11 měsíců - nesedí, neleze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5149
23.5.13 11:00

No tak to můj o měsíc starší ne no občas teda jo ale rozhodně ne nijak asto, zato se mu povedlo se před chvílí o mě postavit sedela jsem u něj a on se vyšplhal a klečel na kolenou záda krásně rovně všechno takže bych se nedivila kdyby se začal stavět i o ten nábytek jenže pořád to bude přeskočení lezení a to prej dobře není :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
23.5.13 11:04
@wewa píše:
No tak to můj o měsíc starší ne no občas teda jo ale rozhodně ne nijak asto, zato se mu povedlo se před chvílí o mě postavit sedela jsem u něj a on se vyšplhal a klečel na kolenou záda krásně rovně všechno takže bych se nedivila kdyby se začal stavět i o ten nábytek jenže pořád to bude přeskočení lezení a to prej dobře není :(.

Ja jako mala taky nejdriv chodila a pak lezla…:)nekdo si to holt otoci…ale jeste bych nedelala ukvapeny zavery…jeste muze zacit nejdriv lezt po 4rech.

Jinak malej lezl jako partyzan…daval stridave pred sebe pravou levou oprenej o lokty a odskoval se nozickama :) ale asi tak tyden, pak hned sel na kolinka, perovani a pak prvni lezeni, ale taky se sem tam jeste rozplacnul :)nez ziskal stabilitu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
23.5.13 11:07

@Hanka79 tak tohle dělá častěji zadek nahoru a houpe na loktech…já nevím proč to dítě je tak komplikovaný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
23.5.13 11:16

@wewa Si ty deti proste jedou svym tempem :)
Uprimne si myslim, ze vasi doktorce proslo rukama hodne deti a vi co a jak je nebo neni spatne..kdyby se ji malej nezdal asi by vas sama nekam uz davno poslala…ale taky nikdo neni neomylnej…kdyz se na malyho podiva neurolog nic se tim nezkazi, tema hrackama jsem malyho taky hodne motivovala, kdyz pak zacal perovat, zlobila jsem ho a davala daleko od nej kocicku kterou strasne miluje do tedka a spi s ni…to jsi mela videt jaky to pak byly fofry za ni… :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
23.5.13 11:26

@Hanka79 Doktorce věřím je starší a řekla bych že navzdory tomu jak dlouho to už dělá ke každému dítěti tam přistupuje prostě jako k originálu a každému se věnuje. Jinak věřím že fofroval Vojta se bleskově plazí ke koupelně na výzvu cáky cáky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
23.5.13 15:39

Tak ten lump se postavil opět na kolena tentokrát na gauči o opěradlo vzal si ovladač a sesunul si do sedu a seděl a tak za minutku pěkně na pupek zpátky :D dělá si ze mě srandu jinak sem ho mučila teď na zemi mezi svejma nohama aby přelízal tak přelízal a pak se mi zasekl na noze a začal se houpat, tak nevím mám teď víčitky že sem ho dostatečně nemotivovala :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
23.5.13 19:42
@wewa píše:
Tak ten lump se postavil opět na kolena tentokrát na gauči o opěradlo vzal si ovladač a sesunul si do sedu a seděl a tak za minutku pěkně na pupek zpátky :D dělá si ze mě srandu jinak sem ho mučila teď na zemi mezi svejma nohama aby přelízal tak přelízal a pak se mi zasekl na noze a začal se houpat, tak nevím mám teď víčitky že sem ho dostatečně nemotivovala :(.

no super..motivuj ho ted každý den, ať ti nohy přelézá a uvidíš, že se ti rozleze do pár dnů. nic si nevyčítej, on to dožene a za půl roku si už ani nevzpomeneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
23.5.13 20:19

No já bych se nedivila kdyby dneska v poho a zejtra na mě hodil výraz jakože on lozit prostě nechce :D jako doposud :).Ale jo budu trpělivá, počkám na prohlídku u doktorkya uvidíme uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
28.5.13 11:50

Tak hlasím že teda malej udělal pokrok a to jen malinkej začal se o mě šplhat na kolena do kleku ale neudělá to o nábytek ani nic jiného, jen a pouze o mě. Vzledem k tomu že začal 12 měsíc řekla bych že cvičení bude zatím jsem sním cvičila podle knížky Cvíčení s miminkem-Baby gymnastika a nevím nevím ty cviky jsou fajn ale fotky menších dětí jak to má správně být mě moc neuklidňují :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
28.5.13 11:58

Přidám se vám do konverzace:-) mám holčičku, necelých 14 měsíců…začala se otáčet na bříško v 6-ti měs., v 8-mi měs. si sama z lehu na bříšku sedla, týden před prvníma narozeninama začala lozit a teď…nic novýho. Nechce se ani postavit, ale jak leze, tak jde na kolínka a opírá se o nábytek, jen se prostě nepostaví na nožičky. DR nás žene na neurologii. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
28.5.13 12:48

Pro klid duše bych šla, co jsem se dočetla tak do 16 měsíce si má dítě stoupnout samo v prostoru ze dřepu…ale já nevím já mám za téměř ročního co se jenom plazi a fakt jen pro ten klid, protože mě by slovo odborníka uklidnilo a naopak když bych nešla tak bych na to pořád myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
28.5.13 12:57

@Michaela_F rozumin tomu jako ze chodi v kleku??? Jestli jo, tak to je typicky priklad hypotonie (mala takhle v kleku chodila asi 3 mesice nez se dostala do stoje). Vypadala jak nejaky nabozensky fanatik na krizove ceste :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jestli umi lezt po ctyrech tak je dobry to podporovat, cvicit na balonech zada a nozky ( to vam urco na rehabilitaci ukazou). Nicmene to ze to je typicke u vetsiny hypotonickych deti neznamena ze nutne musite byt hypotonaci (snizene svalove napeti). To vam rekne s jistotou neurolog. Treba je to jeji vyvojova norma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
28.5.13 20:11

Hlásím pokrok přesně jako WEWA..šplhá se po mě do kleku, nohy mi přelézá, ale sám nepopoleze..houpe se na kolenou skoro pořád, ale lezení ani ťuk. a dneska jsem ho našla klečícího v postýlce..jak já byla šťastná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
28.5.13 20:30

@Lemuska ona leze jako drak.-) po čtyřech…je rychlá, jako blesk. Jen naše dr. řeší, že se stále nestaví na nožky. Ale já myslím, že když začala teprve týden před 1. narozeninama lozit, tak to má trochu posunutý…ale mluví, jak stará Kelišová - ne jen ta základní slova, ale i zvuky kt. dělají zvířata, atd. dokonce mi skládá krátké věty - máma hají, táta pápá, atd. Nicméně pro jistotu k neuroložce půjdu a uvidím. Navíc já jsem začla chodit až na 16měs., tak možná bude lenoch po mě :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
28.5.13 20:50

@Michaela_F no jestli masti po ctyrech tak nevim proc te stresuje :nevim: Norma je do 18teho mesice…i kdyby mlcela jak partyzan :mrgreen: No kazdopadne aspon budes mit neurol. kontrolu a klid v dusi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí