Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Ariadne píše:
A taky do kolika spí odpoledne. Kdyby spala déle než do půl třetí, tak bych ji lehce vzbudila
no, pokud vstáv v těch 8.30, dřív jak ve 2 neusne, pak spí tak tu hodinku a do večera pak řádí
Zakladatelko, mám to momentálně úplně nachlup stejně. V zimě a brzy na jaře se chodila koupat před osmou, do půl deváté spala a usla během 10 minut. Teď se to nějak blbě posunulo, částečně kvůli delšímu dni a částečně kvůli nedisciplinovanemu tatínkovi (když ma koupat on, tak se ho pošlu třeba ve tři čtvrtě na osm a on bere malou tak za hodinu
). Taky přemýšlím, co s tím. Já asi začnu budit kolem 7 ráno. Ještě uvidím. Rušit odpolední spánek, tou nás zatím ne, to by malá nevydržela, navic možná půjde do dětské skupiny, tam se taky spí.
@Santa Juana píše:
Zakladatelko, mám to momentálně úplně nachlup stejně. V zimě a brzy na jaře se chodila koupat před osmou, do půl deváté spala a usla během 10 minut. Teď se to nějak blbě posunulo, částečně kvůli delšímu dni a částečně kvůli nedisciplinovanemu tatínkovi (když ma koupat on, tak se ho pošlu třeba ve tři čtvrtě na osm a on bere malou tak za hodinu![]()
). Taky přemýšlím, co s tím. Já asi začnu budit kolem 7 ráno. Ještě uvidím. Rušit odpolední spánek, tou nás zatím ne, to by malá nevydržela, navic možná půjde do dětské skupiny, tam se taky spí.
také ten odpol spánek ještě potřebuje, nevydrží mi do večera
@KamilaDen ja bych ji zacala budit pravidelne ve stejnou dobu rano, pak se ustali i cas poledniho spanku a vecerniho usinani. Sice mas klid do 8:30, ale kdyz vstane v 7, tak vecer driv zalehne. Ja radeji driv vstavam a vecer mam klid.