10letá dcera vyděračka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
1.7.14 18:12
@AliTad píše:
On bude možná problém i v tomto přístupu. Nejde přeci pryč od vás jako od rodiny, jde do nemocnice, kde jí mají pomoct. Takhle se jí to musí podat, že je to prostě potřeba, aby se cítila lépe. Já jsem jako 7 a 8letá taky nebyla nijak odvařená z dvou měsíců sama v lázních, ale prostě to bylo potřeba pro mé zdraví :nevim:

Tak nějak to vidím, musíte jí to podat tak, že je to pro ni, pro její zdraví, je velká, zvládne to, budeme si co nejčastěji volat, navštěvovat se. Možná si tam najde i kamarády, kteří mají podobný problém..

Taky vidím spíš problém v přístupu zakladatelky než ve třítýdenním pobytu. Jako malá jsem taky jezdila pravidelně sama do lázní na dvouměsíční pobyty..Taky jsem z toho nebyla odvázaná, ale jde o to, jak se to podá.

Příspěvek upraven 01.07.14 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
1.7.14 18:12
@Anonymní píše:
Máme v pondělí termín magnetické rezonance, pak další náběry krve a podle toho pak závěr. Toto zhrošené chová je právě až po hospitalizaci a včera jsem šla konzultovat s obvodní. Dnes jsem zjišťovala psychiatrie a rozhoduji co dál no. Včera jsem jí vysvětlovala, že je možný další pobyt v nemocnici a dneska se snaží, maluje si, bojí se že by musela jít zase pryč :zed:

Tak je vidět, ze chápe princip. Třeba je to nějaký premenstruační stav, těžko říci. Přeci jen už jí je 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.7.14 18:14

Tak „princip“ v tomto směru by pochopilo i čtyřleté/pětileté dítě, taky věřím, že by se krátkodobě „snažilo“ sekat latinu, aby nikam nemuselo..Ale z dlouhodobého hlediska taková urputná snaha úspěch nemá..Pokud je nemocná, mávnutím kouzelného proutku se to nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 18:17

@Jana206 takto jí to samozřejmě podávám. Jenže o kamarády nestojí, s dětmi nekomukuje, vy to pořád vztahujete na sebe, já taky jezdila na tábory v nemocnici trávila měsíc a líbilo se mi tam. Jenže dcera je jiná. Teď byla na víkend ze školní družinou na chatě - důvod - měla tam svoji milovanou učitelku, děti jsou pro ní obtěžující, nikdy je ani nepozdravila ani ve školce a ani za 4 roky ve škole. Odjížděla v pátek 18 hod a v neděli v 10 už byla doma, vyřízená spala celou neděli a pondělí, do školy jsme ji nedostali. Trvalo týden, než začala nějak normálně fungovat -jíst, spát

• Citovat
  • Upravit
29577
1.7.14 18:17
@Anonymní píše: Žádná změna není, vlastně nikdy nebyla. Do tří let kojená, do šesti s námi v posteli, usíná u nás do teď :think: Do školy ji chodím vyzvedávat denně, denně mluvím s učitelkou, píšeme s ní úkoly :nevim: Jednou za čas mi rupnou nervy a zakřičím :zed: V mezích se jí snažím ustoupit, aby nebyly zbytečné vyhrocené situace
:think: dcera má snížený intelekt? Nebo je retardovaná? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.7.14 18:18
Víš, co ja na tom všem tonejsmutnější? Když pominu ten stres, to jak ti to trhá srdce, to nejsmutnější je, že se ta malá holčička cítí tak, že se jí chce umřít. Já mám teď problémy, zdravotní v rodině, mamka, a táhne se to už přes rok, jsem na to sama, bráchové to hodili na mě a ty se postarej a já jsem někdy tak psychicky vyfluslá, že vidím přes černou barvu, je to takový smutný stav, člověk je nešťastný, tím se cítí špatně i na těle… a to nejsem ve stavu, že bych chtěla umřít. Představa, že se desetileté dítě cítí podobně nebo ještě hůř, než já, když je mi těžko, ta je přímo zdrcující, když už nic, děláš to pro ní, aby svět viděla růžový, takový, jaký má vidět desetileté dítě.
@Anonymní píše:
Co je sebevražda asi ne. Ona řáká že chce umřít.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.7.14 18:19
Z čeho jsi tak usoudila?
@berry4 píše: :think: dcera má snížený intelekt? Nebo je retardovaná? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Na co narážíš, že s ní píšeme úkoly? Ukončila 4 třídu ZŠ, ale matematiku má na úrovni poloviny 2 třídy. S velkým vypětím všech zúčastněnýh se naučila násobilku třemi, spolužáci násobí, dělí, odčítají, sčítají miliony :nevim:

• Citovat
  • Upravit
36504

Denně mluvit s učitelkou? To snad není potřeb ani u dětí retardovaných. A v mezích možností dítěti ustupovat? Opravdu, tady to asi bude hodně o výchovných chybách a celkovém zvládnutí výchovy. Zakladatelko, hlavně se nečerti za vše, co ti nejde pod nos. Pokud je dítě postižené, tak je to asi pochopitelné, pokud ne, vyvstávají z naší různé otázky.

