Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
4 tydny? to je jeste brzy, to se Vitek usmival jen nevedomky ze spani… jinak je o 3 tydny driv narozeny a zacal se nam usmivat presne v 9ti tydnech a od te doby se culi furt, staci, aby na nej kdokoliv promluvil…je to zlaticko. Porad jsem mela strach a ted se smeje stale:-)
ahojky na nas se usmala princezna asi 1,5 mesici a kazdym dnem se ten usmev prodluzoval,nyni staci kdyz ji zaspivam a je to desna legrace
asi jsem zpevacky talent
![]()
my sme sa usmievali v porodnici zo sna
ale to ho možno len naťahovalo pri kakaní, ale už sa pekne škeríme
![]()
Náš pětitýdenní Vojtíšek se právě začíná malinko usmívat, jen na pár sekund, tak jednou za den vždycky po kadění a když nemá přeplněné bříško a je mu zrovna dobře, ale stačí na něj malinko promluvit a úsměv zmizí.
Jinak ze spaní se usmívá často, a začalo to hned v porodnici.
Ahoj, naše Rozárka se taky začala usmívat docela pozdě. Už jí byly asi 2 měsíce. Teď je jí 5 měsíců a nechce smát nahlas. Dr. říká, že je to v poho, protože má jiné hlasové projevy - třeba hrozně výská a to jsem u jiných dětí neslyšela. Jinak je moc šikovná už ve 4,5 m se otočila na bříško. Ale to řechtání mi docela chybí. Tak se snažim a snažim ![]()
Beník se usmívá tak od 3.týdne, když mu zpívám a směju se na něj nebo mu něco povídám
. Vždycky nahodí takový vážný soustředěný ksichtík a pak se začne smát - někdy je to i se zvukem
A taky se řehtá, když ho „lehtám“ na obličeji ![]()
A někdy se usmívá než si ublinkne ![]()
MY jsme se usmáli poprvé během 6.týdne a řeknu vám, že Tinu to nepustilo doteď. Máme veselou holčičku. Dokáže pobavit úsměvem na ulici kolemjdoucí, prodavačky v obchodě i kamenné tváře na úřadech.Rozdává úsměvy na všechny strany…
Ahoj, tak u nás první vědomí úsměv přesně na šesti týdnech a pak skoro týden nic
Pak se začal smát a teďka je to můj malý smíšek
![]()
Tak naše beruška se prvně nahlas zasmála ve 2,5 měsících..viz foto.Jsem to musela zdokumentovat.
Ale takové ty smějící se škleby snad dělala od narození.
Ahojky, tak můj maličkej se začal usmívat tak kolem toho 2měsíce.
Ahoj, máte někdo zkušenosti. Naše dítě se smálo hlavně na mě a na tátu. Pak ještě na babičku, tetu, apod., ale každý si všiml, že ze mě nemůže spustit oči. Pak šel můj přítel s malým k doktorovi bezemně a prej se prvně nechtěl smát vůbec apak se s mál nacizí ženskou. Byla jsm z toho celkem smutná, když mi to táta říkal. Znamená to něco? Děkuji za odpověď
@kukkinek píše: …apak se s mál nacizí ženskou. Byla jsm z toho celkem smutná, když mi to táta říkal. Znamená to něco?
nic to neznamena. ak sa ale na cizi zenskou smal pritel, tak to si v nespravne diskuzi.