Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všechny co vás čeká první IUI v letos v únoru. A zároveň zdravím všechny které si tím už prošly.
Já bych měla jít příští týden. V pondělí jdu na UZ a pak se uvidí kdy to spácháme. Mám obavy co když to nevyjde…
Asi jako všechny z vás už nechci čekat ![]()
Co se vám honí hlavou holčiny?
Ahoj, já jsem měla jít taky na naše 1.IUI v únoru, ale odložila jsem ho, protože mi z hormonálního profilu zjistili zvýšené hodnoty prolaktinu a štítnou žlázu, tak teprve musím pořešit tu šítnou, na prolaktin už léky beru
. Předpokládám, že nás IUI bude čekat březen
, jinak držím pěsti, aby se zadařilo
Měla jsi nějakou stimulaci před IUI?
Ahoj holky,
já jsem byla na prvním IUI 2.2.2011. Teď čekám na výsledek. Moc tomu na poprvé nevěřím i když bych si to moc přála… ![]()
neboj Zuzi me se to povedlo hned napoprvy pri stimulaci jenom clostilbegytem. takze vsem tady preju at vam to vyjde stejne.
tak to je super, že se ti to povedlo hned na první pokus, ale to jsi jedna z mála, protože moc velká šance tam opravdu není
A proč se Vám nedařilo otěhotnět, že jsi musela na IUI?
Gaguska: Vážně napoprví? To by bylo fajn. No já jsem nestimulovala ničím. Před časem jsem brala clostilbegyt a měla jsem po něm cystu a nějaké další komplikace, takže tentokrát bez. Na ultrazvuku jsem měla 2 folikuly tak uvidíme. Jinak všem moc držím palce. Snad to všechno nějak zvládneme.
Asi to má každý jinak, ale já jsem to měla v pohodě. Nebolelo to vůbec. Bylo to jako běžná prohlídka…
Kelynka Ahoj já mám také sníženou funkci štítné žlázy, ale beru léky takže to by neměl být problém. Nebo to aspoň říkají
Já mám cyklus pravidelný a bez problému takže nestimulujni. My máme málo spermijek, to je náš problém. Přítel jí teď nějaké vitamíny, stravuje se zdravě, začal cvičit a sprchuje se studenou vodou
Tak snad to zabere. Příští týden jdeme na IUI a jsme moc zvědavý jak dopadne spermiogram s odstupem 1 měsíce. Víme že nové spermie se vytvoří až za měsíc ale i tak jsme zvědavý… ![]()
Zuzajda7 Tak to držíme pěsti 16.2
Hlavně si nedělej test dříve, zbytečná větší stres hmmm…
Gaguska Tak to jsou dobré zprávy, děkujeme za pozitivní podporu ![]()
ahoj Papapáji
a jak je to s tou štítnou žlázou? Pokud jsem měla hodnoty vyšší jak mají být, tak mám jakou štítnou, zvýšenou nebo sníženou? Někdo mi říká, že sníženou a někdo zvýšenou, tak už fakt nevím, ale četla jsem, že pokud jsou ty hodnoty vyšší, tak by měla být snížená a naopak. No mně právě říkala doktorka, že bývá u štítné problém, že je tam riziko, že se vůbec embryjko neuchytí nebo že potratíš :/. Aha, tak snad se to těma vitamínkama zlepšilo a vyjde to, moooc to všem přeji. To mi právě máme spermiogram dobrý, u mě bylo taky vše ok, než jsem přišla do caru, tak tam mi zjistili tu štítnou a prolaktin
, ale tak snad se to všechno upraví do normálu.
No já jsem právě neměla ovulaci, tak mě doktor dal ten clostilbegyt a po něm mě narostly dva folkuly. Pak jsme měli přijít s manželem po styku 4-12 hodin a doktor pozoroval jak se ve mě pohybují spermie a zjistil, že tam není moc pohyblivých a tak nám doporučil tu inseminaci. (manžel byl před tím na spermiogramu a tam mu taky řekli že má málo pohyblivý spermie). Jinak to IUI vůbec nebylo nepříjemný, donesli jsme ve zkumavce ejakulát, doktor to pak dal na nějakou centryfugu, tam se nějak vylepší ty spermie nebo se vyberou ty lepší, moc nevím a ty mě pak přes takovou malinkou hadičku zavedl do pochvy a pak jsem tam zůstala ležet asi 5 minut. no a bylo to.bylo to jak normalni vysetreni na gynekologii.
Gaguš a jak dlouho jste se snažili než se zadařilo? No krásně se to poslouchá ![]()
Přes rok, pak jsme šli na vyšetření do státní nemocnice, ale tam mě jenom dvakrat vzali krev a manželovi udělali ten spermiogram. No a doktor mě pak řekl, že „ASI“ nemám ovulaci a že navrhuje buď jít na na hysteroskopii a laparoskopii na zjištění průchodnosti vejcovodů nebo na umělý oplodnění. tak mě to trochu zarazilo, protože sem se dočetla že průchodnost se dá testovat i jinak (bez operace) a na IVF sem taky hned nechtěla. Naštěstí mě spolupracovnice poradila jednoho skvělýho doktora, tak jsem k němu zašla a on mě sledoval jenom ultrazvukema přišel právě na to, že nemám ovulaci a že se manželovy spermie ve mě moc nepohybují. Tak hned další měsíc nám udělal to IUI. Když si představím že mě chtěli v té nemocnici řezat nebo dělat IVF tak su fakt vděčná tady za to IUI.
aha, tak to je super, že to takto dopadlo, no já jsem právě na laparce byla, ale dalo se to vydržet, nebylo to nic hrozného… Snad budeme mít štěstí tak, jako ty ![]()