Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proboha snad to není tak hrozné aby byla zavřená na psychiatrii, ale spíš docházet pravidelně k psychologovi a zjistit kde je příčina…
A to je žádanka na hospitalizaci, aniž by ji vyšetřil odborník, tedy psychiatr? Nějaká hloupost, ne?
@Fjodorka píše:
A to je žádanka na hospitalizaci, aniž by ji vyšetřil odborník, tedy psychiatr? Nějaká hloupost, ne?
Prý jde o akutní situaci -vyhrožuje vpodstatě sebevraždou
včera jsem šla pro radu, popř. nějaké uklidňující léky a odešla jsem s akutním příjmem ![]()
Mám zkušenost z práce, kde jsme měli občas takhle nevyrovnané děti, nezvládnutí emocí nám ztěžovalo práci, dětem ubližovalo a rodičům komplikovalo jakýkoliv kontakt s dětma. Nemyslím si že by jí hned zavřeli, ale třeba by docházela jenom na sezení a pokud by si jí přece jenom nechali na hospitalizaci i když je to nepříjemný uvědom si, že je to pro její dobro a pomůžou jí
a hlavně není to na pořád, drž se!
![]()
Proč hned zavírat, nejdřív ji vyšetří a stanoví léčbu. Pokud je to vážné, myslím že hospitalizace není na škodu. Kdyby si doopravdu něco udělala tak si budete vyčítat, že jste nic nepodnikli.
@Anonymní píše:
Prý jde o akutní situaci -vyhrožuje vpodstatě sebevraždouvčera jsem šla pro radu, popř. nějaké uklidňující léky a odešla jsem s akutním příjmem
Zajdi s ní za psychiatrem, ten spíš posoudí, jestli je hospitalizace nutná. V tomhle bych na praktickou nedala.
@rexina jasně jí poslala na hospitalizaci a co jsem obvolávala, je to cca 3 týdny na uzavřeném odd. Což by pro ni byla ohromná zátěž na psychiku, je na mě dost závislá.
Půjde zřejmě o tzv. diagnostický pobyt, co je na tom strašného? Tak to neřeš a pak si nestěžuj…Co jiného taky mají doktoři dělat, prostě ji pošlou na pozorování a nasadí ji asi nějakou medikaci.
A to se jedná opravdu o hospitalizaci? Chápu, že nechce doktorka nic zanedbat, ale tohle mi přijde dost ukvapené. Ty znáš svou dceru nejlíp, jak se chová v různých situacích a jestli máš pocit, že ji pomůže ambulantní terapie, tak si ji prosaď. Nikdo tě nemůže nutit někam dceru zavřít násilím. A navíc si myslím, že desetileté dítě sotva dostojí tomu, co říká, kór v afektu. Příčina jejího chování se najít musí, to ano, ale zavírat ji na psychiatrii je podle mě blbost.
Pokud vyhrožuje sebevraždou, tak doktorka jednala naprosto správně, nic jiného ji nezbývalo. Otázka je, co s tím udělá rodič, který raději strká hlavu do písku…
Zavřít 10ti leté dítě na psychiatrii?!!! Pro to už musí být pádný důvod, ne?! Zkusila bych s ní nejdřív zajít za dětským psychologem či psychiatrem, nikam bych ji nezavírala.
@Anonymní píše:
Naše dcera už měla jedno šílené období kolem 6 roku, trhala si vlasy, štípala se, kousala se. Nyní je jí deset a když není po jejím, křičí na nás nechci žít nebo zapíchnu se nožemNení to rozmazlenec, ale nezvládá emoce. Včera nám doktorka vypsala urgentní žádost na psychiatrii, ale já nemám to srdce jí tam dovést a nechat zavřít. Máte někdo zkušenost s takovým chováním? Dá se dělat něco jiného než jí zavřít na x týdnů do nemocnice?
Nemusí to být na x týdnů, u některých diagnóz stačí třeba jen 3 týdny. Já bych určitě zašla na psychiatrii a domluvila se tam, jestli je pobyt nutný nebo ne. Ono je to blbý, ale může si opravdu ublížit.
Pokud vyhrožuje, radši nechat hospitalizovat než mít do konce života výčitky, když výhrůžky splní. Psychika dokáže udělat hodně, sama jsem toho byla svědkem
Někteří lidé jsou nemocní fyzicky, někteří psychicky. Tohle je nemoc jako každá jiná, není se za co stydět.
Příspěvek upraven 01.07.14 v 15:48
@Poustevnice píše:
Pokud vyhrožuje sebevraždou, tak doktorka jednala naprosto správně, nic jiného ji nezbývalo. Otázka je, co s tím udělá rodič, který raději strká hlavu do písku…
Co to meleš prosím tě. Kdybych strkala hlavu do písku, s doktorkou to neřeším. Z nemocnice se vrátila je to sotva 3 týdny, byla tam poprvé v životě a je z toho do teď rozhozená. V pondělí jde na magnetickou rezonanci (autismus a zvýšený prolaktin) a teď jí nechám zavřít na tři týdny, i přestože je možné, že toto chování má právě kvůli šoku z nemonice ![]()
Naše dcera už měla jedno šílené období kolem 6 roku, trhala si vlasy, štípala se, kousala se. Nyní je jí deset a když není po jejím, křičí na nás nechci žít nebo zapíchnu se nožem
Není to rozmazlenec, ale nezvládá emoce. Včera nám doktorka vypsala urgentní žádost na psychiatrii, ale já nemám to srdce jí tam dovést a nechat zavřít. Máte někdo zkušenost s takovým chováním? Dá se dělat něco jiného než jí zavřít na x týdnů do nemocnice?