10letá dcera vyděračka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1812
1.7.14 15:49

Myslím, že na psychiatrii můžeš jít i bez doporučení od dětské lékařky. Zavolej, kdo by vás vzal, a pak tam dojdi a papír o hospitalizaci neukazuj. Nebo kontaktuj nějakého psychologa, pokud se psychiatra bojíš. Jsou krizové linky, kde ti rádi poradí a pomohou. Hlavně se před tím neschovávej a řeš to, než se to zvrtne :hug: Uvidíš - bude to ok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27262
1.7.14 15:49
@betuska.bathory píše:
Zavřít 10ti leté dítě na psychiatrii?!!! Pro to už musí být pádný důvod, ne?! Zkusila bych s ní nejdřív zajít za dětským psychologem či psychiatrem, nikam bych ji nezavírala.

Na psychiatrii se zavírají i mnohem menší děti. Nejmladšímu, kterýho jsem měla na starosti bylo 3,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
1.7.14 15:50
@Anonymní píše:
Co to meleš prosím tě. Kdybych strkala hlavu do písku, s doktorkou to neřeším. Z nemocnice se vrátila je to sotva 3 týdny, byla tam poprvé v životě a je z toho do teď rozhozená. V pondělí jde na magnetickou rezonanci (autismus a zvýšený prolaktin) a teď jí nechám zavřít na tři týdny, i přestože je možné, že toto chování má právě kvůli šoku z nemonice :roll:

Tady se každý snaží poradit jak může, ale dceru neznáme.
To doporučení k hospitalizaci má od jakého lékaře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27262
1.7.14 15:50
@Anonymní píše:
@rexina jasně jí poslala na hospitalizaci a co jsem obvolávala, je to cca 3 týdny na uzavřeném odd. Což by pro ni byla ohromná zátěž na psychiku, je na mě dost závislá.

o jakou léčebnu se jednalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
1.7.14 15:51

Hele, ta starostlivá anonymko, já nemelu, meleš možná ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
1.7.14 15:52

Já bych zkusila zavolat na dětskou psychiatrii, zkusit objednat a konzultovat své obavy jak z chování tak hospitalizace. Takhle nadálku, když neznáme všechny podrobnosti se těžko radí. :(

Příspěvek upraven 01.07.14 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 15:52

@lleennttiillkkaa
jejda, tak to je hrozné - když je hospitalizované tak malé dítě, může tam být s matkou, nebo aspoň může za ním matka denně chodit? Nedovedu si to představit :- (

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 15:54

@lleennttiillkkaa jde o podezření na nějakou formu autismu, plus má zvýšený prolaktin - nyní se vrátila z normálního dětského odd. pro bolest hlavy, závratě, rozškrábanou vlasovou část (ze stresu - výměna učitelky ve škole) v pondělí jde na magnetickou rezonanci. Když jsem včera obvolávala dětské psychiatrie tak plus mínus tři týdny by tam byla, to by dcera nevydržela :zed:

• Citovat
  • Upravit
65170
1.7.14 15:55

Dcera má autismus? Uvědomuje si, co říká, co to přesně znamená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27262
1.7.14 15:56
@betuska.bathory píše:
@lleennttiillkkaa
jejda, tak to je hrozné - když je hospitalizované tak malé dítě, může tam být s matkou, nebo aspoň může za ním matka denně chodit? Nedovedu si to představit :- (

Pracovala jsem v léčebně 2 roky a rodiče tam s dětmi nebyli. Mohli přijet na víkend, byli na ubytovně, mohli si vzít dítě domů na víkend, ale tohle není klasická nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
1.7.14 15:58

Ale bez vyšetření a stanovení diagnozy nemůžou nasadit léčbu, takhle to bohužel je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 15:58
@vokishka píše:
Dcera má autismus? Uvědomuje si, co říká, co to přesně znamená?

Jde zatím jen o podezření, vyšetření probíhají. Ona je chytrá, ví co říká, prostě nezvládá emoce

• Citovat
  • Upravit
1.7.14 15:59

@lleennttiillkkaa
Já vím, že to není klasická nemocnice, ale v tak nízkém věku, kdy je dítě závislé na matce a potřebuje s ní mít kontakt, je to teda mazec. Chudáci děti, chudáci rodiče - to musí být náročné pro obě strany! To si u takové diskuze člověk uvědomí, že někdy řeší naprosté blbosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
1.7.14 15:59
Tak pokud dcera u lekarky vyslovila suicidalni myslenky, ci tendence, navic v souvislosti se sebeposkozovanim v minulosti, tak ji nic jineho ani nezbylo, nez ji vypsat zadanku k hospitalizaci na psychiatrii. Dalsi postup zu je na Tobe… jestli dceru nechas hospitalizovat nebo ne :nevim: Pokud to zkusite, tak se dceri alespon dostane adekvatni pece a vysetreni. A na tvou otazku…jestli se da delat i neco jineho? - Ne neda. Bud ji nechas prijmout, vysetrit a lecit na psychiatrii a nebo prevezmes plnou zodpovednost za zivot tve dcery a nikam s ni nepujdes… i s tim rizikem, ze pokud si opravdu neco udela, tak to padne na tvou hlavu.
@Anonymní píše:
Naše dcera už měla jedno šílené období kolem 6 roku, trhala si vlasy, štípala se, kousala se. Nyní je jí deset a když není po jejím, křičí na nás nechci žít nebo zapíchnu se nožem :? Není to rozmazlenec, ale nezvládá emoce. Včera nám doktorka vypsala urgentní žádost na psychiatrii, ale já nemám to srdce jí tam dovést a nechat zavřít. Máte někdo zkušenost s takovým chováním? Dá se dělat něco jiného než jí zavřít na x týdnů do nemocnice?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27262
1.7.14 16:00
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa jde o podezření na nějakou formu autismu, plus má zvýšený prolaktin - nyní se vrátila z normálního dětského odd. pro bolest hlavy, závratě, rozškrábanou vlasovou část (ze stresu - výměna učitelky ve škole) v pondělí jde na magnetickou rezonanci. Když jsem včera obvolávala dětské psychiatrie tak plus mínus tři týdny by tam byla, to by dcera nevydržela :zed:

Je to těžký, ale 3 týdny utečou jako voda. Během tý doby projde vyšetřením, najde se vhodná léčba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová