1. trimestr - nechuť na jindy oblíbená jídla?

Anonymní
29.6.19 16:05

1. trimestr - nechuť na jindy oblíbená jídla?

Ahoj, zajímalo by mě, jestli to tak má taky někdo. Jsem v 1. trimestru a nemám naprosto chuť na věci, které mi normálně chutnaly, když jsem těhotná nebyla. I různé pamlsky jako hořká čokoláda nebo oblíbené plátkové sýry. Teď si to jen představím a je mi šoufl.
Naopak mám chuť na takové klasiky jako sekaná nebo kyselé potraviny např. kiwi.
Přijde mi zvláštní, že se mi ty chutě tak otočily. Spíš bych čekala, že prostě se budu moct po něčem utlouct anebo naopak mi bude blbě ze všeho.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
L23
98
29.6.19 16:09

Měla jsem to úplně stejně. Navíc se to i dost střídalo, to na, co jsem měla chuť jeden týden, jsem druhý týden nemohla ani vidět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
29.6.19 16:13

Já od malička miluji zavařené okurky a teď je nemůžu ani cítit :D v prvním trimestru jsem prakticky nechtěla nic co jsem dřív milovala a teď jako u prvního těhotenství se láduju nektarinkama po kilech :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
29.6.19 16:35

Mela jsem to taky stejne, teda cele tehotenstvi mi hrozne smrdely aromatictejsi syry a bile vino. Po porodu mi to zase zacalo znovu chutnat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 16:50

@L23 @Michaela02993 @RadkaAndBaby Díky :-) A přešlo to po 1. trimestru? Mně je pořád tak trochu nevolno a už jsem ve 12. týdnu, tak si říkám, že by to třeba pomalu mohlo ustoupit.

• Citovat
  • Upravit
176
29.6.19 16:53

To je individuální, u prvního mě to přešlo ke konci prvního trimestru a teď u druhého snad až v 8 měsíci a i teď ke konci mi někdy bývá soufl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6238
29.6.19 16:57
@Anonymní píše:
@L23 @Michaela02993 @RadkaAndBaby Díky :-) A přešlo to po 1. trimestru? Mně je pořád tak trochu nevolno a už jsem ve 12. týdnu, tak si říkám, že by to třeba pomalu mohlo ustoupit.

Okurky atd co jsem dřív milovala nemůžu doteď, prostě mi nechutnají :D ale u každé ženy je to individuální :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
29.6.19 17:12

Jojo, taky mě to „trápí“. Jedla jsem celkem zdravě a teď bych jedla jen pečivo, taveňáky (dřív jedině lučina nebo pomazánka z tvarohu), šunkový salám nebo uherák (normálně jíme jen kvalitní šunku). Langoše nebo cokoliv se zelím.
Ráno a dopoledne pozřu jen klasické bebečka, což by mě normálně nikdy nenapadlo kupit.
Na normální jídlo mám třeba i chuť a zatímco ho vařím, zhnusí se mi. Ty těhotenské chutě jsou úplně jiné než normálně, je to kolikrát fakt neodolatelná touha po nějakém jídle nebo naopak pocit, že ze všeho ostatního mi bude špatně. :poblion: :mrgreen:
Partnera pořád nutím chodit do tesca na čínu nebo do mekáče na cheeseburger. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 17:18

@BlaZenkaB Nechápu, co to má za smysl, když má těhotná chuť na taveňák a uherák. To tomu mimču moc prospívat nemůže. Jak to ta příroda zařídila? :-)))

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.6.19 17:20

A to si vždycky říkám, že příroda to má vymyšlené dobře. Ale teď teda nevím :-)

• Citovat
  • Upravit
6650
29.6.19 17:32

Jo se mnou se manžel v těhotenstvích natrápil, třeba nutné vyslání pro kebab o půlnoci s tím že když ho chudák přivezl, tak jsem si dvakrát kousla a běžela zvracet. Jinak mě se chutě k normálu vrátily až po šestinedělí. Musím říct že si můj manžel zaslouží metál že to ustál jenom s koulením očima nad mými nápady. Naštěstí jsem se po porodu pomalu vrátila ke svému racionálnímu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
29.6.19 18:13

Taky sem to tak měla, třeba normálně sem docela masová a v těhotenství sem maso nemohla ani vidět. U prvního sem jedla citrony u druhého sem byla živá z čokolády :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
29.6.19 18:48

Tak ja jsem, holky, ve 14. tydnu a normalne je moje nejoblibenejsi kuchyne indicka a thajska a hlavne hooodne chilli. Nejoblibenejsi ovoce, ktere normalne muzu na kila denne, je mango. Ted nemuzu indickou, thajskou a mango ani citit, uplne me z toho natahuje :nevim: A palive ted nesnesu vubec nic. A naopak mam kazdy den cely den chut na rajskou polivku z pytliku :oops: Ale samozrejme ji kazdy den nejim :D Snazim se jist zdrave, ale jsem tak priserne vybirava, az jsem sama sobe protivna :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
29.6.19 20:15

Miluju kafe a olivy a ted nemuzu kafe ani citit, olivy taky z jidla vyndavam. Jinak to kafe je fakt mor, jsem zavislak, 3 denne jsem vypila, od // jen jedno slaby a pak od 7.tt se mi ze dne na den zacalo navalovat, pritom mi ale strasne chybi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 20:58

@ilovemydog @bobulka88 Nojo, tak vidím, že jsem úplně normální :-) Moje nej byla vždycky hořká čokoláda a teď si ji jen představím a je mi blbě.
@ilovemydog Taky se snažím jíst zdravě, ale problém je v tom, že mám tendence se přejídat :-( To jsem nikdy moc neměla, ale teď si nemůžu pomoct. Možná se tím snažím zajíst tu nevolnost nebo co. Když mi něco chutná, klidně vepřo-knedlo-zelo, tak se hrozně nacpu. A pak z toho mám samozřejmě výčitky svědomí, protože přejídání vůbec ok není :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky