1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1021
29.11.11 09:02

Jeee a ještě jsem si vzpomněla, na papíru je sice psáno, že nemusím být na tranfer nalačno, ale není to lepší? Nevím,jak hodně do tebe „píchají“, kdyby se třeba udělalo špatně? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
29.11.11 09:19

Mirka: Moc díky, čekáááám :))) :zed:
Mia77: Ten transfer bych připodobnila k vyšetření na gyndě, takže to buď úplně v klidu, fakt je ani ne za 5 minut hotovo :) Na lačno být vážně nemusíš, to bys zbytečně strádala.
Nejdřív je hovor s Mudr a pak se jde na věc. Zase se převlečeš, přijde pro tebe sestřička, odvede tě na sál, proběhne transfer a jdeš si asi na 20min lehnout. A to je celý :) Na recepci pak dostaneš papíry, transferovou kartu, těhu test a jdeš dom :)
Jinak žádný příznaky zatím, to je asi ještě brzy, jen jsem taková víc unavená - ale to může být z léků. No uvidímě next týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
29.11.11 09:25

Jo Mirko, tys zhubla?? Tak to je slušný :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
29.11.11 14:56

Founik: moc díky za cenné postřehy a rady! Tak to se vážně najím, jen s tím pitím to nesmím přehánět, jsem pak nervózní a musím pořád běhat ;)
Jaké bereš léky? Po transferu se bere ještě něco nového na uchycení-udržení? Já zatím prednison, anopyrin a utrogestan.
A po transferu už k mudr. nejdeš, můžeš odejít, ano? A jaká ti dal doporučení, spíše klidový režim? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
29.11.11 15:16

Mia77: Já běhala, i když zas tolik nepiju :D Asi nervozita, nebo nevim.
Jj, jako ty, Prednison, Anopyrin a 3× denně Utrogestan, + teda Femibion 800.
Po transferu už ne, to jdeš dom, ale to ti Mudr řekne, neboj ;). Mezitím se ještě dělá vyúčtování.
Mudr říkala pokud možno klidovej režim, ale ono to s tím malým prckem moc nejde :nevim: Takže jsem měla 2 dny totál klidu hned po transferu, malá byla u babičky a jinak máme běžnej režim, jen se snažim vše pomalejc, pozvolna a moc ji netahat (ale to taky někdy prostě nejde).
A jak ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
29.11.11 21:18

Founik:
Včera jsem bříško dost cítila a taky záda…zakrvácela jsem jen lehounce, dnes bříško ještě pobolívá, ale dá se to vydržet. Včera jsem doma polehávala, dnes jsem šla do práce, šlo to, více mě to bolí po nějakém delším chození či stání. Ŕíkala jsem si právě, že raději zůstanu doma z práce 2 či 3 dny po transferu. Teď to bolí jenom mně, ale potom už bych mohla něco ohrozit…
Jj, já též femibion 800. Ano, také se snažím malou naučit, že už ji nebudu tolik tahat atd., no musí to jít.
A jak je tobě? Kdy budeš testovat? Kolik ti vlastně zavedli vajíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
29.11.11 21:49

Mia77: Ono to relativně rychle přejde, ale je fakt, že já břicho taky cítila ve chvílích kdy jsem stála, nebo chodila, jinak to bylo OK. A v den transferu, už mě nebolelo nic. A máš prodlouženou kultivaci, nebo už se chystáš na transfer?
Já dobrý, jen jsem dost unavená a dnes odpolko mě nebylo zrovna nejlíp. Jenže já mívám nízkej tlak, tak to mohlo být tím. Trochu ke konci dne mě v podbřišku pobolívá, ale jestli je to dobře nebo blbě, to raděj neřešim.
Nechali jsme dát jedno a jedno do mražáku :) Já jsem po císaři a nechci riskovat dvojčata a s tím spojený komplikace jen proto, že jsem chtěla zvýšit šanci na otěhotnění. Hodně jsme o tom přemýšleli a i konzultovali s Mudr.
Testovat mám až 10.12., taková dobáááááá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.11.11 22:53

