Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Marcya píše:
@Katvac díky za info. S hormonálním profilem jsem nikdy problém neměla, takže jsem se o to ani nijak nezajímala. Každopádně, alespoň jsi trošku uklidnila @hancami že nic nezanedbali.
Určitě nezanedbali. Bohužel 99% příčin krvácení v těhotenství se nezjistí a je těžké snažit se ho řešit. Lze jen čekat a monitorovat. Snad bude vše ok.
@Katvac No a ještě jsem zapomněla napsat že i když jsem byla objednaná ke Gerychové tak bohužel musela odejit a šla jsem k MUDr. Janků. Moje doktorka mě už stejně předává do péče, chtěla abych šla do Bohunic, ale já raději řekla že chci Obilnák. Už ani nevím co je správné, ale mám pocit že ten obilnák je určo pro mimi lepší.
@Pindrušenka píše:
@Katvac No a ještě jsem zapomněla napsat že i když jsem byla objednaná ke Gerychové tak bohužel musela odejit a šla jsem k MUDr. Janků. Moje doktorka mě už stejně předává do péče, chtěla abych šla do Bohunic, ale já raději řekla že chci Obilnák. Už ani nevím co je správné, ale mám pocit že ten obilnák je určo pro mimi lepší.
Janků je taky fajn, já u něj dokonce rodila. Osobně preferuji Bohunice, ale obě volby jsou fajn. Už jste se rozhodli, zda půjdete na Berkovu nebo do dětské?
@Katvac To ještě ne, moc si nechci plánovat věci do budoucna hlavně po tom odtoku plodové vody. Janků řikal že by to bylo hodně blby kdybych porodila ve 28 týdnu a k tomu ten rozštěp. K tomu ta mikroduplikace chromozomu, která se naštěstí našla u mě. Je pravda že ta Berkova má krásný operace za sebou.
@Katvac A ještě mám v přes celou branku placentu, která se zatím ani nehla.
@Pindrušenka píše:
@Katvac To ještě ne, moc si nechci plánovat věci do budoucna hlavně po tom odtoku plodové vody. Janků řikal že by to bylo hodně blby kdybych porodila ve 28 týdnu a k tomu ten rozštěp. K tomu ta mikroduplikace chromozomu, která se naštěstí našla u mě. Je pravda že ta Berkova má krásný operace za sebou.
Teď bych to nechala na nich, oni už tě nasměrují. Je Janků ještě pořád primářem? Dlouho jsem ho neviděla
Ohledně rozštěpu: můj názor znáš
Maximálně doporučuju Výšku z Berkové, i když budete muset chvíli počkat. V ČR (a široko daleko od ní) není nikdo lepší.
@Katvac Když jsem ležela na obilnáku tak plno doktorů mě posílalo na přerušení a nechapali můj postoj.MUDr. Janků a jeden doktor mě řekl nechte to na přírodě voda se vám tam doplnila, neležte doma jak prkno jen nezvedejte těžké věci a naučte se odpočívat. Mám pocit že je primářem a je moc fajn.
@Pindrušenka píše:
@Katvac Když jsem ležela na obilnáku tak plno doktorů mě posílalo na přerušení a nechapali můj postoj.MUDr. Janků a jeden doktor mě řekl nechte to na přírodě voda se vám tam doplnila, neležte doma jak prkno jen nezvedejte těžké věci a naučte se odpočívat. Mám pocit že je primářem a je moc fajn.
To je strašný tohle. Ať si myslí co chtějí, ale ventilovat to před tebou, to je sprostý. Hrozně mě to mrzí. Jsem ráda, že ses dostala k Janků, on je moc fajn. Je to jeden z důvodů, proč preferuju Bohunice: Janků si tam vycepoval lékařský personál tak, že jsou slušní. Obilňáku šéfují Ventruba s Hudečkem a těm nemůžu přijít ani na jméno. Jejich motto je “těhotenstvi by byla supr, kdyby u nich nebyly ty blbý ženský” a podle toho to tam vypadá. Doktoři se tam někdy chovaj jak prasata, s prominutím.
Děvčata jak jste vlastně přišly na to, že IVF je pro vás jediná možnost?
Mě po pěti letech s hormonálním tělískem zmizela ms i cyklus a ano ani po extrakcí se to po roce nedalo do pořádku a tak, takže teď jako „žena“ funguji jen díky lékům. Manžel ke o dost starší ale spermio má super…
@Katvac Sestřičky tam byli super a vždycky mě šli podpořit, když mě bylo nejhůř. Janků mě viděl po 2 týdnech po propuštění a jen mě podpořil v mojim rozhodnutí, ale jen mě připomněl jaká rizika jsou. Ventruba tam měl vizitu a nikdy jsem nepotkala arogantnějšího doktora to i ten Hudeček není tak hrozný.
@Ewangelle u nás to bylo jednoznačné. Špatné spermio. Neupravilo se asi po třech měsících braní doplňků na vylepšení. A s ohledem na můj věk, jsme již nečekali a šli do toho.
@Ewangelle Ahojky, to je težké říct. Já jsem se s manželem snažila víc jak 5 let a oba jsme měli problémi. Prášky jsem brala 7 let a ted mě zjisti Leidenskou mutaci kde se prášky brát nesmějí. Všechno má vliv na plodnost.
@Ewangelle Snažení 1,5 roku. Partner horší spermio a já vysoký věk.
@Pindrušenka píše:
@Katvac Sestřičky tam byli super a vždycky mě šli podpořit, když mě bylo nejhůř. Janků mě viděl po 2 týdnech po propuštění a jen mě podpořil v mojim rozhodnutí, ale jen mě připomněl jaká rizika jsou. Ventruba tam měl vizitu a nikdy jsem nepotkala arogantnějšího doktora to i ten Hudeček není tak hrozný.
Je to tak. Ventruba je katastrofa. Jeho syn mimochodem pracoval jako chirurg na té berkové. Vzhledem k tomu, že po tatínkovi podědil naprostro otřesný způsob chování k pacientům, tak tam dlouho nevydržel a teď zvětšuje zakomplexovaným ruskám prsa a g-body na V- klinice právě na Obilňáku (tatínek mu tam půjčuje sál).
Holky, tak v 19h úplně jasná krev a v tom plno velkých cucku nejen krve. Jeli jsme na pohotovost, tohle už jsem kdysi zažila a nedokázala bych spát a říkat si je tam není tam. Naštěstí gest. vacek tam stále je
dostala jsem injekci kanavitu a kapky kanavitu na doma. Už ani v nemocnici nebyla jasná krev, tak snad už to bude dobré ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.