Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj,
chtěla jsem se vás zeptat, jestli některá nemáte zkušenosti s gainerem - Giant mega mass. Přemýšlela jsem, že bych si ho koupila, aby mi pomohl přibrat a hlavně nabrat tuk. Protože mám zrychlený metabolismus a nedaří se mi přibrat, ať sním čehokoliv jak moc chci. Doktorka mě vyšetřovala s tím, že je všechno v pořádku, proste jen rychlí metabolismus. Dost mě štve být takhle hubená, lezou mi všude kosti, prsa žádná… ![]()
Takže by se mi fakt hodilo přibrat…. Protože BMI mi ukazuje silnou podvýživu - 45 kg při 175 cm…
Recenze u tohoto gaineru byli vesměs pozitivní, hodně lidí tam i psalo, že pokud nebudete pravidelně cvičit, tak místo svalu budete nabírat tuk, což bych přesně potřebovala.
Takže kdybyste někdo měl s nim nějakou zkušenost nebo s nějakým jiným, který vám pomohl přibrat tuk, byla bych moc vděčná za doporučení ![]()
Bych změnila doktorku… Měřím podobně a jen kosti, orgány a svaly mám dle body statu 58 kg (až zbytek váhy je tuk), takže 45 kg bych vůbec mít ani nemohla…
S gainerem teda zkušenost nemám - ale přijde mi, že u tebe je určo problém i s nedostatkem svalů, takže cvičit asi budeš muset taky…
Kolik kg máš s touhle váhou ve svalech? Můžeš nějak normálně fungovat? (Teda, znám i případ, že holka má 175 a těch +-45 kg, k tomu zvládá i profi sport - ale to je Asiatka, ty jsou vždycky lehčí, ale dobře fakt nevypadá…).
@hellik08 píše: Více
Dělali ti vyšetření štítné žlázy z krve?
@ALIPELI píše: Více
Jo dělali mi všechna možná vyšetření a po téhle stránce jsem zdravá…
@Anonymní píše: Více
Nemam tušení, kolik merim ve svalech a tuku, ale nějaký svaly mám, dlouho jsem dělala karate a tam při rozcvickach jsme cvičili jak blázni, ale plánuju zase s něčím začít, ale spis bych potřebovala nabrat ten tuk ![]()
Ale jako funguju normálně, nemam zadne zdravotní problémy, jen mi to vadí esteticky - lezou mi kosti + žádná prsa ![]()
@hellik08 píše: Více
Takže ti jde spis o tu estickou stránku nez ze bys měla nějaké zdravotní potíže?
A mas tak nejak predstavu z coho sa sklada tuk? Z coho svaly? Ako funguje metabolizmus? Ako chces s niecoho co ma nejakych par % tuku a inak same bielkoviny pribrat tuk?
Technicky existuje metabolicky proces ktorym to ide, ale telo to robit ‚nechce‘ dobrovolne.
Robila si karate, takze predpokladam ze mas nejaky vztah ku sportu. Preco sa neskusis vybrat cestou sportoveho treningu? Urcite je krajsia (ked sa teda nebavime o zdravotnych aspektoch) baba ktora ma postavu zo svalov, ako baba ktora ma postavu z tuku.
Ak chces pribrat tuk tak vzdy mozes skocit na veceru do nemenovaneho fastfoodu, dat si double burger, k tomu mega hranolky a do 30min po konzumacii ist spat, zarucene priberies tuk, ale lepsie vyzerat nebudes, aspon mne osobne baby s chvejucimi sa tukovymi vrstvami nijako neimponuju, zatial co citit pohyb svalov pod kozou a ich pevnost je vyslovene sexy.
Po zdravotnej stranke sa ani rozpisovat nebudem…
Edit: A pokial mas menstruaciu tak mas po fyzickej stranke tuku dost na normalne fungovanie tela.