11 měsíců - nesedí, neleze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2691
16.6.13 19:17

Tak u nás pokrok, leze cca 20 cm, asi 3 tempa, pak se vrací do plazu :mrgreen: jinak si všude kleká, nestojí, když ho posadím, sedí celkem stabilně, ale posazuju jen fakt na zkoušku..na neuro jdeme 27.6..vydupala jsem si doporučení od Dr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
18.6.13 09:58

Ahoj maminy. My jsme na tom velmi podobně. Prcek se plazí jako voják, přelézá nám nohy po čtyřech, dokonce jde i na kolena a udělá pár „temp“, ale lézt ne a ne začít :-) Jsem moc ráda, že nejsme sami, protože okolo mám samé super rychlé prcky a to je děsně demotivující :-) Taky jde do kleku o mně nebo o schod a když je u toho schodu, tak si z kleku i sedne na zadeček. Sed má pevný, zvedá se v autosedačce a tak, ale řekla bych, že si definitivně sedne, až se rozleze. Cvičíme Vojtu, teď ale marodí, tak ho nechávám být. V pondělí jdeme pro jistotu a můj klid na neurologii, ale moje fyzioterapeutka mi řekla, že ta neuroložka, ke které jdeme, nás stejně pošle na rehabku. Je přesvědčená, že je Marek je líný. Dělá pokroky, to ano, ale holt svým tempem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
18.6.13 21:52

Tak jsem jsem dnes byla na rehabce a tam mě paní moc potěšila, malej je línější a dle jejich slov do 14 dnů leze. Začal si stoupat o nábytek dokonce udělá 2-3 kdoky do strany, je už hodně na všech čtyřech a zvedne komplet zadeček a je na natažených rukou i nohou a asi si brzy i sedne. Mám jen prý hodně motivovat a pomáhat mu v lezení protože je mu plazení prostě pohodlnější a hlavně je na to zvyklej že se rychle dostane kam chce :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
19.6.13 11:04

@wewa A můžu vědět, jak ho budeš motivovat v tom lezení? Nebo sezení nebo v čemkoliv? Sháním inspiraci :-) Třeba zjistím, že to i dělám, ale ráda se poučím :-) Děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
21.6.13 10:50

@PetrušeKl mám motivovat pouze k lezení! A to velice zajímavým předmětem být nad ním a momáhat mu to znamená že střídavě posouvat ruka-noha-ruka-noha aby pochopil :).Jo a chtěla jsem koupit aktivní chodítko aby teda mohl i chodit a byla jsem vyvedena z omylu nemám kupovat ani toto protože se dítě učí spatnému držení rovnováhy. Dítě se má naučt choit prej prostě krokem stranou o nábytek a nikoliv dopředu u chodítka :D jen takovej postřech co mi paní řekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
21.6.13 12:37

@wewa Tak to je zajímavé, párkrát jsem to taky zkoušela, tak přidám na frekvenci :-) Jojo, chodítka jsou peklo, to je fakt… Tak díky za tip :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
21.6.13 17:56

@PetrušeKl skouším to s malochem od toho uterý a myslím že to brzy bude mít výsledek :).Jinak já si myslela že peklo jasou klasická chodítka ale že by nemělo být ani to aktivní které vlastně to dítě tlačí to se musí přiznat jsem netušila :).Jo a taky mám dělat že když je na čtyřech tak ho mám jednou nohu chytnout u kolínka a tu druhou zvednout a naklánět ho-taky kvůli rovnováze a spevnění a pěkně střídat obě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
1.7.13 16:54

Tak abych to zaplať pánbůh pro tentokrát nějak uzavřela :) musím napsat že malej si stoupá, žačíná obcházet nábtek,2× si sám sedl a pozor dokonce i leze :srdce: sice musí ještě potrénovat protože občas i přepadne když jde moc dopředu ale je to za náma. Na rehabku jdu zítra na kontrolu a snad to i uzavřeme a já se budu už jen těšit na první krůčky. Takže doufám že jsou pokroky všude :kytka:
Ps: Ještě sezení zvádnout ale to jsem byla ujištěna že přijde až bude mít posíleno svalstvo z lezení tak uvidíme uvidíme :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
1.7.13 20:56

