1. IVF - Repromeda

• Fotoalbum (393)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1021
30.11.11 21:10

Founik:
Jj, budu to brát v potaz, proto jsem o tom psala ;) . My to máme přes hodinu cesty a když jsou kolony…a když k tomu připočteš ty kontroly - ráno di 8 hodin na odběr krve, pak čekat na utz, často je zpoždění a než se dostaneme zpět, téměř nemá cenu chodit do práce… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
1.12.11 14:40

Neschopenka

V prvé řadě děvčata, přeju, ať to vyjde, myslím na vás :-)) To čekání, jestli to vyšlo nebo ne, je skutečně nekonečné, znám to!!!! :(

Prosím, chtěla bych se zeptat na pracovní neschopnost. Já jsem předešlé 2 pokusy vždycky podstoupila přes prázdniny, tak jsem nic neřešila ( jsem učitelka na ZŠ) ale tentokrát to bude během školního roku. Plánuju si, že bych si po transferu nechala napsat neschopenku, mám strach, že v tom pracovním stresu ve škole, kde člověk není vůbec v klidu, by to nemuselo dopadnout nejlíp!!!!!! Máte nějaké zkušenosti? Budu vděčná za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
1.12.11 20:30

marta.sami: Držím palčáky, ať je to do třetice všeho dobrého. Musí to být vyčerpávající!
S pracovní neschopností ti neporadím, ale myslím, že to není vůbec problém, aby ti ji Mudr. napsal(a). Mám nejasný pocit, že mi to taky nabízela, ale já jsem ji nepotřebovala.

mia77: No to jo .. když jsem jela na odběr krve, vstávala jsem ve 4:30 :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
1.12.11 22:57

Jj, děvčata, je to náročné - hlavně psychicky, taky finančně a časově!!!!Ale co by člověk neudělal pro toho krásného malého človíčka, po kterém touží!!!!Čekám na něj skoro už 10 let.....jako učitelce mi prošlo rukama už stovky dětí, ale znáte to, žádné vám neřekne maminko, nepřitulí se…takovou nespravedlnost na tomto světě nikdy nepochopím!!!!!!

Tak i já vám držím pěsti, jste vlastně po transferu, tak už jste pár dní těhotné!!!!!Ať se těm mrňouskům u vás líbí:-)))

:lo :lol: :lol: l:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
1.12.11 23:20
marta.sami píše:
V prvé řadě děvčata, přeju, ať to vyjde, myslím na vás :-)) To čekání, jestli to vyšlo nebo ne, je skutečně nekonečné, znám to!!!! :(Prosím, chtěla bych se zeptat na pracovní neschopnost. Já jsem předešlé 2 pokusy vždycky podstoupila přes prázdniny, tak jsem nic neřešila ( jsem učitelka na ZŠ) ale tentokrát to bude během školního roku. Plánuju si, že bych si po transferu nechala napsat neschopenku, mám strach, že v tom pracovním stresu ve škole, kde člověk není vůbec v klidu, by to nemuselo dopadnout nejlíp!!!!!! Máte nějaké zkušenosti? Budu vděčná za odpovědi :)

Martičko s neschopenkou není problém. Doktor ti ji vypíše po OPU nebo po ET, jak budeš chtít. Já jsem si ji brávala až po ET ale někoho bolí dost břicho po OPU, tak ji mívá už od OPU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
2.12.11 09:57

Marti,
jj, svět je nespravedlivý…někdo otěhotní, ani neví jak a možná ani nechce, a jiný s tím má takové problémy :mrgreen: . A vážně by za zdravého mimíska zaplatil kdeco.
S neschopenkou vážně není problém, já byla v pondělí na odběru vajíček a dr. se mě hned ptal, zda chci neschopenku, ale já ji nechtěla. Tak ještě řekl, ať promyslím, zda si ji vezmu po transferu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.12.11 21:43

Někdy to tak prostě je, někdy některé věci člověk prostě neovlivní, i když by se na hlavu stavěl a dělal všechno na 200%.
Ale holky, já věřím, že to nebude váš případ a prostě se konečně zadaří! Všem hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
6.12.11 13:03

No tak nechci být špatným prorokem, ale u nás to vypadá, že to nevypadá .. chjo. Dneska jsem zkusmo testla a nic a ještě mě začalo bolet břicho, jako dycky před ms. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
6.12.11 16:29

Nováček

Ahojte holky, již nějakou dobu sleduji vaši diskusi a přiznám se, že i různé diskuse zde na emiminu. Moc všem přeji, aby se brzy splnila vytoužená přání. Do repromedy chodíme už skoro rok a půl, nejdříve jsme vyzkoušeli IUI, už na druhé IUI se zadařilo, vůbec jsem s tím nepočítala a měla obrovskou radost. A ještě když nám i po nějaké době řekli, že slyší i srdíčko. Bohužel pak asi za týden přišel šok, když srdíčko přestali být slyšet a jednalo se o zamlklé těhotěnství. Takže kyretáž, 3 měsíce pauza. Pak další IUI, pozitvní test, na ultrazvuku však nebylo nic vidět a jednalo se prý jen o plodové obaly :( Dali jsme si půl roku pauzu a rozhodli se jít do prvního IVF. Teď jsem pár dnů po transferu 2 embryí (3.12.) a moc bych ráda, aby vše dobře dopadlo. Proto i sleduji vaši diskusi a moc bych si přála, aby to všem dobře dopadlo.

Founik: Já jsem cca. týden po Vás, moc Vám to přeju. Třeba je na testík ještě brzy. A jestli jsem pochopila správně, máte ještě jedno v mrazáčku? Musí to vyjít …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
6.12.11 19:28

mandelina: Takže 3. den po transferu? :) Držím palce a přeju hodně štěstí a ať se tam těm mrňouskům líbí ;)!! :palec: A jaká je spokojenost s Repromedou?

Já začala odpoledne slabě krvácet, takže je fakt asi posekáno. Sice se to ještě nerozjelo, ale to je dle mě jen otázka času.
Jj, ještě máme jednoho ledňáčka :) Třeba tomu se bude líbit víc.
Holky nevíte jak je to s KET po neúspěšném IVF? Kdy se nejdřív podstupuje a co je u toho vše potřeba? Mudr jsem se neptala, nějak jsem žila v pozitivním oparu a myslela si, že to napoprvé klapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
7.12.11 09:04

Founik: to mě mrzí :hug: . Ale dr. říkal - jak si vzpomínám - že i po krvácení je nutné si udělat test, že i tak to tam může být… :palec: :palec:

Mandelina: v sobotu jsi byla na transferu? Já také..a také 2 embryjka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.12.11 11:41

Sakriš, teď jsem vám holky napsala tak dlouhý příspěvěk a než jsem to stihla restartoval se mi počítač. Ach jo :-( Takže znovu :-)
Founik: Věřím, že další pokus s KET vyjde. Je to pech … :-( Přiznám se, že o KET taky nic nevím, člověk zjišťuje postupně. Jěštěže alespoň existují tato fóra a člověk se může poradit … Jinak v Repromedě jsem spokojená, i když musím přiznat, že zezačátku jsem byla trošku šokovaná z těch cen, na hormony u IVF jsem moc nereagovala, tak jsem si asi 5 dní musela hradit léky plně sama (bez pojišťovny), tak se nám ta stimulace trošku prodražila, ale nedá se nic dělat. Kéž by to alespoň vyšlo … :-( Člověk ty peníze nemůže řešit, když už se rozhodne do toho jít. A musím říct, že s přístupem jsem moc spokojená, jsou tam všichni moc milí.
My většinou chodíme k panu doktorovi Fischerovi a jsem s ním spokojená, i když jsem tu na něj našla i kritiku. Ale já si stěžovat nemůžu. Myslím si, že je to hodně o tom, ke komu člověk začne chodit a jak mu kdo sedne. My od začátku chodíme převážně k němu, a jsme spokojení. Nemusím se bát se ho na cokoliv zeptat a ve všem nám vyšel vstříc. Někdy taky padnu na paní doktorku Hromadovou.

Mia77: Tak to je fajn, já byla před osmou ráno :-) A jak se cítíš? Já na sobě nic nepozoruju, tak doufám, že to není špatný znamení, ale říkám si, že je ještě snad brzo. Mio, a můžu se Tě zeptat, co je injekce Cetrotide? To vůbec neznám …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
7.12.11 11:43

Mandelina: já měla problém s hypofýzou - podle výsledků horm.profilu - tak jsem si ráno píchala gonal (stimulaci) a večer cetrotide, aby se moje hypofýza neprobrala a nezablokovala stimulaci (laicky vysvětleno, odborně si to nepamatuju).
Já byla až před 11. hodinou.
Jak se cítíš ty? Mně občas píchne v bříšku, zalechtá…ale bojím se, že to spíš budou příznaky přicházející ms. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.12.11 12:06

Mia77: Tak vidím, že tam toho mají asi hodně … :-( Já si zase večer píchala Clexane (miniheparin), to mám od hematologa, prý pro jistotu, jelikož mi při genetice zjistili mutaci jednoho genu, ale v heterozygotní podobě, což není tak závažné. Tak nevím …

Já se cítím v pohodě, jen jsem trochu nachlazená a trápí mě kašel, tak snad to ničemu neuškodí. Stejně s tím nic nenadělám, tak se raději nebudu trápit. Taky mě občas píchne, ale málokdy … A kdy budeš testovat? Já mám až za 14 dní po transferu, ale přijít i na krev. Měsíčky prý nedostanu, protože si lepím takové nálepky - Estrahexal- protože jsem měla zase nízkou sliznici - nízká sliznice mě trápila vždycky, tak snad se to těma nálepkama spravilo a sparví, aby se tam mrňouci mohli zahnízdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
7.12.11 14:32

Mandelina: já nevím, kdy budu testovat. Těch 14 dní to asi nevydržím… tak zkusím možná za 10 dní. Já měla taky problém s nízkou sliznicí, ale díky stimulaci (taky jsem měla „prodloužený krátký protokol“, kdy jsem si musela doplácet celá balení, protože jsem už vyčerpala jednotky od pojišťovny :mrgreen: ) mi sliznice narostla aspoň do těch 8 mm. Ty jsi ani po stimulaci neměla 8 mm?
A ty nebudeš testovat dříve? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.