Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, holky!
Prosím o radu, jsem bezradná prvorodička ![]()
Mám doma 14-denní miminko. Naposledy jsem nakojila v 16.00 (do 16.30), šel spát asi kolem šesté a jěště stále spí a to je skoro půlnoc, nekojila jsem téměř 8hodin
. Nevím, jestli ho mám nechat spát (vypadá spokojeně) nebo ho vzbudit na jídlo? ![]()
Moc děkuji za Vaše rady ![]()
Ahoj,no ja bych nakojila nejpozdeji treba v 9 vecer a pak male nechala spat.V noci jsem ani jedno dite na kojeni nebudila,pres den ano.
Nevim ale,zda ti tohle dela miminko porad,nebo jen dnes.Kazdopadne bych nakojila ted.
8 hodin je fakt hodne ![]()
co na to prsa?
Asi bych vzbudila, ale pocitej s tim, ze po tak dlouhem spanku bude zrejme cily. ![]()
Pokud budes budit, udelej to co nejvic po tme, prebal v seru a vem si ho do postele na kojeni, pri trose stesti se nerozbudi ![]()
8h je opravdu hodně
Jsi měla ještě v těch 21h nakojit a pak nechat spát.
Já malého nikdy nebudila.Od narození spal 8-12 hodin v kuse.Vubec nic mu nescházelo a pořád pěkně rostl:-).
Kojila jsem skoro do 3 let a nikdy nějak axtra velkej problém nebyl,jen ze začátku než si prso zvyklo a nepraskalo ve všech švech
mlékem.
Nebud užívej si:-).Mě dr říkal budit budit a malej byl pak jen nevrlej
. Tak jsme si to užívali
přez den byl vzhuru tak hodinu a zase na 3 hodky usnul až do večera kdy to zalomil uplně ![]()
a pozor takle spavá mimča by měla spát na monitoru.Já to před tím nikdy neslyšela než se nám když mu bylo 13 dní stalo že přestal dýchat
a všude na vyšetření mi to pak bylo řečeno ![]()
Ahoj Michelle ![]()
Mě se teda taky zdá 8hod fakt moc
je to ještě drobek. V noci bych brala max 6hod a odpoledne bych teda budila…
Přes den budit v noci nechat spát.Pokud ti mimčo jedlo v půl páté jak píšeš tak bych ho vzbudila na koupání,dala najíst a dala zase spát.Naše malá je to samé,spí celou noc a jak by ty velké vedra tak má rekord i devět hodin přes den,to jsme jí v nemocnici budili s doktorkou a sestřičkou a nešlo to ![]()
V žádném případě bych nebudila..Měj radost, že naběhl na noční režim.
Pokud přibývá na váze, tak jedna velká pauza mu nemůže uškodit.
Moje první dcera od šestinedělí spala celou noc až do rána a druhá vydržela 10 h v noci v kuse.
Ničemu to nevadilo. ![]()
já když přijela z porodnice,tak jsem v 7 večer vykoupala ,nakojila a dala spát a malej se budil tak kolem půl 5 ráno a dneska je z něj 8 letý chlap
já bych vzbudila navečer ,ale jestli ti bude v noci takhla spát,tak bych ho nechala
michellle -dr říkal,že nejdéle po 6 hodinách dát jíst…malá mimi nemají pud sebezáchovy,aby se vzbudily hlady…to není dobré nechat tak dlouho mimi spinkat bez jídla…malá byla spavá a jídlo ji vůbec nic neříkalo…tak měla po porodu žloutenku novor…
Jak už bylo řečeno, nebudit. Syn mi spal už v šestinedělí celou noc a ničemu to nevadilo. Dceru též nebudím, dnes poprvé spala celu noc a jsem ráda
Ještě bych pochopila večer vzbudit na koupání a případně poslední krmení, ale jinak bych nechala mimčo ať si řekne - spánek je pro ně taky dost důležitej ![]()
Tak já bych takhle pozdě večer nakojila (pokud by dítě spalo od těch 16h, jak píšeš), ale zkusila bych to udělat tak, aby se co nejmíň probralo.
Zvlášť teď, když je léto a relativně teplo, tak bych se bála dehydratace. Navíc dítě, které je spavé, se může rychle oslabit natolik, že se jeví, jako že nemá hlad, ale přitom nemá sílu pít. Nás na tohle upozorňovali v porodnici.
To, že jiné děti taky spaly celou noc a vyrostly, by pro MĚ nebyl argument. Já bych se bála tohle riskovat. Určitě bych nebudila po 2-3h, jak mi radila doktorka u Anežky, ale víc jak 8 hodin bych spát nenechala. Navíc pokud dítě nepije aspoň 5-6× denně, tak se začne snižovat tvorba mléka (jednou to asi nevadí, ale kdyby to tak bylo pořád..). Takže budila bych tak, abych kojila aspoň 6× denně.
Ahoj, taky se mi to stávalo a už v porodnici, třeba jsem nekojila 7 hodin a sestřičky šíleli jak je to možné, přitom ho sami nedokázali vzbudit,aby pil, spinkal si tak spokojeně
a buď ráda, není to nic špatného, pokud neztrácí na váze. Mě se doma budil mezi čtvrtou a pátou ráno a to šel spinkat v 7. Takže jako novorozeně spal 9 hodin v kuse. Dodnes spinká krásně a v noci kojení po dvou nebo třech hodinách neznáme
Dnes je malýmu rok ![]()
tak já malou nebudila spala od 18 hod až do rána, jednou jsem to zkusila,mlíko stejně nechtěla a pak jsemjí 3 hodiny uspávala,na mlíko se mi začala budit až od pul roku a to jen jedou,prsa byly nalitý ale za čas se to srovnalo, a zvykli si že přes den se kojí hodně a v noci je klid, nic jí nikdy nechybělo přibyrala krááásně