Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky a proč máte mít plný měchýř, dělají snad již transfery pod ultrazvukem ?
@Anonymní píše:
Ahoj holky a proč máte mít plný měchýř, dělají snad již transfery pod ultrazvukem ?
Ano transfery se dělají s ultrazvukem. Navíc se jim dělohy prý lépe zobrazí když je mocovy mechyr plný
@Slvz to jsou teda změny, když jsem byla na posledním transferu v lednu tak jako vždycky jsem se těsně před trasferem šla vyčurat a UTZ se nedělal. ![]()
Mě taky říkali že se dělá transfer pod ultrazvukem taky tak aby to prý bylo vidět
Ja kdyz byla, tak taky nebyl potreba naplneny mechyr. A taky bez utz. Ale a tim mocovym mechyrem je to jak kde. A jaka klinika. A taky nekde se rika, ze to pomaha a nekde, ze to je uplne jedno …
@Tralalajda @pajinkapajinka no vidíte holky doba jde stále kupředu, ještě si nechávají od emryologa potvrdit zda je embryo na správném místě a výhoda je že celý proces vidíš pred sebou na obrazovce.
Díky holky. Kdo si pamatuje na diskusi zde o UZV při transferech? A také nás to jako pár zajímalo, proč to není s UZV, když na jiných pracovištích se to dělá a kolikrát to ani někdy bez UZV nejde, když je vážně problém s dělohou (ano existují odbor.studie s a bez UZV při transferu)…Tak diskutování a dotazování zabralo na zlepšení celého procesu transferu… Ještě občas poučit ženu před KET,že když se do ní plánuje narvat i obturátor, že to fakticky může i šíleně bolet a také krvácet (aniž nemá žádne problémy ani srůsty - jen normálně fyziologicky úzký děložní kanál s řasami, které do sebe zapadají -5-6d. po ovulaci již ještě více uzavřený- jen ještě nerodila…) …a bude to ještě lepší… A ano může to být u některých případů jedno, ale retrospektivně, jsou ženy, kterým se KET bez UZV ani nepovede, a proč mrhat životy našich vyšetřených embryí a tolika měsíci a pokusy snažení,když se žena má maximálně připravit na to, aby celý proces transferu a uhnízdení bylo po odbor.stránce uplně v pořádku…
Ufff, tak odebráno 19 folikulů a z toho bylo 17 zralých a vhodných k oplodnění. Zítra dají vědět, jak to vypadá. Aktuálně zdechám na gauči. To břicho bolííí ![]()
@helposhel A co transfer? Držím pěsti, ať se miminko hezky zabydlí.
@missy-m ty brďo pěkně tak to máš pěknou zasobičku. No ta bolest po odběru je extra no ale co bysme nevydrželi že?Tak přeji ať ti jich co nejvíc zbyde ![]()
@helposhel tak co děvče? Jsem z tebe mírně nervózní už jsem se sem díval a asi tak pětkrát jestli už jsi nenapsala ![]()
@Slvz @missy-m holky moc děkuji, nervózní jsem byla ani nevíte jak, strašně. Přítel byl ale semnou a byl mi oporou, koukali jsme na obrazovku a bylo to Fajn, teď aby vše dopadlo tak jak má. Nafasovala jsem náplasti, a utros, za 14dni test, a na krev se můžu domluvit se svojí gynekoložkou. @missy-m máš pěknou zásobu tak snad jich bude co nejvíc, ta bolest určitě brzo přejde a budou už jen pozitivní a dobré zprávy ![]()
@helposhel tak to jsem ráda že jsi to zvládla, věřme všechny že se nám zadaří to máš dobře že už k nim nemusíš já na odběr jdu ještě k nim předávat mě gynekologové budou asi až pak. Tak pěkně odpočívat nic nepřehánět! ![]()
@Slvz holky já jsem nešťastná ???? dnes mi řekli že nevydrželo ani jedno embryo ???? bude nová konzultace, víte někdo co mě čeká,nebo je to konec
@Slvz jojo, no my to máme celkem daleko asi 150km, tak i kvůli tomu.. jinak jsem měla Dr zobace
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.