Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@mag píše:
To sice ted je (a ve tride jich je takhle vysokych vic), ale uz neporoste. Vytahla za 2 roky 25 cm a ted uz stagnuje
To jsem zrovna koukala na třídní fotku (5.třída), jaké jsou mezi dětmi rozdíly. Některé holky vypadají jako slečny a člověk by je klidně tipoval na středoškolačky, jiné jsou ještě malé holčičky
No a kluci jsou chlapečci ještě všichni ![]()
@Jaja1112 Ja se taky bala, ze dcera uz neporoste, kdyz zacala menstruovat a dala jeste vice nez deset cm. Pokud teprve zacina puberta, menstruaci nema, tak jeste muze hodne vytahnout ![]()
@Jahru píše:
To jsem zrovna koukala na třídní fotku (5.třída), jaké jsou mezi dětmi rozdíly. Některé holky vypadají jako slečny a člověk by je klidně tipoval na středoškolačky, jiné jsou ještě malé holčičkyNo a kluci jsou chlapečci ještě všichni
Presne. Dcera je v prime. Minuly tyden prinesla fotky. Pulka holek vypadala na 16 (vcetne te moji) a kluci vsichni na 10
jsem rikala, ze musim najit u nasich moje skolni fotky a porovnat to. Ale myslim, ze to bude podobny.
@mag píše:
Presne. Dcera je v prime. Minuly tyden prinesla fotky. Pulka holek vypadala na 16 (vcetne te moji) a kluci vsichni na 10jsem rikala, ze musim najit u nasich moje skolni fotky a porovnat to. Ale myslim, ze to bude podobny.
To se příští rok srovná
Kluci primáni u syna vloni vypadali taky jako prvostupňoví a během letoška se většina z nich vytáhla (synek dal za rok skoro 15 cm) a zmužněla (čti opupínkovali se), takže ten rozdíl se skoro vyrovnal. Ale vloni to bylo vtipné, vypadali jak první stupeň na výletě s vychovatelkama ![]()
@Tarinka toto přesně má dcera. Je ji 11 a kus, už má rok menstruaci, ale naštěstí ještě kousek vyrostla. Taky byla a je pořad nejvyšší, má cca 160 cm. Myslím, že už moc nevyroste.
@mag @Jahru já jednou na hřišti pozorovala děcka, asi tak pátá třída…holky vysoké, seděly na zábradlí, něco si vykládaly, různě pohazovaly vlasama, prohlížely si vzájemně trička…no a kluci zarytě kopali tunel na písku… ![]()
Dcera je ve čtvrté a letos na fotce většina holek stojí a kluci seděj ![]()
Já MS dostala ve 12 a to jsem byla hodně hubený, vizuálně nevyspělý dítě. Nebyla jsem ve třídě první, ale protože ty „velké“ holky, které už měly prsa, chloupky a celkově ženskou postavu se na mě vytahovaly, že jsem dítě, na nos jsem jim to nevěšela, na sportu jsem se spíš styděla, snažila se aby to nikdo nevěděl a myslím že nevěděl. Prošlo to u mě tak nějak celé obráceně, další tělesné změny až potom, i to se stane. Asi je v 11 mezi prvními, ale nevidím v tom žádný problém, předčasné to není. Sousedky dceři to začíná od 10. narozenin, není tlustá ale trochu oplácaná ano a prsa už má, nedávno mi vybrakovala skříně věcí, které jsem nosila tak ve 14, jsou jí akorát.
@Jaja1112 píše:
@mag Teda ta je vysoká
Dcera těch 170 má taky tak od těch 12. Na jedenáctileté prohlídce 167.
@Jahru píše:
To se příští rok srovnáKluci primáni u syna vloni vypadali taky jako prvostupňoví a během letoška se většina z nich vytáhla (synek dal za rok skoro 15 cm) a zmužněla (čti opupínkovali se), takže ten rozdíl se skoro vyrovnal. Ale vloni to bylo vtipné, vypadali jak první stupeň na výletě s vychovatelkama
U těch kluků to tak rychle nejde.
@e-Surfařka @misulinka27 1/2 polovina třídy to měla v 11 letech? To je 5tá třída.
@madyb píše:
@e-Surfařka @misulinka27 1/2 polovina třídy to měla v 11 letech? To je 5tá třída.
Nebo šestá.
@Havlova píše:
Nebo šestá.
No i tak. Ale já byla pomalejší a děti jsou po mě tak mi to asi uniká.
@madyb píše:
No i tak. Ale já byla pomalejší a děti jsou po mě tak mi to asi uniká.
Dcera o prázdninách mezi 4. a 5. třídou. Ještě teď vidím ten horor, jak to nechápe - a to jsem ji na to připravovala.
@Jaja1112 píše:
@Russet já se právě bojím kvuly růstu…dcera má v 11 a půl letech jen 150 cmbojím se aby nebyla po mě…já mám 158 cm a manžel 187 cm.
Tak malá má být po kom. S tím jsi měla počítat, že je tu ta možnost.
Já to dostala v 10-5.třída. A během toho roku to dostala polovina holek. V šesté už bylo jen pár co to nemělo.
U holky to teď bylo podobné, ty první začali v pětce.