Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
luksi píše:Papapája píše:no spíš aby se koukli jestli je vevnitř všechno v pořádku a chtěla mě tam poslat i moje dr ale už k tomu nedošloluksi píše:A proč laparoskopii když máš průchodnost v pořádku? Nebo to je zas na něco jiného, jsem trdloPapapája píše:já chodím do Motola
Luksi do Iscare v Praze? Vím že mi hlavu neutrhnouale moc z toho nezískají jako z dalšího IUI… Kam chodíš ty?
mám to kousek z práce i z domova. já pořád zvažuji tu laparoskopii
![]()
![]()
Tak musíme doktorům věřit, co nám jiného zbývá
zeptej se a uvidíš, teď když budeš mít měsíc bez IUI tak by tě na to mohli poslat. Taky mě to napadlo, ale bojím se na to jít ![]()
Papapája píše:luksi píše:Tak musíme doktorům věřit, co nám jiného zbýváPapapája píše:no spíš aby se koukli jestli je vevnitř všechno v pořádku a chtěla mě tam poslat i moje dr ale už k tomu nedošloluksi píše:A proč laparoskopii když máš průchodnost v pořádku? Nebo to je zas na něco jiného, jsem trdloPapapája píše:já chodím do Motola
Luksi do Iscare v Praze? Vím že mi hlavu neutrhnouale moc z toho nezískají jako z dalšího IUI… Kam chodíš ty?
mám to kousek z práce i z domova. já pořád zvažuji tu laparoskopii
![]()
![]()
zeptej se a uvidíš, teď když budeš mít měsíc bez IUI tak by tě na to mohli poslat. Taky mě to napadlo, ale bojím se na to jít
si myslímm,že na tu laparku bude asi delší objednací doba ,když se to dělá v narkoze
zeptám se až půjdu pro injekce
neboj ta průchodnost pomocí té kapaliny je jen trochu nepříjemná ale dá se vydržet ![]()
Luksi stejně bojím
ale u mě snad je všechno v pořádku, ovulace nastává, sliznice v pořádku, menstruace pravidelná. Jen ty naše spermijky
doufám že se to zlepší, ale asi né o 100%
Přítel se stravoval příšerně, a teď to od ledna hondě napravil, zhubnul už skoro 10kilo, cvičí a sprchuje se studenou vodou
to prý také na spermijky pomáhá.
No nic já musím na chvíly zas něco dělat ale kolem 15hod bych zas mohla diskutit ![]()
Papapája píše:
Luksi stejně bojímale u mě snad je všechno v pořádku, ovulace nastává, sliznice v pořádku, menstruace pravidelná. Jen ty naše spermijky
doufám že se to zlepší, ale asi né o 100%
Přítel se stravoval příšerně, a teď to od ledna hondě napravil, zhubnul už skoro 10kilo, cvičí a sprchuje se studenou vodou
to prý také na spermijky pomáhá.
No nic já musím na chvíly zas něco dělat ale kolem 15hod bych zas mohla diskutit
určitě se to příteli zlepší když se takhle od ledna snaží a zdravě žije
tak uvidím jak mi to vyjde s prací,pokusím se objevit a když to nevyjde tak zítra ráno se pozdravíme
![]()
luksi tak jsem to sama nestihla
Zítra kolem 12hod tu budu a pak většinou na víkendy mám výpadky. Takže všem co budou testovat držím moc palečky a těším se na případné pondělní dobré zprávy ![]()
Ahoj Páji…aha, tak to já zase nosím dlouhé vlásky až po pás a zdají se mi krátké
Tři roky chodím na prodloužení a nemůžu bez toho být
No zatím nevím výsledek ohledně prolaktinu, musím počkat týden až deset dní, tak snad se aspoň trochu snížil ![]()
Papapája píše:
luksi tak jsem to sama nestihlaZítra kolem 12hod tu budu a pak většinou na víkendy mám výpadky. Takže všem co budou testovat držím moc palečky a těším se na případné pondělní dobré zprávy
To nevadí to se občas stane
![]()
Ahoj holky, tak jsem to dnes dostala. Jindy ms neprvidelná a teď oproti minulému měsíci na den přesně. Ty jo, když o něco jde, tak tělíčko stáfkuje a když nejde už o nic, tak na den přesně
Klasika. Jinak příští týden jdu do CAR na konzultaci, jaký další postup. Ale na druhou IUI se mi moc nechce. Ta stimulace mi přišla, jako docela zásah do těla (byla jsem nafouklá, nevrlá, prsa bolely, když nemusely
