděložní, ale u zamlklýho taky, já fakt nevim
dneska sem teoreticky 7+1 a hcg 2859, tj. strašně málo. radši bych, aby klesalo..
Ty bláho..to musí být strašné…drž se Stosi…snad Ti brzo řeknou, co a jak…drž se, T
další kontrola je za mnou, navíc od rána krvácím, takže pro mě „dobrá“ zpráva, je možný, že se sama očistim a nebudu muset podstoupit kyretáž, stále je tu tedy možnost mimoděložního, ale já veřim, že ne. Ve čtvrtek další odběry krve a kontrola. Uff nikdy by mě nenapadlo, co člověku může po ivf potkat… Jediný co je pozitivný na týhle celý podělaný situaci je to, že sem vůbec otěhotněla, i když ne se zdárným koncem… člověk musí bojovat!
Přeji Vám hezkého Valentýna, určitě veselejšího než u mě.
Tak mám dneska za sebou taky kontrolu v Gennetu.
Měla jsem se dnes dozvědět, kdy půjdu na odběr vajíček…a ono ejhle…nic nebude, protože mám opět cystu, která zabránila tvorbě vajíček. Takže jedno velký storno, čekání na krámy, modlení se, aby cysta zmizela a pak znovu celý od začátku. Neudržela jsem se a rozbrečela jsem se před Mokrou, která mě utěšovala slovy:„ale vžďyť se nic neděje, na operaci nemusíte“. Doprdele, pardon, jaktože se nic neděje?!Sežrala jsem jedno platíček lentilek, pak do mě rvali všelijaký léky na potlačení imunity a další hnusy, pak injekce…a ono se nic neděje????
To se teda děje! Další čekání, další modlení,… a pak se klidně může situace opakovat…Stosi, můžeš být ráda, že ses dostala až k embrotransferu, protože tohodle se já asi nikdy nedočkám.
To je teda hezkej Valentýn, když tu sedím ubrečená před počítačem…
Terezko to je mi líto
na dr. se vykašli, zkus Petra, ona fakt neumí říct nic dobrýho, vim, že nám nebude mazat med kolem huby, ale zase vocaď pocaď! Věřim, že příště vajíčka určitě budou!!! I na nás se musí usmát štěstí, takhle to dál už nejde!!! Drž se Terez ![]()
My jsme chodili původně k Petrovi, ale pak jednou neměl čas a vzala si nás Mokrá. Od té chvíle se nás ujala a bez výsledku.
Blbý je, že už na nějaké „příště“ nemám sílu. V tuhle chvíli mi všechno přijde beznadějný.
Holky
co to tady čtu
![]()
tak nejdřív Stosi a ted i ty Terez
holky to je v pr…li tohleto, jakoby nestačilo to, že máme svý problémy s neplodností a když už se naskytne východisko tak to zase takhle nevychází ![]()
Holky je mi to tak líto…
Terez prosím nevzdávej to, musíš se s tím nejdřív smířit sama ale pak se určitě do dalšího snažení pustíš, přece to tý mrše neplodnosti nedáme zadarmo ![]()
holky bojujte!!!
Já mám teda taky špatné zprávy, ta mrcha endometrioza se mi zase rozlezla a tentokrát na močák takže trpim jako pes
ale budu bojovat a vy musíte taky…
Chtělo by to nějaké pozitivní zprávy…at máme sílu dál válčit ![]()
Cihomi to je pech! To sme se tu tedy sešly, budem bojovat, nevzdáme to… Ono se to tak strašné lehce píše,ale… my víme! Cihomi zítra volaš na výsledky manžela viď, tak snad aspoň tohle bude v pořádku.
zdravim holky, v úterý sem tedy potratila v 7+2
dneska potvrzeno na kontrole, na revizi nemusim, vyčistilo se to samo. teď mě čeká šestinedělí, v pondělí budu volat do gennetu, co dál, kdy budem moct podstoupit KET. zítra končím neschopnost a v pondělí hurá do práce:)