Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@helposhel Na prvním transferu jsem byla začátkem října. Embryjko se chytilo, ale špatně rostlo hcg, takže jsem vysadila léky. Jenže ani po MS to nebylo dobrý, tak mě nakonec neminula koncem listopadu revize. Potom jsem musela dodržet tři měsíce pauzu, aby se dalo tělo do kupy. Potom jsem měla transfer konec března. Nic, takže jsem mohla hned další cyklus. Ani květnový pokus nevyšel. A na to poslední jsem si počkala do začátku srpna, ségra se vdávala, tak jsem si chtěla v klidu užít svatbu. A ono to vyšlo.
@missy-m ty jo tak to sis taky prošla celkem trnitou cestu
a celou dobu jsi byla doma, nebo jsi chodila do práce?
@helposhel Normálně jsem chodila do práce. Tenkrát mi odběr vyšel na pátek, takže víkend doma. A transfery byly většinou v týdnu, takže rovnou do práce. Akorát ten poslední vyšel na pátek, tak jsem byla zase víkend doma. Dělám v kanclu, celý den u počítače, takže jsem ani moc nepřemýšlela, že bych byla doma. Po posledním transferu jsem den před kontrolou (už jsem věděla, že mám pozitivní test), fičela ještě se šéfovou vlakem v šest ráno do Prahy na služebku. Jediný blbý byl ten utroš
Uprostřed jednání letět na záchod si ho zavádět.
@missy-m no já dělám v laboratoři, máme teplo, přijdu do styku s těžkými kovy, občas zvedání těžkých beden, takže asi nehrozí zůstat v práci a když už zůstanu doma, tak za mě budou hledat náhradu, takže vracet se třeba na chvíli zpátky je asi blbost.. ![]()
@helposhel Tak to je jasný, že z takového pracovního prostředí zůstaneš doma. V kanclu tak maximálně zvedám hrnek s kávou nebo projekty. Tak moc moc držím pěsti, aby se embryjko pěkně chytilo ![]()
Tak já jsem musela poslední ket odložit, našla jsem si před transferem bulku pod prsem. Podle uz je to cysta, musím jít na odsátí a snad to bude ok.
Holky, co jdete na transfery, držím moc palce!
@solat Tak držím pěsti, ať to je ok.
Já byla dnes na dalším utz. Jsem z něho teda dost v háji. Folikuly moc nepovyrostly. Z těch 22, co mi tam našli v pondělí, jsou jen čtyři dnes velikosti 17 mm. A dva jsou v tom vaječníku, který je dost nepřístupný a doktorka říkala, že se teda jako budou snažit se k němu dostat, ale že to nemůže zaručit, že moje zdraví je přednější. Mám úplnou hrůzu z toho, že bude vajíček málo a ještě budou dělat genetiku. Moje nervy
V sobotu zase kontrola.
@solat to mě moc mrzí, budu na tebe taky myslet a držet všechno aby to bylo dobré.
@missy-m tak at v sobotu uz dopadne o dost lépe
Holky nevíte náhodou když je hodnota homocysteinu 11, jestli už to je nějaké špatné, nebo ještě v pohodě? Na zprávě mají napsané rozmezí a max je 15.
@helposhel na netu jsem našla že do 15 je normální hodnota, bereš nějaký doplněk kys. Listovou a B? Tim se to dá prý snížit. Já teda užívám už dva měsíce Pregnafolin 800
Tak dnes další utz. Jak jsem ještě na starém neměla Krajčovičovou moc ráda, tak teď teda díky za ni. V pondělí mi napočítala cca 20 folikulů. Ve čtvrtek mi Turčanová řekla počet max kolem sedmi. A dnes byla zase Krajčovičová a zase jsme na počtu okolo 20. Odběr v úterý. Už aby to bylo.
@missy-m no zřejmě záleží na doktorovi taky mám ty zkušenosti tak přeji hodně štěstí ať už to máš v úterý za sebou ![]()
@missy-m taky přeji hodně štěstí. @Slvz já brala 3 měsíce femibion, teď mi došel tak mám normal kyselinu listovou. Taky jsem našla že do 15 je normální, ale právě jsem nevěděla jestli se to tak bere i pri ivf
@Slvz @helposhel Díky moc oběma
A na transfery moc držím pěsti. Ať to u obou dobře dopadne ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.