10měs -přechod na 1 denní spánek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24254
28.11.20 14:07

@mackA159 jako mě to přijde po vzoru syna normální. Ano i on byl protivný, pač spal málo. Ale nešel uspat ani za nic. Já tu s ním třeba hodinu tancovala v nosítku, aby mi půl hodiny spal :? Teď ho v necelých dvou letech nutím spát po obědě, ale jak se narodí druhé tak to bude neudržitelné :? Teď měl období, že vstával ve čtyři ráno a prostě s tím nešlo nic dělat. Byl unavený, ale neuspatelný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
28.11.20 14:15

Ja bych to resila, az se to stane min. 3× za sebou…jinak my vzdycky udrtovali pravidelny spankovy rezim a kdyz zacal problem s usinanim na noc, tak jsme presli na spani 1× denne po obede, a to cca od 11mesicu..nekdo ma 2× spanek do roka a pul i vic..takze pockej, jak to bude v dalsi dny a pak muzes vyzkouset..a kdyz to neklapne, tak zas budes davat 2× denne..nic se nestane, max bude mimco 2, 3 dny vic protivny, ale neublizi mu to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
28.11.20 14:54
@mackA159 píše:
Proč anonym? :roll: Náročný to bylo proto, protože to dítě zřejmě na to nebylo připravený. 8mi měsíční je ještě mimino, kupodivu i děti potřebují k vývinu dostatek spánku. A dost záleží v kolik ti vstává, nevěřím že vstávala v 6 ráno, spala 2 hodiny přes den, a v 9 večer šla spát. To muselo být náročný, chudák unavený dítě.

Moje nejmladsi dite to tak melo - budila jsem ji cca v 6, abych stihla nakojit, nez se vypravime se starsimi do skolky, po obede spala okolo 90 minut a jeste delala obstrukce, vecer usinala mezi 20 a 21. Dite bylo v pohode, narocne to bylo, ale pro me ;). Myslim, ze anonymni to taky tak myslela, ze to bylo narocne pro ni. Mne deti vzdycky spaly malo, stale spi malo, a je to fakt narocne pro nas rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.11.20 21:15

Je to absolutní blbost, spia ji neco trapi, zuby, rustovy spurt,… Moc vjemu, je to jen období.
Spánek je velice dulezity pro vyvoj mozku, deti by cca do 18m mely spat 2× denne.

Samozřejmě je to velmi individuální, nektere deti vstavaji v 6,jine v 8…ale mam tri deti a musim potvrdit, ze vsechny přecházely na 1 spani v cca 16 měsících :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
28.11.20 21:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
28.11.20 21:42

@Káťa19 Vsechno je velmi individualni. Ja jeste muzu byt rada, ze moje 3 deti spaly malo a nevyvijel se jim mozek dele, i tak jsou uz vsechny chytrejsi nez radio :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
28.11.20 23:05

@Káťa19 ty jo, proč zrovna do 18 m dvakrát denně? Článek, na který si dávala odkaz, jsem četla někdy v létě, tak si nejsem úplně místa, ale myslím, že Lenka tam uvádí, že většinou to bývá okolo roku, že by to nemělo být před rokem, le i to je velmi individuální… :nevim:
dcera teda vstává většinou před 8, spát jde mezi 12-13 na 2-3 hodinky a pak usina večer okolo osmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
29.11.20 06:10

@Káťa19 :lol: tak já to jdu vysvětlit synovi proč chtěl v jedenácti měsících už jen jeden spánek :D však je to blbost. Byť ráda, že ti děti spali :D já ho nutila a fakt to nešlo. Možná jsem mu měla dát teda nějaké léky na spaní :D každé dítě má jinou potřebu spánku. Jako kdybych měla u syna udržet dva spánky do 16m tak už jsem v blázinci :lol: kdybych ho nenutila tak nespí přes den už v půl roce :lol: takovým článkem jen maminky nespavců stresuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
29.11.20 06:16

@Káťa19 ještě jsem přečetla teda článek, podle něj bych syna fakt neměla nutit spát od půl roku, pač uspávání trvalo déle než čtvrt hodiny a neusnul ani v autě :lol: kdyby to platilo i na jeden spánek za den, tak by ho od těch jedenácti měsíců neměl. I v kočárku usíná až skoro po třičtvrtě hodině. Překvapivě se to fakt učí. Teď před druhým rokem začíná dost lépe, ale polední spánek se stane z druhým dítětem asi neudržitelný, pač nevím jestli budu mít čas ho hodinu uspávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
29.11.20 08:06

@anavi13 Spis neudrzis. Ale mne kratce po 2r prestaly se spanim pres den vsechny tri deti. A ja za to byla rada, to obdobi denniho spanku jsem nemela rada, nedalo se poradne nic naplanovat (napriklad syn nespal v kocaru, mladsi dcera zas spala pouze v kocaru, to bylo saskaren okolo, jsem rada, ze je to za mnou). Ta nejmladsi (co spala jednou denne od 7m) vynechavala denni spanek uz snad od 18m. Od 22m chodila do jesli, ani tam casto neusla. Ted je ve skolce, tam z nejakeho duvodu vetsinou usne a pak ji tu mame do 22:30 minimalne. Nastesti ji vetsinou 3krat tydne muze nekdo vyzvednout po obede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
29.11.20 08:21

@Hobitka no já ho teď držím jen proto, že vidím, že ho potřebuje. Pak to prostě nepůjde technicky :lol: on neumí jen tak odpadnout :lol: hlavně jsme teď měli období kdy vstával ve čtyři ráno :D takže polední spánek byla nutnost kvůli mě. Večer usíná v 19 hod. To je právě v pohodě :palec: v noci to, že se budí stejně nevyřeší vůbec nic. Teď vstává už týden o půl šesté, pak hodinu a půl dá v poledne. Nádherný spánek. Nejlepší co od narození má a i časově nejdelší :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
29.11.20 08:25

Tak dámy, hlásím, že včerejšek dopadl nakonec úplně geniálně a bezbolestně, byla vzhůru, bez kňourání, bez známek únavy, ve 12 měla oběd, pak v půl 1 zívala, šli jsme ven, usnula jak když ji do vody hodí, ještě než jsem odjela od baráku :mrgreen: (což teď při odpoledním uspávání nebylo, půl hodiny v kočáře brečela, než usnula) spala od 1 do půl 3, probudila se sama, neřvala, i odpoledne bylo klidné a spát šla cca o 20 minut dříve než běžně a oproti poslednímu týdnu, dvěma usnula dobře, teď v poslední době to večer trvalo déle. Spala i v noci dobře. Ráno vstala za 10minut 7, tak uvidíme, jak to bude probíhat, jestli bude chtít spát nebo ne… jako kdyby to už zůstalo na tom jednom denním spánku, tak se zlobit fakt nebudu, byl by to bezbolestný přechod, bez kňouření, bez posouvání o minuty atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.11.20 08:25

Po roce mi malá začala spát tak že byla od rána do cca 10 vzhůru a pak 2 až 3 hodky spala a pak usnula v 6 a zase spala až do rána. A to jí vydrželo dlouho.

• Citovat
  • Upravit
30929
29.11.20 08:32

@ludmilaadamkova Hele neprovokuj :mrgreen:. No, jeste, ze uz mam deti starsi, mit je ted ve veku batolecim a slyset toto, jdu se asi strelit :mrgreen:. Bleda zavist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.11.20 08:35

@Hobitka no tak jednou nebo dvakrát jsem ji ještě někdy šla udělat mléko úplně bez zásahu to nebylo ))

A je to ranní práce vstává nejpozději v 6

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí