1,5 roku a vůbec neposlouchá!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5837
12.2.17 13:09

@Terezxx jo,jo to byl účel, aby si nezvykli na drncání a naučili se usínat v klidu. Takže nikdy nebyl problém, položím do postýlek a spí :lol:
právě, že v té současné diskuzi je i názor, že když dítě plácneš aby se uklidnilo, tak by ses měla taky praštit(nebo otce praštit)ať se uklidníš/uklidní. Že je to jen projev síly na slabším 8o já v tom teda vidím jen vymezování hranic co si dítě smí a nesmí dovolit, protože dobrým slovem jsem neuspěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
12.2.17 13:33
@axlpol píše:
@Terezxx jo,jo to byl účel, aby si nezvykli na drncání a naučili se usínat v klidu. Takže nikdy nebyl problém, položím do postýlek a spí :lol:
právě, že v té současné diskuzi je i názor, že když dítě plácneš aby se uklidnilo, tak by ses měla taky praštit(nebo otce praštit)ať se uklidníš/uklidní. Že je to jen projev síly na slabším 8o já v tom teda vidím jen vymezování hranic co si dítě smí a nesmí dovolit, protože dobrým slovem jsem neuspěla.

Coooo?! :lol: takže když starší praští miminko autem do hlavy, co už zkusil, mám mu nejdřív domlouvat, vysvětlovat, snad ho i poprosit, aby to nedělal 8o a když ho náhodou placnu, musím i sebe :zed: :lol: úžasný. Moje rodiče jsou oba z 6 sourozenců a už vidím, jak se tam diskutovalo. Dnešní doba je prostě zkazena v tom směru, ze se rodič skoro ma bát dítěte dotknout, protože ho tím vlastně strasne týrá.

Jak jsem říkala, pár mých spolužáků takové rodiče měli, omlouvali je dokonce ikdyz přišli na ZÁKLADNÍ ŠKOLE, do vyučování opite. Kouřili před sebou, chodili za školu, přitom vše měli omluvene. Ono jim totiž potom už nic jiného nezbývalo, byli nezvladatelni! Učitelé chodili do vyučování s telefonem, protože se jich báli. No, dopadli moc hezky a to je 10 let zpátky. Občas je potkávám na sídlišti a dotáhli to hodne daleko :palec: já jsem měla tvrdou výchovu, máma pro facku nesla daleko, ale ja byla fakt hubata :lol: a ted mam svou rodinu, studuji vysokou, maminku mam moc rada, jsem slusna, nevulgarni, snad skvělá mama, která miluje své děti, pohodove partnerství. No, můžu říct, ze vděčím svým rodičům, ze se mě ten fakan nevyrostl :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19026
12.2.17 13:50
@Anonymní píše:
Ale my ho bít nechceme.. :,(

Tak pak nevím, co chceš poradit.. plácnutí přes zadek není žádné bití nebo mlácení, to že dítě hlasitě okřikneš snad taky nebude vadit… pokud tobě ano, tak těžko radit, když sama vidíš, že domluvy nepomáhají a tvá maminka zakřičí a plácne a dítko funguje, pochopilo, že to nesmí… vás má na háku a proč by to měnil, když mu nehrozí žádný postih :nevim:
U staršího třeba funguje systém počítání do tří… začnu počítat a na tři dostane na zadek (podotýkám, plácnutí, které ani nebolí - nedokážu dát hodně, jsem cíťa)… ale funguje to, většinou když začnu počítat, ví, že je zle a dojdu maximálně k dvojce…
ale na mladšího to zas nefunguje, ten se rozeřve a je mu to jedno i kdyby dostal vícekrát, je třeba zkusit co funguje… u něho to občas taky zjišťuji, není to s ním vždy snadné, ale to co dělá tvůj teda nedělal a nedělá… chce kramařit v šuplíku kde nemá? Fajn, nezabírá napomínání, čapnu ho a násilím odvleču… on chytne hysterák, že tam chce být, fajn, držím ho dokud se nezklidní… jednu dobu jsem mu říkala, že ho jinak dám do postýlky, on sám tam pak chtěl, takže jsem ho tam vzteklého dala a byl tam dokud se nezklidnil (sám pak zavolal, že už nepláče) a pak jsem ho vzala a už byl v pohodě…
Vzteká se někdy víc někdy míň, pro mě to taky není jednoduché, nemám ráda scény, když pláčou, křičení, ale nenechám si ho kvůli tomu přerůst přes hlavu a musí se naučit, že ne vše je v jeho režii a něco dělat nesmí (jinak si myslím, že volnost u nás mají dost, ale ne ve všem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
12.2.17 13:54

@Terezxx 8o :lol: no je dobré zabrousit do takových diskuzí, ale jen já se naivně připojila a přitom jde vidět, že propagátorky těhle výchovných metod nediskutují, ale hned tě označí za tyrana, který primitivně používá svou sílu atd. :lol: já nikomu ten názor neberu, ale když se mi denně oba melou na přebalováku, kopou kolem sebe, do mě, řvou, tak povídání nezabralo. @Schnapi to zmínila, prostě nenechat je přerůst přes hlavu, to je celé. To není násilí ani týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
12.2.17 14:33
@Schnapi píše:
Tak pak nevím, co chceš poradit.. plácnutí přes zadek není žádné bití nebo mlácení, to že dítě hlasitě okřikneš snad taky nebude vadit… pokud tobě ano, tak těžko radit, když sama vidíš, že domluvy nepomáhají a tvá maminka zakřičí a plácne a dítko funguje, pochopilo, že to nesmí… vás má na háku a proč by to měnil, když mu nehrozí žádný postih :nevim:
U staršího třeba funguje systém počítání do tří… začnu počítat a na tři dostane na zadek (podotýkám, plácnutí, které ani nebolí - nedokážu dát hodně, jsem cíťa)… ale funguje to, většinou když začnu počítat, ví, že je zle a dojdu maximálně k dvojce…
ale na mladšího to zas nefunguje, ten se rozeřve a je mu to jedno i kdyby dostal vícekrát, je třeba zkusit co funguje… u něho to občas taky zjišťuji, není to s ním vždy snadné, ale to co dělá tvůj teda nedělal a nedělá… chce kramařit v šuplíku kde nemá? Fajn, nezabírá napomínání, čapnu ho a násilím odvleču… on chytne hysterák, že tam chce být, fajn, držím ho dokud se nezklidní… jednu dobu jsem mu říkala, že ho jinak dám do postýlky, on sám tam pak chtěl, takže jsem ho tam vzteklého dala a byl tam dokud se nezklidnil (sám pak zavolal, že už nepláče) a pak jsem ho vzala a už byl v pohodě…
Vzteká se někdy víc někdy míň, pro mě to taky není jednoduché, nemám ráda scény, když pláčou, křičení, ale nenechám si ho kvůli tomu přerůst přes hlavu a musí se naučit, že ne vše je v jeho režii a něco dělat nesmí (jinak si myslím, že volnost u nás mají dost, ale ne ve všem).

Naprostý souhlas. Ono to bez toho okriknuti/plácnutí občas nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
13.2.17 09:47
@Terezxx píše:
Naprostý souhlas. Ono to bez toho okriknuti/plácnutí občas nejde.

To víš, že jde, akorát to u nás ještě asi nemá tradici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí