1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
39
10.12.11 12:23

Antoa:Drzim moc moc pesti.
Mia: A tak kdyz Te poboliva bricho a prsa,tak by to mohlo byt dobry znameni.Me neboli nic :-( A zda se Ti,ze bys mela treba vetsi brisko? Utros ten ze me taky jde,ale ja menses kvuli tem nalepkam ani nedostanu.Ja testnu asi ve ct.Mio,a muzu se zeptat,v jakem stadiu vyvoje jsi ty embrya mela?Byly to blastocysty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
10.12.11 15:21

Holky, tak dnes tedy finální těhu test /i když krvácím už od 10. dne po ET/ .. no a telefonát do Repromedy, že negativní :( Chjo :( Snad aspoň z toho našeho jednoho ledňáčka, že by se ještě zadařilo ..

Jinak jak jste tady psaly o stimulaci, tak já po min. dávkách Gonalu 25 vajuch .. ale bohužel jen 2 zdravá, i když se většina ostatních krásně vyvíjela (mám chromozomální vadu, která se přenáší na vajíčka).

Už jsem domluvená na termín konzultace, kdy bychom se chtěli s Mudr poradit o termínu KETu. A děj se vůle boží.

A VŠEM: Držííííím palceee!!!! Ať to klapne vám!!! :palec: :palec:

tatranko: Juuu, takže hnedle z prvního IVF se zadařilo? To je skvělý!! :) Užívej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
10.12.11 18:26

Já mám víceméně po naládě, protože mě dnes celé odpoledne bolí břicho jako přes ms… :zed: :zed: :zed: Sice i prsa, ale jakmile mě bolí břicho, je to špatné znamení :mrgreen: :mrgreen: Přesně týden po transferu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
10.12.11 18:30

Founik: Ach joo, jsem smutná s tebou…
Snad aspoň KET klapne!

Mandelina: jedno embryjko byla pětidenní blastocysta, druhé morulka na rozhraní 4. a 5. dne vývoje. A ty máš dvě blastocysty? Jak je dnes?

Nevíte, prosím, jaký je postup pro případné další IVF? V CAR řekli, pokud si dobře pamatuji, že i když dostanu ms, mám po ní testovat…ale se stimulací se přece začíná 2. den ms, tak jak to mám sladit? Nám nezbylo embryjko na zamražení, takže musím absolvovat znovu i stimulaci. Nebo se musí čekat ještě na další menstruaci??? Proboha, to snad ne, já byla už taaaaak natěšená. Ještě sice úplně malinečko doufám, ale rozum napovídá, že to je nerozum :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
10.12.11 20:50

Mia: Mio,to vsechno muze byt jeste dobry,a nespinis nebo neco,ne?To bricho snad nebude znamenat MS.Ja mela dve blastocysty.Ve zprave mam napsano,ze jedna rana blastocysta a druha hatchujici,tak se modlim,aby aspon jedno bylo ok :-( Ale mam strach,stve me ten kasel a nemoc.Mio,ale hlavu vzhuru,snad to bude dobry.

Tatranko,5 mesicu?Tak dlouho?!To neee :-( Ja myslela 3 mesice :-( ach jo …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
10.12.11 21:22

Tatranko, díky :hug: ale přijde mi, že to je vážně bolest před ms - ta moje se nedá s ničím zaměnit :mrgreen: . Uvidíme. Zítra bych měla být 28. dc, takže by to vycházelo :mrgreen: .
To ti řekli ve tvém CAR, že další IVF za 5 měsíců??? Mně dr. řekla, že v postatě hned…naopak že je to lepší co nejdříve, když jsi ještě po stimulaci, tělo nebude muset nově na stimulaci reagovat a hned to přidá k těm zbytkům látek, co ještě má, a bude to lepší…takhle nějak jsme to pochopili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
10.12.11 21:24

Mandelina: co je hatchující blastocysta, netušíš? Já vím, kašel nic moc, a co ještě k tomu? Radši nic neber, jen přírodní věci, medík, čajíky, atd…vitamíny, co nejvíc, cpi do sebe ovoce horem dolem!
A co dnes ty, nějaké pocity?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
11.12.11 02:36

Mio, jestli máš na mysli další klasické IVF (ne minimálku), tam se musí čekat cca 3 měsíce. Aby se srovnala hladina hormonů a tělo si odpočinulo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
11.12.11 08:16

