Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lipno ohledně nemocenské se poraď nebo domluv se svým doktorem.
Zítra mě čeká kontrolní ultrazvuk na určení dne ketu, začínám být silně nervózní
@Slvz na tebe dnes myslím ať je vse ok ![]()
@helposhel taky na tebe budu myslet neboj
, já už jsem po ultrazvuk zpátky doma, na transfer jdu v pondělí 13.8 hodinu zatím nevím budou mi ještě volat, ale uz se moc těším dál lepím climaru po čtyřech dnech a od čtvrtka zavadim utrouš 2-2-2 jinak u mě nervozita zatím nic moc i když dnes v té čekárně jsem myslela že vyskočim z kůže, ale myslím že čím víc se to bude blížit tím budu nervóznější ![]()
Holky, mohly byste mi, prosím, připomenout, jak to probíhá v den odběru? Já už si to houby pamatuju. A když mi naordinují Cetrotide, chodí se potom ještě na UTZ nebo rovnou dostanu domů i Ovitrelle a termín, kdy ho píchnout? Dík za každou vzpomínku, je to už čtyři roky a takové „detaily“ se mi vykouřily z hlavy.
@missy-m už je to čtyři měsíce co jsem byla takže už si to taky tak zřetelně nepamatuji po naordinovani Cetrotidu myslím že jdeš jeste jednou na kontrolu kde dostaneš datum a hodinu na píchnutí Ovitrelle. Od půlnoci dne kdy jdeš na odběr nesmíš pít, jíst, kouřit. Pozvou tě na pokoj tam se prevleces do toho jejich motýlka a čekáš až na tebe přijde řada. Pak tě uspí, odeberou vajíčka, převezou zpátky na pokoj kde tě nechají trošku prospat měří ti tlak a kontrolují, pak ti donesou něco na jidlo a pití a víceméně záleží na tobě kdy odejdeš ale musíš mít doprovod. Já po odběru zaváděla utrogestan na noc 2. Asi tak deset dní po odběru mě bolel podbřišek první dva dny bylo celkem umění jít se jen vyčůrat. Ale mám blbě položené vajicniky tak nevím mohla jsem mít kvuli tomu ten průběh jinačí. Já byla na odběru v pátek tam ti řeknou kolik jich odebrali a v úterý mi volali kolik vajíček se podařilo oplodnit a pak v pátek kolik se jich správně vyvinulo a konečný počet který budou zmrazovat( já měla jít na transfer až další měsíc). Takže asi tak no ![]()
@Slvz Děkuju
Tak uvidíme. Našla jsem starý stimulační protokol a samozřejmě ho mám zkopírovaný jen ze začátku, takže si už nepamatuju, kolikátý den jsem byla poprvé na kontrole a jak to dál časově bylo. Byla jsem dnes na prvním UTZ, jsem dnes 5DC, napočítala mi 22 folikulů v rozmezí 8-11 mm a teda myslela jsem, že uteču z té kozy, jak to bolelo. Ve čtvrtek jdu znovu (právě raději hned ráno, aby kdyžtak stihli nasadit Cetrotide), tak to tam asi už úplně umřu. A tobě teda moc držím na pondělí pěsti ![]()
@missy-m já se dívám do kalendáře a měla jsem jen dva ultrazvuky před odběrem jeden byl v sobotu další v pondělí a v pátek jsem šla na odběrjo ten ultrazvuk je hodně neprijemnej mě ještě různé mačkali na břicho aby ty vajicniky našli mám je vysoko položené nebo co. Děkuju už se moc těším a zároveň mám trošku strach ale to tešení zatím převládá. ![]()
@Slvz takže teoreticky můžu taky počítat zhruba z kraje příštího týdne, že.. já jsem dnes 10dc. Počkej jako to se zavádí ráno, odpoledne a večer? No to jsem teda zvědavá jak si budu zavádět někde v práci ![]()
@Slvz Já mám pravý vaječník vysoko položený, až nad dělohou. A samozřejmě je to ten aktivnější
Taky mi šíleně mačkala břicho, aby mohla spočítat folikuly. No v ten čtvrtek to bude mazec. Tak uvidím, co mi ve čtvrtek řeknou. Tak tfuj tfuj, ať se miminko v pondělí krásně zabydlí ![]()
@helposhel no mě doktorka že řekla že ty dva mám vysokou dávku takže ti můžou dát i míň, já jsem dnes 11DC ![]()
@Slvz tak jsem taky po ultrazvuku u své gynekoložky, naměřila mi 8mm výšku děložní sliznice. Není to málo? Já teda vůbec nevím kolik má být..
teď jsem přeposílala protokol do Repromedy a měli by mi dát termín, tak jsem zvědavá
@helposhel me tenkrát řekla dr. Turčanová že by sliznice měla být minimálně 8 mm takže by jim to mohlo stacit?no nevím já vlastně ještě do pondělka mám dal climaru myslím že ti ji až do transferu taky nechají dal tudíž by sliznice mohla ještě trochu narůst ![]()
Jsem nakonec teprve 10dc takže snad teda ještě povyroste. Uvidim co mi napíšou z Repromedy
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.