Příspěvek upraven 01.07.14 v 18:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vin
1327
1.7.14 18:20

Přečti si celou diskusi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.7.14 18:21

@terinka4444 já nevim, z toho všeho -10 let a taková vazba na rodiče, vodění do a ze školy, spaní s nimi v posteli, učení se s dítětem apod… Proto se ptám. Nic v tom nehledej, jen mi to nepřísluší k normálně se rozvíjející dívce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
1.7.14 18:24
@vin píše:
Přečti si celou diskusi!
četla jsem! :lol: Krom toho, že navštěvuje PPP jsem se víc nedočetla. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 18:25
@terinka4444 píše:
Víš, co ja na tom všem tonejsmutnější? Když pominu ten stres, to jak ti to trhá srdce, to nejsmutnější je, že se ta malá holčička cítí tak, že se jí chce umřít. Já mám teď problémy, zdravotní v rodině, mamka, a táhne se to už přes rok, jsem na to sama, bráchové to hodili na mě a ty se postarej a já jsem někdy tak psychicky vyfluslá, že vidím přes černou barvu, je to takový smutný stav, člověk je nešťastný, tím se cítí špatně i na těle… a to nejsem ve stavu, že bych chtěla umřít. Představa, že se desetileté dítě cítí podobně nebo ještě hůř, než já, když je mi těžko, ta je přímo zdrcující, když už nic, děláš to pro ní, aby svět viděla růžový, takový, jaký má vidět desetileté dítě.

To je právě to, proč jsem diskuzi nazvala že je vyděračka. Ona to použije spíš aby ublížila mě, než že by to tak myslela ( teda je to moje domněnka) Něco chce, ví že je to už za hranicí mojí tolerance, tedy ví, že já nepovolím. Dostane hysterák, postupně sama sebe vystresuje úplně do hysterie a pak to na mě právě řve. Nemám tě ráda, jsi hnusná, chci umřít… Ale na druhou stranu nemyslím, že je to rozmazleností, opravdu je vidět, že je bezradná, že se úplně vynervuje

• Citovat
  • Upravit
69235
1.7.14 18:25
Já v tom nic nehledám, jen mě napadlo, jak tě z toho popisu napadlo, že je postižená. Krom toho denního rozhovoru s učitelkou a kojení do tří let to mám stejně, je jí skoro osm. A je premiantkou, naprosto bez jediného problému. Přesto s ní úkoly píšeme, učitelka to dokonce vyžaduje. Nevím, jak za dva roky…ale tak mě právě napadlo, z čeho jsi to usoudila. Vztáhla jsem to na sebe, ne zle, jen co je na tom divného, z toho příspěvku, co jsi reagovala.
@berry4 píše:
@terinka4444 já nevim, z toho všeho -10 let a taková vazba na rodiče, vodění do a ze školy, spaní s nimi v posteli, učení se s dítětem apod… Proto se ptám. Nic v tom nehledej, jen mi to nepřísluší k normálně se rozvíjející dívce. :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.7.14 18:28
@Anonymní píše:
@Jana206 takto jí to samozřejmě podávám. Jenže o kamarády nestojí, s dětmi nekomukuje, vy to pořád vztahujete na sebe, já taky jezdila na tábory v nemocnici trávila měsíc a líbilo se mi tam. Jenže dcera je jiná. Teď byla na víkend ze školní družinou na chatě - důvod - měla tam svoji milovanou učitelku, děti jsou pro ní obtěžující, nikdy je ani nepozdravila ani ve školce a ani za 4 roky ve škole. Odjížděla v pátek 18 hod a v neděli v 10 už byla doma, vyřízená spala celou neděli a pondělí, do školy jsme ji nedostali. Trvalo týden, než začala nějak normálně fungovat -jíst, spát

Všechno, co popisuješ, mi přijde alarmující..Už pro to podivné a nestandartní chování bych chtěla vědět, co dítěti je.

Myslím si, že hlavní je, aby ses s případným pobytem smířila Ty. Je možné, že ho bude snášet svým způsobem „špatně“(nebo ty začátky),ale oni jsou zvyklí na reakce dětí, umí si z nich leccos vyčíst. Poznají, jestli je to klasická reakce na odloučení nebo může být problém hlubší..

I kdyby byla „jiná“, přehnaně ochranitelský přístup jí nepomůže..I v tomto případě bude Tvým hlavním úkolem ji co nejlépe připravit na život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová