Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že na psychiatrii můžeš jít i bez doporučení od dětské lékařky. Zavolej, kdo by vás vzal, a pak tam dojdi a papír o hospitalizaci neukazuj. Nebo kontaktuj nějakého psychologa, pokud se psychiatra bojíš. Jsou krizové linky, kde ti rádi poradí a pomohou. Hlavně se před tím neschovávej a řeš to, než se to zvrtne
Uvidíš - bude to ok ![]()
@betuska.bathory píše:
Zavřít 10ti leté dítě na psychiatrii?!!! Pro to už musí být pádný důvod, ne?! Zkusila bych s ní nejdřív zajít za dětským psychologem či psychiatrem, nikam bych ji nezavírala.
Na psychiatrii se zavírají i mnohem menší děti. Nejmladšímu, kterýho jsem měla na starosti bylo 3,5 roku.
@Anonymní píše:
Co to meleš prosím tě. Kdybych strkala hlavu do písku, s doktorkou to neřeším. Z nemocnice se vrátila je to sotva 3 týdny, byla tam poprvé v životě a je z toho do teď rozhozená. V pondělí jde na magnetickou rezonanci (autismus a zvýšený prolaktin) a teď jí nechám zavřít na tři týdny, i přestože je možné, že toto chování má právě kvůli šoku z nemonice
Tady se každý snaží poradit jak může, ale dceru neznáme.
To doporučení k hospitalizaci má od jakého lékaře?
@Anonymní píše:
@rexina jasně jí poslala na hospitalizaci a co jsem obvolávala, je to cca 3 týdny na uzavřeném odd. Což by pro ni byla ohromná zátěž na psychiku, je na mě dost závislá.
o jakou léčebnu se jednalo?
Já bych zkusila zavolat na dětskou psychiatrii, zkusit objednat a konzultovat své obavy jak z chování tak hospitalizace. Takhle nadálku, když neznáme všechny podrobnosti se těžko radí. ![]()
Příspěvek upraven 01.07.14 v 15:53
@lleennttiillkkaa
jejda, tak to je hrozné - když je hospitalizované tak malé dítě, může tam být s matkou, nebo aspoň může za ním matka denně chodit? Nedovedu si to představit :- (
@lleennttiillkkaa jde o podezření na nějakou formu autismu, plus má zvýšený prolaktin - nyní se vrátila z normálního dětského odd. pro bolest hlavy, závratě, rozškrábanou vlasovou část (ze stresu - výměna učitelky ve škole) v pondělí jde na magnetickou rezonanci. Když jsem včera obvolávala dětské psychiatrie tak plus mínus tři týdny by tam byla, to by dcera nevydržela ![]()
Dcera má autismus? Uvědomuje si, co říká, co to přesně znamená?
@betuska.bathory píše:
@lleennttiillkkaa
jejda, tak to je hrozné - když je hospitalizované tak malé dítě, může tam být s matkou, nebo aspoň může za ním matka denně chodit? Nedovedu si to představit :- (
Pracovala jsem v léčebně 2 roky a rodiče tam s dětmi nebyli. Mohli přijet na víkend, byli na ubytovně, mohli si vzít dítě domů na víkend, ale tohle není klasická nemocnice
Ale bez vyšetření a stanovení diagnozy nemůžou nasadit léčbu, takhle to bohužel je.
@vokishka píše:
Dcera má autismus? Uvědomuje si, co říká, co to přesně znamená?
Jde zatím jen o podezření, vyšetření probíhají. Ona je chytrá, ví co říká, prostě nezvládá emoce
@lleennttiillkkaa
Já vím, že to není klasická nemocnice, ale v tak nízkém věku, kdy je dítě závislé na matce a potřebuje s ní mít kontakt, je to teda mazec. Chudáci děti, chudáci rodiče - to musí být náročné pro obě strany! To si u takové diskuze člověk uvědomí, že někdy řeší naprosté blbosti!
@Anonymní píše:
Naše dcera už měla jedno šílené období kolem 6 roku, trhala si vlasy, štípala se, kousala se. Nyní je jí deset a když není po jejím, křičí na nás nechci žít nebo zapíchnu se nožemNení to rozmazlenec, ale nezvládá emoce. Včera nám doktorka vypsala urgentní žádost na psychiatrii, ale já nemám to srdce jí tam dovést a nechat zavřít. Máte někdo zkušenost s takovým chováním? Dá se dělat něco jiného než jí zavřít na x týdnů do nemocnice?
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa jde o podezření na nějakou formu autismu, plus má zvýšený prolaktin - nyní se vrátila z normálního dětského odd. pro bolest hlavy, závratě, rozškrábanou vlasovou část (ze stresu - výměna učitelky ve škole) v pondělí jde na magnetickou rezonanci. Když jsem včera obvolávala dětské psychiatrie tak plus mínus tři týdny by tam byla, to by dcera nevydržela
Je to těžký, ale 3 týdny utečou jako voda. Během tý doby projde vyšetřením, najde se vhodná léčba.