), tak se zkusím zeptat na IVF. Co mám načtené, tak mi to přijde podobné (jen ten odběr vajíček je tedy složitý), ale ty procenta úspěšnosti o dost vyšší. Nemám nějak důvěru v další dva pokusy IUI, když si uvědomím ty procenta úspěšnosti a to, co se vše musí před tím uměle vpravit do těla, mi IVF přijte podobné, co se týče stimulace, ale procenta úspěšnosti o hodně vyšší. Nevím. Uvidím, co mi řekne dr. Ale
Držím palečky všem, které budete teprve testovat, snad se vám některé zadaří a budete šťastné. ![]()
ano v stredu idem na ultarzvuk a tam budem vediet termin 2 IUI. a my mame zlu morfologiu.pokrivenych spermosou ![]()
Ivča1982 píše:
Ahoj holky, tak jsem to dnes dostala. Jindy ms neprvidelná a teď oproti minulému měsíci na den přesně. Ty jo, když o něco jde, tak tělíčko stáfkuje a když nejde už o nic, tak na den přesněKlasika. Jinak příští týden jdu do CAR na konzultaci, jaký další postup. Ale na druhou IUI se mi moc nechce. Ta stimulace mi přišla, jako docela zásah do těla (byla jsem nafouklá, nevrlá, prsa bolely, když nemusely
), tak se zkusím zeptat na IVF. Co mám načtené, tak mi to přijde podobné (jen ten odběr vajíček je tedy složitý), ale ty procenta úspěšnosti o dost vyšší. Nemám nějak důvěru v další dva pokusy IUI, když si uvědomím ty procenta úspěšnosti a to, co se vše musí před tím uměle vpravit do těla, mi IVF přijte podobné, co se týče stimulace, ale procenta úspěšnosti o hodně vyšší. Nevím. Uvidím, co mi řekne dr. Ale
Držím palečky všem, které budete teprve testovat, snad se vám některé zadaří a budete šťastné.
Ahojky,
tak mi budeme držet palce Tobě aby jsi se dozvědala dobré zprávy od dr v centru
![]()
Ahoj holky, zdravím všechny
Luksi to je škoda, že se pokus odsouvá, já myslela, že půjdem nějak podobně spolu, ale nevadí chce to trpělivost.
Jinak já jsem dnes byla na ultrazvuku a mám jeden prý krásný docela velký folikul a ve středu jdeme na 2.IUI akorát jsem byla nějaká nachlazená a mám strach aby se nerozjela nějaká chřipajzna, protože u nás v práci to dost řádí takže se budu šetřit a uvidíme. Kéž by to tentokrát vyšlo. Dnes paní doktorka říkala, že IUI se prý musí „uchodit“ tedy zkoušet a zkoušet a že to musí vyjít, tak uvidíme.
Zuzajda 7 píše:
Ahoj holky, zdravím všechny
Luksi to je škoda, že se pokus odsouvá, já myslela, že půjdem nějak podobně spolu, ale nevadí chce to trpělivost.
Jinak já jsem dnes byla na ultrazvuku a mám jeden prý krásný docela velký folikul a ve středu jdeme na 2.IUI akorát jsem byla nějaká nachlazená a mám strach aby se nerozjela nějaká chřipajzna, protože u nás v práci to dost řádí takže se budu šetřit a uvidíme. Kéž by to tentokrát vyšlo. Dnes paní doktorka říkala, že IUI se prý musí „uchodit“ tedy zkoušet a zkoušet a že to musí vyjít, tak uvidíme.
Ahojky,
tak to je super že roste krásně folikul
jojo u nás se to odsouvá a zase si vyfasuji injekce
Tak třeba tím,že jsi nastydlá se to povede budu držet palce ![]()
Dějuju moc, já budu taky na tebe myslet. Takže nejdříve jste měli zkoušet bez stimulace a nakonec injekce jo? Já zatím dokud budou folíky, tak chci zkoušet takhle a když se nebude dařit tak případně IVF, ale nad tím zatím nebudu přemýšlet. Jestě mi vrtá v hlavě to, že nemám vyšetřenou průchodnost… ![]()
Zuzajda 7 píše:
Dějuju moc, já budu taky na tebe myslet. Takže nejdříve jste měli zkoušet bez stimulace a nakonec injekce jo? Já zatím dokud budou folíky, tak chci zkoušet takhle a když se nebude dařit tak případně IVF, ale nad tím zatím nebudu přemýšlet. Jestě mi vrtá v hlavě to, že nemám vyšetřenou průchodnost…
První IUI jsme měli s injekcema a tedko chtěla dr zkusit naturální a to se nepovedlo díky tomu,že jsem trochu krvácela a nebyl tam žádný dominantní folikul
takže za 14 dní asi vyfasuju injekce na další měsíc a uvidí se … já právě zase přemýšlím o laparoskopii,jestli si ji třeba nenechat udělat po té druhém pokusu IUI
chtěla mi ji tenkrát dělat i moje dr ![]()
Já jsem taky nad tou lap. přemýšlela, ale bojím se toho. Ono se to dělá pod narkózou, myslím ne?