Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj Verdasku, pred samotnou stimulaci jsem v kuse po dobu 63 dnů zobala antikoncepci, navodili mi na dva měsíce jakoby umělý přechod, kvůli ty podělaný endometrioze:( HA sem dobrala 22.12., dr. mi sama určila první den cyklu na 25.12. nečekalo se až přijde ms sama. Stimulovat sem začala 26.12 gonalem, mezi to dvakrat cetrotide (mimochodem hnusný injekce s tlustou jehlou bleee) a nakonec sem si 3.1. pichla ovitrelle. A 5.1 jsem byla na OPU. Měla sem sice trochu nafouklý břicho, ale mě dr. doporučila pít během stimulace min. 5 litrů tekutin denně, takže to hodně pomáhalo. Teď musim pít dál, musim říct, že věčně sedim na wc ![]()
a já bláhová si myslela, že krátký protokol trvá krátce
za to může ta endometrioza no, tu já mam taky, takže by mě asi čekalo něco obdobného, ale co člověk to podstoupí, hlavně aby se dostavil výsledek v podobě mimi ![]()
Stosi - chodíš k MUDr. Mokré?
cihomi musíš věřit a ono se určitě zadaří! joo to sem si taky myslela:D ale uteklo to šíleně rychle. jj chodim k MUDr.Mokré, ale třeba na uzv sem chodila k MUDr.Petrovi, ono záleží na tom, kdo tam zrovna je. Oba jsou skvělí, nemůžu si stěžovat
ke komu chodíš ty?
Já vím, jsem skeptik, ale aspoň nebudu potom tak moc zklamaná, když to třeba nevyjde i když stejně mě to položí to vím…já chodím k MUDr. Petrovi, dali mi vybrat ke komu chci chodit a jelikož byl Petr první u kterého jme byli, tak už jsme u něho zůstali, ale třeba operovala mě taky doktorka Mokrá, ale všechny kontroly a další postupy konzultujeme s ním
já myslím, že tam ani snad víc dokrotů není jen tihle dva…a oba jsou suproví ![]()
Ahojda, závidím vám tu možnost vybrat si mezi IVF a IVM. Já bohužel nemám na výběr…mám tak vysokou hodnotu jednoho debilního hormonu, že mojí jedinou šancí je jen IVM. Dnes na klinice mi to znovu potvrdili. Jinak, taky chodím k oběma doktorům. Dnes jsme byli objednáni k MuDr. Petrovi, ale ten musel rychle na sál, tak jsme konzultovali s Mudr. Mokrou. Mám je ráda. Ale musím se přiznat, že jakmile jsem vlezla do Gennetu, tak se mi udělalo zle. Představa, co všechno budu zase podstupovat…:-( No jinak, vyzvedla jsem si všechny léky potřebné k mé léčbě..a nekecám, z lékárny jsem šla s plnou igelitkou…už jsem horší než jakýkoliv důchodce… ![]()
Terez, zase na druhou stranu, ještě že je aspoň ta alternativa v podobě IVM, musíš věřit, šance určitě je ![]()
Takových léků jo
stejně si myslim, že taková hora léků snad ani nemůže být prospěšná, v těhotentsví nesmíš ani blbej brufen a ted tě dopujou horem dolem
ale snad vědí co dělaj…takže kdy začínáš zobat?
Ahojda, začínám zobat lentilky právě teď. Znovu se do toho pouštíme. Jsem z toho nějak nervozní.
Terez: tak to budeš zhruba o 14 dní napřed než já
počítám, že tak za 2 týdny začnu taky zobat, já zatím nervozní nejsem, asi to je tím, že nemám páru o tom, do čeho vlastně jdu ![]()
Verdasku a co ty? Byla jsi už na krvi?
Jsem nervózní, protože jsem to právě už zažila…už přesně vím, co mě čeká…a jestli mi bude po dalším pokusu zase tak mizerně po fyzické stránce, tak si snad půjdu hodit mašli.
No uvidíme, necháme se překvapit..
Teď by se hodila nějaká pozitivní zpráva…Verdásku? ![]()
Terez: a to ti bylo tak zle z těch léků nebo z čeho? Já mylslela, že IVM probíhá bez větších komplikací, ale když čtu jakou máš z toho hrůzu, začínám být taky lehce nervózní ![]()
ahojte děvčátka:-), no tak na krvi sem byla a předpoklad potvrzen:-( bohužel, i když jsme se v IVM dostali tak daleko, tak to neklaplo.Ale holky,nevzdávejte to, třeba budete mít štěstí. My jdem v utery na konzultaci,takze uvidime.určo se ozvu
Ahoj Verdásku, je mi to líto. Pobreč si někomu na rameni a bude líp. Hlavně, nevzdávat!!!!! ![]()
Cihomi, bylo mi zle z léků. Měla jsem nejdřív antikoncepci, pak 3 hormonální injekce a pak přípravné léky na transfer. Myslím si, že mi bylo zle z těch přídavných léků..a ne zle od žaludku, ale prostě celkové vyčerpání. Totální únava, klepaly se mi ruce apod. Asi to bylo všechno dohromady. Teď budu navíc brát léky na potlačení imunity, tak jsem na to obzvlášť zvědavá. Brala jsem tehdy nějaké vitamínky na energii a manžel mě musel nutit do pohybu, protože já bych jinak pořád spala a tělo by hůř vyloučilo škodlivé látky. Každopádně, nechci tě ničím děsit…každá z nás reaguje na léčbu úplně jinak. Já třeba teď doufám v to, že když už si tím tělo jednou prošlo, tak už bude na další pokus lépe připravené. Nebuď ze mě nervózní… ![]()
Ahoiky holky ![]()
Verdeasku:
je mi to moc líto, že to nevyšlo, určo napiš co se teď bude dít dál…
Terez: já se normálně začínám na celý ten proces těšit i když lekce nervozní jsem, tak i přes to se těším, že se už konečně po tom dlouhém vyšetřování a testování začně něco opravdu dít…my to zvládnem, příroda to tak zařídila, že my ženský zvládnem nejtěžší zkoušky a uneseme nejtěžší břemena…kdyby to bylo na chlapech, tak už by sme dávno vymřeli
musíme doufat, že nám to holky vyjde…VŠEM.
A co vlastně Stosikova? Děvče, jak jsi na tom? Dnes testuješ že? Tak cooooo???? ![]()
Ahoj holky, tak abych vás pobavila… V pondělí jsem byla na odběru vajíček, o týden dřív, než to mělo být a v pátek jsem chytla nějaký nachlazení. Takže kromě nafouklýho břicha mám rýmu a není mi moc dobře… Snad to do transferu vyležím
Držím všem palce
testovala jsem v nedělí, na testu se objevil slabý duch, ale až po pěti hodinách, takže naprostá beznaděj, do toho sem začala špinit… takže v pondělí jsem jela na krev s tím, že nic nebude. A ono ejhle hcg 113,2 j. Což není nic obrovskýho, ale je to tam! V úterý jsem testovala znova, vyskočila na mě druhá čárka po půl minutě(ne úplně sílná, ale byla tam), takže neskutečná radost. Dál jsem špinila, dneska ráno i trochu zakrvácela… Zítra budu testovat znova, jestli čárka sílí. Přikládám to všechno tomu, že se zahnizďujou nebo třeba jednomu se chce pryč, kéž by aspoň to jedno mrně, chtělo zůstat!