Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky jsem v 12.týdnu a už si říkám že dál to nevydržím. Je to mé druhé těhu takže můžu srovnovávat, v prvním těhu kromě ranních nevolností to bylo docela supr.ale ted už nevím co proto víc udělat. Ráno stanu hrozně unvená, v práci se jen potácím a jak dojdu domů tak to je nejhorší v pět bych šla klidně spát, všechno mě bolí kosti klouby, nejsem vůbec nic schopná. Když se vyspím tak musím všechno stihnout do oběda, jinak už pak už nic neudělám. Máte to někdo taky tak nebo jen já!!!
Ahoj, já už jsem porodila, le měla jsem to také tak, vím, že jsem musela mít hotovo do 13. hodiny a od 17. hod jsem polehávala, bylo to tak celé těhu.
Jsme na tom stejne. Od rana zivam a zivam kazdy den, vecer padne 19hod a ja bych sla nejradej spat. Taky cekam druhy a u prvniho v pohode, taky nevolnosti, ale ne takova unava. Prospala bych cely dny, ale to nejde, kdyz uz mam doma 1 dite, kterymu se musim tak venovat a asi by me mrzelo prospat odpoledne a nevenovat se mu. Uz jsem zde nekde psala, ze je to asi vekem:o)))
Když člověk říká, že už nemůže, tak ještě třikrát může
. Neboj, to zvládneš. Únava by měla brzy přejít anebo si zajdi na pár týdnů pro neschopenku ![]()
Já měla ve druhém těhotenství podobný stavy jako ty a doma 1,5leté batole. Manžel tou dobou byl doma jen o víkendech, takže taky paráda…
Já měla ranní nevolnosti až do 20 tt a unavená o tom ani nemluvim!
V 17 hod jsem přijela z práce jediný co jsem udělala byla večeře dala si sprchu a v 20hod jsem usínala a v 8:00 zase vstávačka
domácí práce jsem doháněla o víkendu…
No a takhle to bylo do 6 měs. Pak jsem už nemohla a šla na rizikový…
Já jsem taky byla u druhého těhot. mnohem víc unavená, navíc doma s 18m batoletem, několikrát jsem usla u hraní na koberci
, když přišel manžel v podvečer domů, tak jsem si vždycky aspoň na hodinku lehla do postele (přičemž dítko po mě skákalo, ale ležela jsem), ale pátý a šestý měsíc byl super, to jsme měla spoustu energie, a pak to šlo zas dolů a porod jsem chtěla každý den, tak jsem pak 14 dní přenášela
Ahoj, ja to takhle mela u prvni-strasna unava…nedalo se to vydrzet…ted u druheho byla unava asi jen do 12.tt,za to mam silene migreny, klidne ctyri dny, pak ctyri dny klid a zase…takze permonici klepou kadivem do mozku, zle od zaludku…popravde bych radeji tu unavu-))))Samozrejme je jasne, ze kdyz Te trapi unava, je to na pytel-a pro me je zas na pytel tohle…
Asi is nevyberes-neboj, ono to uz brzy prejde a bude fajn! Drz se! ![]()
Únava je v prvním trimestru normální, měla by přejít, mě to taky přešlo. A že u prvního těhotenství si to tak neměla nic neznamená, každé těhotenství je jiné. Mě zase vždycky úderem 13.hodiny začne bolet a tvrdnout břicho, a to už tak od 15.tt (teď jsem 30.tt), ale zase jsem měla tu výhodu, že jsem už od začátku těhotenství doma a můžu si jít kdykoliv lehnout. Přeju hodně sil! ![]()
Já čekám první, spala jsem ráda vždycky, ale teď to je extrém. Do práce jsem chodila na 6 (vstávala v 5) a bez větších problémů. Teď vstávám v 7.10 a katastrofa. První 2 hodiny prozivam a jakmile večer padne osmá, šla bych zas spát. O víkendu 14 hodin není problém, katastrofa…
@kleofas taky jsem to tak mela u vsech svych deti… zvracela jsem do devate mesice, jeste na porodnim sale.., nemohla jsem citit vune, usinala jsem ve 12 hod jako male ditko, v praci mi to dalo hodne zabrat nespat, zaludek na vode vecne… doma jsem byla shopna usnout i pri detech, kdyz si hraly.
Doporucuji vitaminky pro tehulky, dostatek tekutin a odpocivejte, jak to bude mozne. Na neporadek v byte se vyprdnete, delejte jen to nejdulezitejsi a zapojte i manzela.
Ja ten zacatek tehotenstvi komplet prospala..pak mi zjistili spatnou funkci stitne zlazy a s lekama to bylo lepsi…ja spala fakt porad..sla jsem do prace..tam jsem spala ve studiu na gaucu
..dosla dom..spala..vecer vstala..najedla se a spala ![]()
A nemůže ti dr. dát neschopenku? Až toho budu mít plné kecky, tak mu normálně řeknu, že už v práci nestíhám.
Druhé těhotenství jsem snášela nejhůř, i psychicky. Krevní obraz už ti dělali, zda ti něco nechybí? Pokud nemáš vysoký krevní tlak, tak si klidně dej kafe, jedno presíčko neuškodí a postaví to člověka na nohy, aby udělal aspoň to nejnutnější. Z toho, že chodíš do práce, tak soudím, že máš první dítě už starší, tak se snaž zaúkolovat dítě, partnera, aby ti pomáhali a ty jsi fakt mohla v těch 5 odpoledne zalehnout
Ono to s tím druhým trimestrem určitě poleví, neboj.
Ahojky, můžu tě jen potěšit tím, že to přežiješ, jako my všechny ostatní. První není druhé a další…
Já jsem v prvním měla to co popisuješ ty a v druhém taky, ale s tím rozdílem, že doma 15 měs. dítko, které potřebovalo permanentní pozornost a v noci spalo minimálně.
Odpočívej co to jde, pokud nemůžeš nech si napsat na pár dní neschopenku a drž se.
Se dvěma bude zase zápřah jiný, ale uvidíš, že pak si na to vše v dobrém vzpomeneš.
Jsem na tom úplně stejně. Dceru (3 roky) mám od září ve školce a já jsem v 10tt. S dcerou to byla pohoda, sice jsem taky byla unavená, ale to je tak všechno.
Teď je to něco strašnýho, nejen, že jsem unavená, ale je mi furt blbě a celkově prostě strašný. V práci usínám…
Doufám, že to co nejdřív přejde.