18 měsíční miminko odmítá jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Dcera strasne rada vari, pomaha rozhodovat, jake koreni pouzijeme apod., pak vysledny pokrm pysne nanda na talir. Ale jist to? V zadnem pripade.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 netvrdím, že to pomůže, ale zkusit to může. Na některé děti to pomáhá.
U nás taky ne. Kluk je v pásmu podvýživy.
- Citovat
- Upravit
Jj, určitě to může zkusit. Na někoho to funguje. Naše holky mají BMI mezi 11,5 - 12,5. Jedí moc (ale to, co jim chutná, kdybych jim dávala jen to, co jim nechutná, tak klidně den nejí vůbec nic), ale taky se hodně hýbají a mají po rodičích hubené geny
Takže jsem s jejich hmotnostmi úplně v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to naprosto normální. Žádný dítě dobrovolně hlady neumře, takže pokud se necpe celý den jenom čokoládou a vypadá zdravotně ok, vůbec bych to neřešila. Takových období bude mít ještě milion a chutě se mu změní taky hodněkrát. Jestli jí zeleninu, ovoce, pečivo a sem tam buchtu, je to furt relativně v pohodě. Moje čtyřletá dcera by teď zase nejradši jedla jen chleba s máslem nebo chleba s pomazánkou a sýrem. Neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše: Více
U nás kluk nejí moc. Včera snědl 4 cherry rajčátka k snídani, k obědu kopeček suché rýže a k večeři čtvrt papriky a dva plátky sýra. Je mu 10. BMI nevím, ale váha/výška je na 1. percentilu. Hubené geny nemám. Já pribiram jenom z pohledu na čokoládu.
Ale nemá cenu to řešit. U batolat to je období a dá se s tim něco ještě dělat. Pokud dítko od rána do večera netlačí čokoládu, byla bych klidná.
- Citovat
- Upravit
Můj syn v tomhle věku taky jedl, co chtěl. Vždy jsem dělala na oběd několik druhů zeleniny a často snědl jenom něco - třeba jeden den brambory, jindy mrkev, pak bylo období baklažánů… ne úplně to šlo předvídat. Někdy se nacpal vším. Kromě toho by se pořád cpal ovocem a jogurtem. Maso prakticky nejí do teď. Akorát mě nikdy nenapadlo se tím stresovat. Brala jsem to, že jí hezky - v zásadě se vždy najedl něčím zdravým, dobře prospíval, takže jsem to neřešila. Dostal před sebe talíř a co snědl, to snědl. Taky mohl být nejedlík…
- Citovat
- Upravit
Tak to jí opravdu málo. Naše holky sní mnohem víc. Třeba 9,5letá měří 138 cm a váží 24 kg, 6letá 114 cm a 15 kg. No pokud váš kluk má dost energie, tak bych jeho stravu neřešila. Mě rodiče nutili jíst a akorát mi k mnoha jídlům vytvořili odpor, že se mi navaluje, jen je vidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já prostě hledala co mu bude vyhovovat a pak jsem se toho také držela. Ono je to asi nejjednodušší způsob jak dítě naučit pravidelně jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám teď podobnou situaci můj 19 měsíční syn tak to co ještě do nedávná jedl teď nechce je pravda že ještě dolečujeme nemoc ale taky si vybírá spíš ovoce a zeleninu akorát s toho moc nepribere a chleba taky nechce máte nějaké řešení nebo alternativu prosím děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oba synové přestali kolem 1,5 roku jíst. Nejedli nic, ani sladké, pečivo, pochutiny… Jeden nejedl pořádně rok a půl a začal jíst v MŠ, teď je v pubertě a sní vše, co před ním neschovam. Druhý syn jí špatně dodnes. Kdybych ti vypsala, co snědl včera, asi by ses hodně divila.
Mám vyzkoušeno, že čím víc to budeš řešit, tím to bude horší. Proste 5× denně dostali jídlo na stůl. Žádné vybírání z 5 jídel, ale přesně dané jidlo. Chceš, dej si, nechceš, máš smůlu. Zdravé dítě dobrovolně hlady neumře.
Ještě se dá dělat to, že ti bude pomáhat s přípravou, třeba to nandá na talíř, něco zamíchá a tak podobně. Samozřejmě je taky dobré jíst spolu.