Mirka: my jsme se ptali před odběrem vajíček, kdy je možné přistoupit k dalšímu pokusu - nebylo vůbec specifikováno, zda minimál, nebo klasické IVF, a dr. řekla, že hned…vůbec neříkala o těchto možnostech. No, snad pochopila, na co se ptáme. Řekla doslova, že je to jedno, jestli hned, nebo za půl roku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
11.12.11 09:41

Mandelina: ještě mi není jasné, jak fungují ty náplasti. Já myslela,že ti mají zvýšit sliznici nebo pomoct s jejím růstem. Proč bys neměla dostat ms - pokud to nebude kvůli mimískům? Za náplasti také doplácíš? Ty mi nikdo nenabídl, aspoň vím, na co se mám příště zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.11 10:10

Tak já jsem po IVF měla radost ,že ms nedorazila 7 dní po embryotransferu ,ale pak mě začalo bolet břicho jak před MS a den po termínu dorazila MS .

• Citovat
  • Upravit
6975
11.12.11 17:55

Ahojky tak mě bylo vždy doporučeno, že je nejlepší si dát mezi dvěma IVF 3 měs.pauzu, ale ne dýl, dokud je právě tělo ještě nabuzeno. To je postup na OBi, v Repro nevím asi záleží i na zdravotním stavu ženské.
Jinak mě břicho v min. těhu bolelo v podstatě od OPU až do Revize v 13tt. Napřed mě bolelo po OPU, pak týden klid a tak 5 dní po ET začalo znovu tak jako na MS. Každou půlhodinu jsem nervozně chodila na WC sledovat příchod červené. Dokonce jsem si i koupila bílý toaleták, abych poznala třeba jen růžový výtok :zed: . To už člověk blázní. :zed: No a ono nic!!!!Celé následující měsíce mě takto pobolívalo břicho některý den víc, některý den vůbec, ale nejvíc během „ms“ dnů. Je to prý tím jak se děloha zvětšuje a přestavuje se trochu pánev.Takže hlavu vzhůru!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
11.12.11 19:25

Mia: Někde tady na diskusích nebo na modrým koníkovi psala i jedna holka, že se ty blastocysty dají i dělit, ale myslím, že je to jedno, hlavně, že je to blastocysta. I když viděla jsem tu holky, které i z morulky měli mimnko, takže asi fakt u každýho může být jinak. Tohle jsem si přečetla ve zprávě, kterou mi vystavili pro mou gynekoložku.

Jinak hlavu vzhůru, to pobolívání bříška může být dobrý znamení, vždyť měsíčky ještě nemáš, a může to být, že miminko se zavrtává :hug:

Já se cítím úplně stejně, nic mě nebolí, nemám ani nafouklé bříško, sem tam mě píchne v bříšku, ale to fakt jen málokdy :-( Nechci házet flintu do žita, ale mám strach, že to nedoapdne :,( Navíc mám takové záchvaty suchého a dráždivého kašle, přes den docela dobrý, ale večer a v noci pořád kašlu :-( Raději jsem si na to právě nic nebrala, abych něco neohrozila … Děkuji moc za radu, raději si dám čajík a ovoce.

Ty nálepky mi dávají na úpravu sliznice, ale nevím, jak to působí na menses. Po transferu mi Dr. Fischer řekl, že si za 14 dnů mám udělat test, ale i přijít na krev a že nedostanu menses kvůli těm nálepkám … Tak fakt nevím, ale takto to říkal …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
11.12.11 21:10

Díky za podporu!!
Nestane-li se něco teď večer nebo v noci, ráno dám testík, abych i já věděla, to čekání a nervy jsou hrozné :mrgreen: . Mám to jako Antoa, každé čurání nervozně čekám, kdy to přijde, když „odchází“ trochu utrogestanu, děsím se, že to přišlo…ale kdo nezažil, nepochopí, že? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
11.12.11 21:12

Mandelina: v lékárně by ti ani nic na kašel nedali…já měla dost kašel a byla parádně nachlazená kolem odběru vajíček a bylo mi řečeno, že bych se toho do transferu měla zbavit…rychle jsem najela na sirupy a různé přípravky a jen z principu jsem se v lékárně ptala, zda je něco na nachlazení a kašel pro těhotné…nic by mi nedali a už vůbec ne v prvních třech měsících! Takže jen přírodní věci!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.