Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Zdravím, držel někdo z vás 14denní nebo 21denní půst? Jaké to pro vás mělo pozitiva a naopak negativa? Já jsem je dříve držela, většinou 3denní nebo 7denní, nejdéle jsem zvládla 10denní a vždy jsem se po půstu cítila lépe, ale četla jsem o tom, že to může pomoct i s nemocí, má někdo takovou zkušenost? Kolegyně drží 30denní půst a mě napadlo, že bych zkusila 14denní nebo 21denní, ale bojím se určitých negativ jako je vypadávání vlasů, pocitu na omdlení a podobně. Máte někdo zkušenost?
A ne nedělám to za účelem hubnutí, při své výšce 160 cm vážím 60 kg a jsem s váhou spokojená. ![]()
Zkušenost nemám, ale také mě to láká. U mě z důvodu, že na jídlo nyní myslím převážnou část dne a potřebuji se přehodit jinam.
Půst umím jen 36hod max, víc jsem nikdy nedržela. Tak budu sledovat, zda někdo napíše svou zkušenost.
@kate1rina píše: Více
Asi jsem natvrdla, ale to tri nedele vubec nejedla? Jen pila treba vodu..to snad lezela jen v posteli, nemohla mit vubec energii.
Upřímně nejsem blázen, abych se dobrovolně tyral hlady
jo někdy nemám chuť tak nezeru, třeba den, ale 14 dnů nebo 3 týdny? To by mě omylo ![]()
Tak ještě bych dokázala pochopit pust jednodenní max 2 dny, jinak nechápu, z čeho tělo funguje. To jsou extrémní pusty, rozhodně nic zdravého.