1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.8.18 11:21

Zdravím Vás všechny :mavam: :) už nějakou dobu vaši diskuzi pročítám. Po 2,5 letech snažení jsme dospěli k Repromedě a domluvili se na 1. IVF.
Partner má celkem špatný spermiogram, u mě vcelku dobrý, ale zásobu vajíček nemám taky bůhví jak velkou (dělala jsem si AMH test), takže nemáme na co čekat.
Se zářijovou menstruací začínám stimulaci. Zvolili jsme dlouhý protokol s PGS, takže v září proběhne hormonální stimulace a odběr vajíček, v říjnu by si mělo moje tělo odpočinout s klasickou menstruací (si myslím) a v listopadu by nás měl čekat transfer (v těle bych měla mít přirozené podmínky už bez prášků).
Můžu mít nějaké dotazy?… když budete vědět, tak prosím o radu…

1)nějaké rady, tipy, co dělat/ nedělat, co jíst, pít, atd.. co by bylo prospěšné k celému procesu - pro mě i pro partnera. Nebo se máme chovat normálně jako doposud… četla jsem někde radu - červené víno a ananas, pro partnera studené sprchy

2)Paní doktorka mi řekla, že v průběhu stimulace bych už neměla otěhotnět, že je to nějak potlačené a chystají tělo na IVF… Chápu to, že v průběhu září, kdy budu brát hormony neotěhotním… je to ale možné v říjnu, kdy mi proběhne „normální“ cyklus? Přemýšlím nad tím… ať víme, jestli se ještě trochu snažit nebo to už nemá smysl…

3)pravděpodobně si budeme chtít připlatit za ISCI, PISCI i MAC, aby nám spermijky co nejlépe vyselektovali a vybrali… zajímá mě, až potom dojde k oplodnění „vajíček“, je možné si z případných více oplodněných (snad jich bude hodně) vybrat, které mi zavedou? A je možné vědět, jaké to bude pohlaví a vybrat si? :-) to by bylo bezva :-)

1. úhrada celého IVF cyklu - kdy se hradí celá částka, už při odběru vajíček?? Nevím, jestli jsme se nepřeslechli a není to až při transferu (což by bylo samozřejmě lepší po finanční stránce).
  1. nafasování léků mě čeká v září i pokyny k jejich aplikaci. Mohu se zeptat, jak je berete? Polykání tabletek, zavádění „dolů“, píchání injekcí? Jsem zvědavá, trošku obavy samozřejmě mám, ale beru to pozitivně, nějak se to zvládne a snad budeme brzy čekat zdravé miminko.

Díky moc za případné odpovědi a rady. A všem přeji pevné nervy, co nejlepší a nejklidnější průběh a hlavně zdárný výsledek - narození krásného zdravého miminka zdravým rodičů… :-)

Všem TFUJ TFUJ TFUJ! :kytka: :hug: :palec:

Příspěvek upraven 20.08.18 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
19.8.18 14:03

@juhelenedele tak první tři body bych řešila na repromedě to ti neporadím. Čtvrtý bod penize: já je hradila postupně na každé návštěvě víceméně něco platíš i některé léky už si přesně nepamatuji ale myslím že jsem poprvé platila tyden před odběrem vajíček a to hormonalni injekce to bylo skoro 6000. Nas to i s lekama ktery jsem si platila a to jeste nejsem na konci prislo na 35 000. Nejvetsi palka tam byla zaloha ktera se platila tři dny po odberu vajicek. Pred odběrem ti podávání léků i injekci podrobně vysvětlí u některých stanoví i když čas ale nic na tom není kdo nemá hrůzu z krve nebo sam sebe píchnout tak to zvladne ale stejně jsou to takové jehlicky ze to skoro necitis. Zavádění dolů taky zvládneš je to lépe snášeno než podávání ústy. No to je asi tak vše co bych ti mohla já poradit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
19.8.18 14:08