Super..gratuluju a trochu závidím :oops: my byli na tý neurologii, Dr. neshledala na malým nic špatného, všelijak ho proklepla, zalítala s ním ve vzduchu, předvedl jí jak leze..doma neleze, tam lezl, kleknul si,Dr.mi řekla, že sed mezi patama se taky počítá, že některý děti sedí takto. cvičit nás neposlala, prý by to pro mě bylo už moc náročné, nespolupracoval by..za 3 měsíce se máme přijít ukázat. malej umí lézt, ale nedělá to, plazí se+leze, klečí a sedí mezi patama..ještě si nestoupá, doufám, že to brzy přijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
2.7.13 10:13

Ahoj maminy. My byli taky na neuru a prcek je ok, ale nic tam nepředvedl. Hrozně plakal, má za sebou už spoustu doktorů i nemocnici a je dost zrazený, takže tak. Ale už leze, sedí, stoupá si u mě, u schodů, u myčky, takže pokroky jsou vcelku pěkné, tohle vše zvládl asi za týden, takže je fakt, že ti kluci dlouho nic a pak skokem zamakají :-) Rehabilitaci už jsme ukončili, paráda a ještě máme za ty 3 měsíce se ukázat na neurologii pro sichr… Držím palce, ať jsou ti naši šmudlové zdraví :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
2.7.13 11:01

@KriJona hele mě doktorka dokonce řekla že je možný že lezení zařadí prostě až jako posledni a nebo přeskočí. Jinak teda plazení stále používá neb je to na studených a kluzkých podlahách pohodlnější a rychlejší :).Jinak si myslím že pokroky jsou to krásné u nás všech :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1706
5.7.13 20:55

Zdravím, taky přidám pár řádek. Malýmu je 11 měsíců, od jeho 8 měsíců docházíme na rhb. Na osmi měsících se totiž nepřetáčel. No už ten den co jsme byli na rhb se začal přetáčet na jednu stranu, za dva dny na druhou, zhruba na 9,5 měs. se začal plazit, ale nestřídá, přitahuje se hlavně za ruce. Další kontrolu na rhb máme až v září, ale podle sestřičky i doktorky je OK, prý má všechno hezky rozfázovaný, jen mu máme dát čas, musí vyzrát. No v současný době neleze, pouze se houpe na kolínkách a to skoro pořád, maximálně nakročí jednou nohou a hned se rozjede. Jinak má ale dobrou rovnováhu, protože velice rád dělá „stříšku“ Opře se o dlaně a stojí na chodidlech a kymácí se, to bych ani já nezvládla. Jinak se neposadí, pouze když se má za co přitáhnout, takže hlavně v kočáře. No a teď začal chodit za ručičky, vím že se to nemá, snažím se to nedělat, ale jemu se to děsně líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
5.7.13 22:15

@Mája85 ahoj máte to pěkný :) to houpání je důležitý a pokavaď má ok rovnováhu tak je to super :).Mě práve rehabka říkala abych s ním tu rovnováhu trénovala jak jsem tu psala upevnit kolínko na zemi a druhou nožku zvednout a koupat sním sem a tam a střídat ty nohy. Jinak malej začal obcházet dneska na gaučí podél opěradla byl hrozně rychlej a na kontrole jsme byli teď v úterý a předvedl tam parádní lezení tam i zpět a přez celej ten jejich stůl :srdce: a začíná si pomalinku ale jistě sedat :dance:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
5.7.13 22:18

@Mája85 jo a ještě jsem si vzpoměla že mi říkala abych určitě nevodila za ruce a neuspěchala to protože tím že se dlouho plazil tak tyhle děti maj prej obvykle vytočené nožičky a mohou být problémy. Jinak malej sice obchází ale kontrolovala nám stoj a říkala že nemám vodit ani dávat aktivní chodítko protože kvůli rovnováze a taky kvůli tomu že když stojí zatíná prstíky do podlahy ale když to dělá sám nemám mu bránit jen prý nepomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1706
6.7.13 09:21

@wewa já vím že se za ty ručičky nemá no, schválně jsem koukala a chodí s napnutejma prstama, někdy po špičkách a někdy normálně po celý ploše. Občas ho dávám na nočník a včera se z toho nočníku postavil, lump jeden. Dávám ho k nočnímu stolku, to je jakko jeho kancelář, má tam papíry, aby si mohl číst. No a on se postavil. Jako podle mě nebude lézt ale rovnou chodit, což mě teda docela štve, neměl by přeci přeskočit lezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí