Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Co mám okolo sebe kamarádky, tak ty které byly hodně hubené, tak prostě přibraly víc a ty co měly nějaký tukový základ, tak mimčo rostlo asi hodně z toho. dokonce mám jednu, která při prvním nabrala ze 70 na 95 a u druhýho z 80 na 95… takže asi jedno z jaký váhdy, ale to těla má určitou svoji pohodlnou těhu váhu, na kterou se potřebuje dostat? nevím no… ale jestli si ěla 50 kg… tak ta aktuální váha je asi ok
pak to pujde dolu
Nejlepší cesta je jíst zdravě ale hlavně mít stravu bohatou! Rozhodně nemůžete v těhotenství žít pouze na ovoci a zelenině a vitamínech. I já jsem nabrala hned na začátku více než je mi milo, ale tak to prostě je a patří to k těhotenství. Začněte se zdravě hýbat, dejte si za cíl ujít za den kolem 10tis kroků a jezte zdravé a kvalitní potraviny a uděláte pro sebe, své tělo i dítě to nejlepší…
Klid. Ja jsem 19tt nahore 5kg.
Užívej si to, tohle je mé druhé tehotenstvi a při prvním jsem téměř vše nechala v porodnici ![]()
Je to jediné období kdy se fakt můžeš cpát (i když by se nemělo… bla bla).
Ja si to teda hodlám užit ![]()
Já měla před těhotenstvím 53kg na 170cm a v tomto týdnu jsem už měla nahoře taky asi 8kg. Nakonec z toho bylo 17kg, které byly do půl roku pryč a zastavila jsem se zase na 53kg. Měla jsem z přibírání strach a nakonec jsem byla ráda, že jsem to nabrala, jinak bych ten porod asi nezvládla vůbec. Zkus jíst víc ovoce a zeleniny ať dáváš do těla taky vitamíny a jinak to moc neřeš.
@Anonymní píše:
@darekp 50 je moje váha od poberty a jsem zdravá jako řípa. Neznám lékaře. Nemyslím, že by to byla podváha.Pokusím se tedy vymyslet jídelníček lehký, ale se všemi živinami. Ráda bych se prostě dostala na těch 55 třeba a to si ještě pár týdnů držela
Myslím, že to moc řešíš, jsi v jiném stavu, tak se s tím smir, že budeš přibírat. A pokud máš 50 kg od puberty, tak tím spíš a lehčeji se na tu váhu dostaneš po porodu brzo zpátky. Jen aby sis dávala fakt pozor, abys neublížila sobě nebo miminku..
Vážila jsem úplně stejně před těhu od puberty jako ty zakladatelko. Bohužel mi bylo tak zle, že jsem zhubla během 1.trimestru na 45 kilo. Měla jsem záněty dásní, různé kožní obtíže. Miminko nemelo z čeho brát. Co bych dala za tvých 8 kilo!!! Pozdeji jsem pribrala na 65 kg. V těhotenství by se asi neměli držet diety
Miminko musí z něčeho brát. Asi bych hodne chodila, cvicila něco, když ti to tak vadí. Během kojení jsem vše shodila na původní váhu
Je to vše jen tehotenske, až porodis, můžeš se vrátit do fitka.