Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@PaníKadrnožková píše:
Jeeee, ty se zase chces hadatcetla jsem to, nez jsi to zmenila. Špatna noc?
![]()
Noc? Řekla bych že spíš rok nebo život…
Co by šlo vvízt pokud chcete být nutně venku plastovou vaničku ven a napustit ji teplou vodou a mít to místo bazénku. ![]()
@Cuddy píše:
Já teda ano, vana měla cca 37 stupňů, dítě jsem podpirala na zadickach, má záda ti vydržela pár minut. V tomto věku jsme začínali s vanickovanim, děti na začátku vydržely tak 10 minut? Bazenek plný ohrate vody bych kvůli této akci nenapoustela.
Proč by ten bazének měl být plný? Stačí trochu. Nebo dítě v tom bazénku může být na lehátku.
@Kate CZ má dítě jiz zahojeny pupík? Nevím, o jakém bazénu mluvíš, zda o zahradním, koupališti či nějakém jiném. Pokud chceš zahradní, vyhrej ho alespoň na 34 stupňů a na chvíli to zkus. Ono to není jako když si jdeš zaplavat ty, to dítě se tam nijak nehybe, jen si pokope nohami, takže se nemá moc jak zahrát. My ve velkém bazénu začínali v 6 měsících, s dítětem pořád nějak machas a skaces, aby bylo v pohybu a stejně ke konci některé děti vylezaly zimou.
Syna jsem koupali ve vaně asi od konce šestinedělí, nikdy jsme teplotu vody neměřila.
dala bych klidně do bazénku bez chemie, napuštěným kohoutkovou vodou.
@lucenka píše:
Už zase tvé útoky? Nechceš s tím už přestat?už jsi s tím trapná, jak nijak nepřispěješ do diskuze a jen na mě útočíš.
Ja jsem do diskuze prispela a koukam, ze zase pokus delat z lidi blbce. Dej si pozor ![]()
Malej neměl ani tři měsíce když jsem ho vzala k našim do bazénu. Bylo léto, vedro na padnuti a na par minut jsem ho svlazila. Nemá žádné kožní problémy, tak nebyl důvod proč ho nevzit. Pak oplachnout pitnou vodou a namazat.
Pokud chceš miminko trošku opláchnout a svlažit, tak bych dala trošku vody do vaničky, kde normálně koupeš. My koupali v kbelíku, tak jsme i kbelík dali ven do stínu. Do bazénu pro dospělé bych nedala kvůli chemii. A napouštět dětský bazének mně přijde zbytečné. Vždyť je to jen na chvilku.
Záleží kolik ma stupňů, ale maloktery bazen ma pres 30, na mimco to bude studene a bude tam akorat jecet. Ono z toho žádné poteseni mit nebude, navic asi cistite nejakou chemii ne? To taky neni vyhra pro detskou pokozku.
Takhle malé mimčo ještě nemá vyvinutou termoregulaci, do bazénu bych ho určitě nedávala.
@lucenka píše:
Jaký je rozdíl mezi bazénkem a vanou?Jinak do normálního bazénu bych takhle malé miminko nebrala. Do malého bazénku klidně.
Vy asi doma nemáte bazén? Jinak bys věděla, že do bazénu se dává na udržení čistoty dost chemie. A zakladatelka nepíše o dětském bazénku, který napustí teplou vodou, ale o bazénu, to zdůrazňuju, kdyby ses zase chtěla dohadovat o nesmyslech a chytala za slovo.
Tak jestli máte v bazénu 37 stupňů, tak ano, vzít ji tam můžeš.
Miminko si neumí udržet tělesné teplo a v bazénu ti vychladne dřív, než řekneš švec.
Vydržela bych alespoň do 6 měsíců. Koupání ve vaně bohatě stačí.
@ZuzaM píše:
Vy asi doma nemáte bazén? Jinak bys věděla, že do bazénu se dává na udržení čistoty dost chemie. A zakladatelka nepíše o dětském bazénku, který napustí teplou vodou, ale o bazénu, to zdůrazňuju, kdyby ses zase chtěla dohadovat o nesmyslech a chytala za slovo.
Umíš číst? Asi ne. Přečti si celou diskuzi a na co reaguju a či jsem zakladatelce radila ![]()
@Kate CZ jezkovo voko, proč brát tak malý miminko do bazénku? Ne, fakt ho tam neber. Hlavu určitě ještě pořádně nedrží, v tom bazénku může být nějaký bordel, navíc mu tam může být zima, pok. a. dí se vám tam, nacaká mu ta hnusná voda do pusy a oči… A taková technická otázka - jak bys tam to miminko jako držela? Položit ho tam nemůžeš, sedět určitě ještě neumí…
Takže já bych ho tam určitě nebrala. Vydrž aspoň pár měsíců. O nic určitě nepřijde. Neboj.
Už zase tvé útoky? Nechceš s tím už přestat?
už jsi s tím trapná, jak nijak nepřispěješ do diskuze a jen na mě útočíš.