Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
To bych neřekla. Dceři teď bylo 12, je v 6. třídě a ms tam má jen jedna spolužačka.
Tomu nevěřím, u dcer ve třídě v 11 letech to měla půlka děvčat. Ve 12 málokterá neměla.
@Betty MacDonald píše:
Tomu nevěřím, u dcer ve třídě v 11 letech to měla půlka děvčat. Ve 12 málokterá neměla.
Dobrá, tak lžu
.
@Betty MacDonald Dcera 12,5 roku, vysoká, sportovní typ, taky stále nic. A u nich ve třídě bych řekla tak půl na půl (ani jedna ze 2 nej kamarádek taky nic)
Takže třída menstruujících šesťaček je spíš statistická výjimka ![]()
@Anonymní píše:
Dobrá, tak lžu.
Nebo se holky ve škole prostě nesvěřujou.
Já znám tři desetiletý holčiny a jedna to dostala před měsícem, druhé dvě ještě ne, ale už se taky mění - chloupky, prsa, dle doktorek už to mají očekávat každou chvílí. Ségry holky už na tábor vyfasujou vložky, pro jistotu…
Holkám je 10 +- 3 měsíce.
Kluci mimoni, ochlupení a podobně na intimních místech nic, ale třeba syn už začíná mít hodně chlupaté nohy a předloktí, a jeho kamarád je samej jebák
a je jim deset a půl a všichni chodí do ctvrté.
@Mar__tanka1983 píše:
Nebo se holky ve škole prostě nesvěřujou.
Já znám tři desetiletý holčiny a jedna to dostala před měsícem, druhé dvě ještě ne, ale už se taky mění - chloupky, prsa, dle doktorek už to mají očekávat každou chvílí. Ségry holky už na tábor vyfasujou vložky, pro jistotu…
Holkám je 10 +- 3 měsíce.
Kluci mimoni, ochlupení a podobně na intimních místech nic, ale třeba syn už začíná mít hodně chlupaté nohy a předloktí, a jeho kamarád je samej jebák![]()
a je jim deset a půl a všichni chodí do ctvrté.
Svěřujou. Baví se o tom i kvůli tréninkům, ale nebudu nikoho přesvědčovat.
@Anonymní píše:
tak jestli jsou holky sportovkyně, tak to může být klidně i tím - obecně přijde MS později vysportovaným hubeným (má to spojitost s % tuku v těle).
Není to o tom, že bych ti nevěřila
jen že i já znám několik menstruujících, případně brzy menstruujících, ochlupených holek v tomhle věku (a to mám syna, takže informace ze školy mi nenosí
)
@Anonymní píše:
Moje 12 leta dcera menstruuje uz rok, ma 172 cm a prsa vetsi nez vetsina mych kamaradek. Ve tride jich menstruuje vetsina. S odkladem tam neni nikdo. Takze v 11 je to standard.
@Mar__tanka1983 píše:
tak jestli jsou holky sportovkyně, tak to může být klidně i tím - obecně přijde MS později vysportovaným hubeným (má to spojitost s % tuku v těle).
Není to o tom, že bych ti nevěřilajen že i já znám několik menstruujících, případně brzy menstruujících, ochlupených holek v tomhle věku (a to mám syna, takže informace ze školy mi nenosí
)
Jak jsem psala, dceri je 12. Sportuje, chodi na sportovni skolu, ve tride sportuji vsechny holky a skoro vsechny menstruuji.
Ve třídě u mého dítěte to v 11 letech bylo půl na půl. Informace by měla být dost relevantní
, řešilo se to tehdy kvůli programu na švp, že vedle bazénu bude ještě náhradní program, protože zhruba o půlce holek ve třídě už třídní věděla, že ms mají (takže se počítalo, že někomu to tam vyjde). Takže že by to mezi 12letýma měla mít jedna ze skupiny, mi pravděpodobný taky nepřijde. Tam bude nějaký kominikační šum.
Moje dcera má 10 a čtvrt a už jí taky trochu rostou prsa…byla vždycky vysoká, takové to velké dítě…teď je ale hubená, má 30kg rovnejch a 150cm, ale menstruaci čekám celkem brzy…já byla úplně stejná, byla jsem na základce 2. nejvyšší z holek, menstruaci jsem dostala v 11,5 letech a od té doby jsem snad ani trochu nevyrostla…takže na střední jsme byla druhá nejmenší…a nějak mi přijde, že to tak má většina holek, které jsou jako holčičky veliké jsou nakonec malé
proto se i řeší předčasná puberta, kvůli malému vzrůstu v dospělosti…jinak menstruace je normální mezi 10 - 15 rokem…
@Jaja1112 píše:
@mag Teda ta je vysoká
To sice ted je (a ve tride jich je takhle vysokych vic), ale uz neporoste. Vytahla za 2 roky 25 cm a ted uz stagnuje ![]()
@Russet já se právě bojím kvuly růstu…dcera má v 11 a půl letech jen 150 cm
bojím se aby nebyla po mě…já mám 158 cm a manžel 187 cm.