IVF

Ahoj chystám se na IVF ale do Prahy asi nás to bude čekat až na únor,ale začínám mít trochu strach prý z toho se můžou oběvit různá onemocnění i rakovina prsu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
30.11.11 08:43

Founik:
Máme prodlouženou kultivaci, takže transfer (doufám doufám) v sobotu. Já jsem taky po císaři, navíc drobné konstituce, takže váháme, pokud budou více vajíček, jak to udělat. Chtěla bych zvýšit šanci na otěhotnění, ale dvojčátka by byla záběr…takže sama nevím. Když už jsme prošli tím vším, chtěla bych samozřejmě, aby šance na otěhotnění byla co největší - když jsme se na to vyptávali, říkala dr., že při vložení jednoho vajíčka je šance mezi 30 a 40 procenty na těhu, při vložení dvou vajíček až 60 procent. A pak ta 25procentní šance na dvojčata.
Proč vám dr. doporučila vložit jedno vajíčko? Souvisí s tím i to, že jsi po císaři?
Jinak vydrž vydrž…to nejhorší je snad za tebou :potlesk: , i když to čekání je taky děs, viď? Netestneš dříve? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
30.11.11 11:05

Mia77: Napsala jsem ti SZ, je to trochu komplikovaný :) Každopádně, i Mudr to s vámi rozebere, řekne vám své zkušenosti a doporučení. Samozřejmě rozhodnutí je na vás, ale info k tomu budete mít hodně. My nad tím intenzivně přemýšleli asi týden ze všech stran. Byli rozhodnuti pro 1 a ostatní na mražák, a pak když zůstaly jen 2, tak to trochu dilema bylo, ale asi jen chvilku. Když se zamrazí, klesá sice šance o 15%, ale to není tak dramatické. Navíc já nemám potíže s těhotněním, ale s genetikou, tak to taky hraje pro. No ale jak to nakonec dopadne, huvidíme.
Ale tak jako říkala jsem si, že bych testla i dřív, ale pak bych byla asi víc vykolejená :) Takže to nechávám být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
30.11.11 11:06
Dagmar11 píše:
Ahoj chystám se na IVF ale do Prahy asi nás to bude čekat až na únor,ale začínám mít trochu strach prý z toho se můžou oběvit různá onemocnění i rakovina prsu

Souvislost co já vím nikdy nebyla prokázána, ale asi je každýmu jasný, že vysoký dávky hormonů nejsou zrovna to pravý ořechový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
30.11.11 12:53

Founik:
My právě k tomu zatím moc info nemáme, jen co jsme se vyptávali, hlavně na ta procenta úspěšnosti. Každopádně dr. několikrát říkala, že vzhledem k mé tělesné konstituci by doporučovala jedno vajíčko, ale nás trošku tlačí věk, navíc to celé podstupovat znovu by se nám nechtělo…máme to komplikované i s cestováním a uvolňováním z práce. Ale počkáme,co řekne, víceméně jsme rozhodnuti, že se zachováme podle jejího doporučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
30.11.11 18:51

Mia77: Jéé, tak o cestování mi ani nemluv :) My to máme 2 hoďky :) Mno pokud na to, že jsi drobnější, Mudra upozorňovala, tak bych to taky brala v potaz. Držim palce v rozhodování :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
30.11.11 19:47

3.pokus

Ahoj holky, tak si tady pročítám ty příspěvky a už už se nemůžu dočkat. Mám za sebou už 2 neúspěšné pokusy IVF v Heliosu ( r. 2005 a 2007 ) a na poslední pokus jsem zvolila Repromedu na doporučení…byli jsme na prvním pohovoru, čekají nás imunolog. vyšetření, horm. profil a asi v únoru bych chtěla začít se stimulací.....jednu výhodu to má, vím, do čeho jdu, doufám, že do třetice budevšechno dobré:srdce

Přeji vám všem hodně štěstíčka, ať vám to vyjde!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
30.11.11 21:07

Marti, i tobě hodně štěstí! :palec:
Ten, kdo má dítě jaksi „mimochodem“, netuší, jaké má obrovské štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.