@helposhel ahoj je u tebe nějaká změna? Mě od včerejška hapruje žaludek jako je mi na zvracení, zvracet jsem nebyla ale když jsem dnes chystala syrové maso na oběd tak jsem myslela ze půjdu nakonec jsem to vydržela a nektere vune mi nedelaji dobře. nevím jestli tomu přikládat význam jestli to není jen můj pocit ?není na to brzo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.8.18 14:43

@juhelenedele my si teda priplaceli všechno možné snad i nemožné aby byli embryiko ty nejlepší, vybrat nam ale teda nedali, prostě jedno zavedli a bylo, pokud se nemilým tak ani pohlaví nejde vybrat, nebo jsem o tom nejste nikdy neslyšela. My měli teda darovaná vajíčka a platili jsme zálohu pred začátkem stimulace dárkyně a pak dopláceli před stimulaci mojí. Léky jsem si taky vybírala přímo v Repromedě a doplácela „na víc“, ale teď při poslední návštěvě a zároveň ket jsem zjistila že třeba climaru kterou jsem vybírala tam ale i jinde mají za balení celkem rozdílné ceny, vyplati se to vybrat někde jinde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
19.8.18 14:45

@juhelenedele Záleží co máš za léky. První stimulační injekci ti píchne sestřička a vše ti vysvětlí. Co se týká zavedení embrya, tak si vybrat nemůžeš. Embryolog vybere tu nejlepší a tu ti zavedou. Jde se od největší kvality. Ohledně pohlaví embrya, tak záleží na lékaři jestli ti to prozradí (většinou ano), ale vybrat si pohlaví nemůžeš. Je to nezákoné.

https://www.youtube.com/watch?…

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.8.18 14:47

@Slvz ty jo tak to jsme na to asi stejně, já mám normálně nízký tlak ale nikdy jsem to extra nepociťovala ale včera jsem se přes den motala i v leze, večer jsem byli na oslavě a jelikož to nikdo neví tak jsem si namíchala asi 4kapky bílého vína s vodou do půl litru aby se neřeklo a ani jsem to nemohla dopit, když jsme šli domů myslela jsem že budu zvracet, vubec jsem nemohla spát a jsem byla jako bych proparila celou noc.. už jsem i Přemýšlela že test zkusím udělat už dnes.. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.8.18 14:49

@Potkyš jako že Dr co ti zavádí embryo ví co to je a pohlaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
19.8.18 14:50

@helposhel Po PGS ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
19.8.18 14:55

@helposhel no tak to jsem ráda že nejsem divná jen já No tak můžeme zkusit ale pokud tam nic nebude tak bych nehazela flintu do žita protože je opravdu brzo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.8.18 14:58

@Slvz já si teda myslím že je brzo, abychom pak nebyly zklamane.. :think: @Potkyš to jsem nevěděla a myslíš řekli by nám to třeba na příští kontrole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
19.8.18 14:58

@helposhel @Slvz Holky jsem na vás zvědavá a držím palce. Ale test ještě nedělejte, je brzo a zbytečně vás to rozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
19.8.18 15:01

@helposhel Zkus se zeptat. My se ptali před 1 transferem a doktor řekl, ať se jdu nachystat, že dostanu chlapečka. U dalších transférů už jsem se neptala, akorát jsem byla víc v prd…, když to nevyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
19.8.18 15:02

@Potkyš no fajn no nechám si zajít chuť, co myslíš mám počkat až do toho 14 dne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3346
19.8.18 15:05

@Slvz A to by si vydržela? Jestli jo, tak to jseš dobrá… :palec: Každopádně by sme to nevydržely my…! :lol: Pokud chceš duchařit, tak testni 10 den a pokud nechceš duchařit, tak 12 den. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
19.8.18 15:05

@Slvz tak to asi nevím jestli vydržím.. ????zase si říkám že by to byla pěkná vzpomínka mít testy pak schované a vidět jak sílí
@Potkyš:
www.emimino.cz/profil/potkys/ no to máš zase na druhou stranu pravdu, asi bude lepší se zeptat až někdy az to půjde normálně poznat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.