Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@wewa tak paráda ![]()
Mates začal už trošku chodit v postýlce a na gauči, on by to zkoušel asi i jinde, ale to by byly hrozný držkopády, takže to ho držíme trošku. A když padá tak ho mírně přichytíme, aby to nebyla taková rána, ale zároveň ho necháme spadnout. No ale jako je ot fakt mazec. A docela mě překvapilo, že už teď spíš leze než se plazí, a to leze pár dní.
Ty jo, za mesic uz budete psat, ze prckove chodi sami, ne? Jachym je furt priopilej, nema stabilitu, ale ja jsem stastna, ze stoji, ted uz jsem klidna a zalezi uz vse jen na nem..
@KriJona přesně, jak začal lézt tak už jsem úplně v klidu, ufff
Jinak jsme objednaní v záříé na kontrolu RHB, to říkala doktorka že už určitě přijdem, tak uvidíme
I když zase bych byla docela ráda a by si dal načas, aby si pořádně zpevnil svalstvo, tak uvidíme, jetsli teď nezačne spěchat, když přišel na to že to jde i jinka než jen jako raněnej voják.-)
@Mája85 hele malej mi spadl snad po 3 za celou dobu co stojí protože se naučil slejzat přez kolínko sám takže spadne fakt jen když mu ujede noha nebo tak
@KriJona za chvilku bude spevněnej a bude stát jako pevě jako socha
.To je fakt otázka pár sní
.Jinak Vojta už opět zase leze. Ještě k tomu padaní malej si druhej den co stál ohnul pro hračku tím zjistil že to jde a začal si klekat aby se mohl pustit a dělat co potřebuje
.
Jako kdyz zavzpominam zpatky, je fakt, ze behem 4-5ti tydnu skok jak prase, klek, lezeni, sed, stoupnuti. malej kdyz spadne v postylce, tak na zadek, ale v terenu ho drzim, je fakt hodne vratkej a urazu se bojim.ale leze uz jak profik
@KriJona No vzdyt nemuze delt nekolik veci najednou
.Malej mi vypiloval stoupani a obchazeni a ted zacina poradne lozit nastesti a nechci to zaklepat uz na brichu neni vubec
.Jinak ja si tady cetla ze se to deti musej ucit slejzat nas to teda zvladnul sam ale je fakt ze kdyz ho vidim padat tak nemu letim, mame dlazbu a plovoucku a bojim se ho nechat upadnout na obou plochach.
Tak si moje dítě konečně naučilo sedat
nesedí teda nijak často tak zhruba 5× za den ale sedá si sám přez bok a dokonce se nemusí držet ale tleská ručkama a hraje si takže už jen čekám na chůzi a až přijde ta budu se bát něčeho jiného ![]()
Super! moje ratolest si teda seda hodne casto, jde do sedu ze ctyrech, proste to vypiloval uzasne.leze jak tryskomys, uz se neplazi, stoupa si vsude, ze stoje pada na zadek:-)a zjistila jsem, ze uz hodne vecem rozumi, az jsem valila oci..ja toho myho tipuju na samostatnou chuzi tak v listopadu, jen at pekne leze, je to dost dulezite:-)
No tak já doufám že si taky dlouho poleze a chůzi teda neodhaduju
tak je fajn že nehážou placáka co sem tak četla u těch mladších dětí tak ty padaj na záda i na hlavu
Jinak je teda chytrej jak opice a začal používat hrací stoleček jako chodítko ![]()
Náš vozí kočár, ale to aktiovní chodítko kupovat nebudem, jen ať si to natrénuje pěkně sám, zatím si stoupá kd emůže a skoro už se neplazí. Doufám že do vánoc bude chodit, ale taky nechci aby začal moc brzo, přeci jen neleze ještě ani měsíc, chci aby pořádně potrénoval ![]()
Nemáme aktivní chodítko a když už sme u toho tak prej nic co dítě voz by tak malé dělat nemělo ale zabraň tomu že
.Malej to nštěstí povozí metr dva a jde si lozit
.
@KriJona ahoj tak lásím další pokrok kterej Vojta udělal, naučil se vylejzat na postele, gauč a tak
tak mu sem pořád za zadkem ale je to krásné.
Super! a budou ti nasi prcci dokonalejsi cim dal vic.to vylejzani nekam jeste muj skrcek nezvlada, ale schody zdola celkem rychle:-)samo ho zezadu jistim kdyby nahodou. naucil se jak dela indian, ukaze jazyk, ucho, nos. hladi si brisko kdyz reknu mnam mnam, a dneska jsem ho poprve posadila na nocnik. vydrzel tam 5 vterin:-))ale na seznameni to staci
Tý jo
.S nočníkem teda vůbec netuším kdy začnu seznamovat. Jinak malej začal říkat týtý jako čiči
ukáže pupík a oči a když chce jíst řekne mam jako mňam. Tak myslím že máme moc šikovný broučky jenom hele je normální že mi malej neukazuje? Jako v knížce třeba jo ale znám děti co pořád na vše ukazují a ten náš nic
sem si našla zase něco novýho co budu hrotit ![]()