Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Michaela02993 a to je u mě zajímavé já zase kyselé okurky nemůžu ani vidět ale kyselá jablka nebo právě ty nektarinky není problém 😂
@MonikaT86 tak já okurky miluju od malička, zvlášť když je zavřuje moje maminka, to si je dám večer u televize místo bramburek
ale jablka do mě nikdo nedostane, jednu chvilku jsem měla i takový stav že to co nebylo ostré jsem jist nechtěla a dokonce jsem si i hranolky namáčela do chilli omáčky
zaplať bůh to chilli byla jediná moje „těhotenská chuť“ jinak jim vše jako normálně
@Michaela02993 koukám že každá má ty chute úplně různé já třeba nemůžu grilované maso a o ostrém ani nemluvím jednou jsem si to dala a večer následovali hrozne křeče a dvě hodiny na záchodě a po včerejšku už vím že nesmím česnekové brambůrky které tak moc miluju…od včera mě bolí břicho ráno průjem a vůbec mi není dobře nevím co sníst aby mi nebylo ještě hůř 🙁
@MonikaT86 tak já to s tím chilli měla fakt jen chvíli, ale jim naprosto normálně tak jako dřív to co jsem měla ráda mám ráda doteď a nemám žádné ty těhotenské chutě
celkově nektarinky i bez těhotenství jim na kila, ale třeba mléčn výrobkům se vyhýbám (od mala nesnáším mléko atd)
takže prostě vše tak jako dřív
jediné co mě uklidňuje je to že ta chuť neustále něco jist, brzo skončí
![]()
Ženy jak čtu tak popravdě čumím
ty chutě jsou šílený
ja nemohla v 1 trimestru cítit maso kuřeci, hovězí, vepřové prostě žádné ani tunak po všem jsem
dnes to zkouším po kouskach a jde to (6 měsíc jsem) teď na posezení broskve a nektarinky
a voda čistá neperliva
a teď k tomu balíček kyselých žížaly
bydlím v itálii takže ujizdim na teď na špagety a mušle
a rýží v těch vedrech se nedá jíst ![]()
@AnitaElla jo to já zvracela po mléčných výrobcích a pendrecicih… Nebo spíš po všem
k pití prakticky můžu jen šťávu malinovou, vodu nebo broskvový čaj
ale souhlasím že v těch vedrech se nedá jist
ale neboj, ještě se najíš dostatek hned jak přejdou ty tepla
![]()
@Michaela02993 raději ať je vše zamnou
ono ty kila nahoru není žádná sláva
z 54kg na 59
u první jsem přibrala dohromady 22kg ![]()
@AnitaElla buď v klidu, u prvního jsem přibrala 15kg
teď byla moje výchozí váha 55 a momentálně mám 71.8
![]()
@Michaela02993 já před těhotenstvím měla 56 a teď v 15 tydnu mám 64 a to už se mě drží 14 dní…holky že odběhnu od tématu jak to máte vy a koupání na veřejném koupališti mela jsem od začátku rizikové těhotenství a nevím jestli to mám riskovat nebo jak se chránit jestli zavést tampon a nebo radši na koupání zapomenout ![]()
@MonikaT86 s tím rizikovým bych spíš volila nějaký bazén doma nebo tak, ale pokud možnost nemáš, tak tampon a to by mohlo stačit. Zkus se na to zeptat doktora
je mi jasné že tahat se s pupkem (i když ještě žádný prakticky nemáš) je v těchhle vedrech hrůza ![]()
A k té váze, mě už se těch 71 - 72 drží dobrých 14 dní skoro 3 týdny takže jsem spokojená ![]()
Příspěvek upraven 04.07.19 v 20:57
@MonikaT86 raději bych se zeptala svého gynekologa a neriskovala
pokud si měla na začátku rizikový
@Michaela02993 já hodně o tom četla na netu určitě bych neriskovala rybniky nebo nádrže ale když budu dodržovat hygienu a ten tampon tak by to mělo bejt dobrý a s tím pupkem si mě rozesmála kéž bych prakticky žádný neměla přidám fotku z 12 teho týdne 😂 😂 na mě je to vidět snad od začátku 😂
@MonikaT86 malinkej pupicek
buď v klidu, furt netahas buben
bych ti sem taky hodila nějakou fotku ale připadala bych si jak blbec ![]()
@Michaela02993
ještě mám 3 měsíce před sebou
tak snad to ještě nevyleze víc nahoru
minule jsem říkala svému manželovi proč se děti nosí 9 měsíců a ne jen 5 měsíců
už jsem unavená a vyčerpaná z těch vedrech máme tu 40 až 43 stupňů ![]()
@AnitaElla jo kéž by se nosili min jak 9 měsíců
to bych brala taky
no vyleze věř mi, v tom posledním trimestru se přeci nejvíc pribira
![]()