10letá dcera vyděračka

Anonymní
1.7.14 15:30

10ti letá dcera vyděračka

Naše dcera už měla jedno šílené období kolem 6 roku, trhala si vlasy, štípala se, kousala se. Nyní je jí deset a když není po jejím, křičí na nás nechci žít nebo zapíchnu se nožem :? Není to rozmazlenec, ale nezvládá emoce. Včera nám doktorka vypsala urgentní žádost na psychiatrii, ale já nemám to srdce jí tam dovést a nechat zavřít. Máte někdo zkušenost s takovým chováním? Dá se dělat něco jiného než jí zavřít na x týdnů do nemocnice?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15193
1.7.14 15:35

Proboha snad to není tak hrozné aby byla zavřená na psychiatrii, ale spíš docházet pravidelně k psychologovi a zjistit kde je příčina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.7.14 15:35

A to je žádanka na hospitalizaci, aniž by ji vyšetřil odborník, tedy psychiatr? Nějaká hloupost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 15:37
@Fjodorka píše:
A to je žádanka na hospitalizaci, aniž by ji vyšetřil odborník, tedy psychiatr? Nějaká hloupost, ne?

Prý jde o akutní situaci -vyhrožuje vpodstatě sebevraždou :nevim: včera jsem šla pro radu, popř. nějaké uklidňující léky a odešla jsem s akutním příjmem :zed:

• Citovat
  • Upravit
6623

Mám zkušenost z práce, kde jsme měli občas takhle nevyrovnané děti, nezvládnutí emocí nám ztěžovalo práci, dětem ubližovalo a rodičům komplikovalo jakýkoliv kontakt s dětma. Nemyslím si že by jí hned zavřeli, ale třeba by docházela jenom na sezení a pokud by si jí přece jenom nechali na hospitalizaci i když je to nepříjemný uvědom si, že je to pro její dobro a pomůžou jí :-) a hlavně není to na pořád, drž se! :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932

Proč hned zavírat, nejdřív ji vyšetří a stanoví léčbu. Pokud je to vážné, myslím že hospitalizace není na škodu. Kdyby si doopravdu něco udělala tak si budete vyčítat, že jste nic nepodnikli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
1.7.14 15:40
@Anonymní píše:
Prý jde o akutní situaci -vyhrožuje vpodstatě sebevraždou :nevim: včera jsem šla pro radu, popř. nějaké uklidňující léky a odešla jsem s akutním příjmem :zed:

Zajdi s ní za psychiatrem, ten spíš posoudí, jestli je hospitalizace nutná. V tomhle bych na praktickou nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 15:41

@rexina jasně jí poslala na hospitalizaci a co jsem obvolávala, je to cca 3 týdny na uzavřeném odd. Což by pro ni byla ohromná zátěž na psychiku, je na mě dost závislá.

• Citovat
  • Upravit
1528
1.7.14 15:42

Půjde zřejmě o tzv. diagnostický pobyt, co je na tom strašného? Tak to neřeš a pak si nestěžuj…Co jiného taky mají doktoři dělat, prostě ji pošlou na pozorování a nasadí ji asi nějakou medikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
1.7.14 15:42

A to se jedná opravdu o hospitalizaci? Chápu, že nechce doktorka nic zanedbat, ale tohle mi přijde dost ukvapené. Ty znáš svou dceru nejlíp, jak se chová v různých situacích a jestli máš pocit, že ji pomůže ambulantní terapie, tak si ji prosaď. Nikdo tě nemůže nutit někam dceru zavřít násilím. A navíc si myslím, že desetileté dítě sotva dostojí tomu, co říká, kór v afektu. Příčina jejího chování se najít musí, to ano, ale zavírat ji na psychiatrii je podle mě blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
1.7.14 15:44

Pokud vyhrožuje sebevraždou, tak doktorka jednala naprosto správně, nic jiného ji nezbývalo. Otázka je, co s tím udělá rodič, který raději strká hlavu do písku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.14 15:45

Zavřít 10ti leté dítě na psychiatrii?!!! Pro to už musí být pádný důvod, ne?! Zkusila bych s ní nejdřív zajít za dětským psychologem či psychiatrem, nikam bych ji nezavírala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.7.14 15:47
@Anonymní píše:
Naše dcera už měla jedno šílené období kolem 6 roku, trhala si vlasy, štípala se, kousala se. Nyní je jí deset a když není po jejím, křičí na nás nechci žít nebo zapíchnu se nožem :? Není to rozmazlenec, ale nezvládá emoce. Včera nám doktorka vypsala urgentní žádost na psychiatrii, ale já nemám to srdce jí tam dovést a nechat zavřít. Máte někdo zkušenost s takovým chováním? Dá se dělat něco jiného než jí zavřít na x týdnů do nemocnice?

Nemusí to být na x týdnů, u některých diagnóz stačí třeba jen 3 týdny. Já bych určitě zašla na psychiatrii a domluvila se tam, jestli je pobyt nutný nebo ne. Ono je to blbý, ale může si opravdu ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
1.7.14 15:47

Pokud vyhrožuje, radši nechat hospitalizovat než mít do konce života výčitky, když výhrůžky splní. Psychika dokáže udělat hodně, sama jsem toho byla svědkem :,( Někteří lidé jsou nemocní fyzicky, někteří psychicky. Tohle je nemoc jako každá jiná, není se za co stydět.

Příspěvek upraven 01.07.14 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.14 15:48
@Poustevnice píše:
Pokud vyhrožuje sebevraždou, tak doktorka jednala naprosto správně, nic jiného ji nezbývalo. Otázka je, co s tím udělá rodič, který raději strká hlavu do písku…

Co to meleš prosím tě. Kdybych strkala hlavu do písku, s doktorkou to neřeším. Z nemocnice se vrátila je to sotva 3 týdny, byla tam poprvé v životě a je z toho do teď rozhozená. V pondělí jde na magnetickou rezonanci (autismus a zvýšený prolaktin) a teď jí nechám zavřít na tři týdny, i přestože je možné, že toto chování má právě kvůli šoku z nemonice :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová