Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
S tím Obi souhlasím. A ještě u OPU jet přes celej dvůr…
To že používají jen Gonal, to jsem věděla hnedka při 1 konzultaci, takže jsme měli možnost dále do Repromedy nechodit! Ale my to chtěli zkusit. Co se týče těch výsledků stimulace-já při použití stejného stimulačního preparátu při 2 i při 3 IVF měla rozdílné výsledky(2 a pak
cytů) a přitom by člověk čekal stejný výsledek.
Takže vše není vina jen toho či onoho preparátu!Záleží na tom našem těle! Jo a ten kontejner na ostrý odpad jde při troše vynalézavosti přeci udělat i ze zavařovačky se šroubovacím vrškem, s kyblíčkem od velkého jogurtu apod…Pravda taky jsem je loni házela do koše(samozřejmě zavřené krytkami).
A zeptám se. Kam nyní chodíš. Kde je to dle tvého mínění ideální ![]()
Anonymní píše:
Mě teda gonal moc nevyhovoval měla jsem jen 3 vajucha a při jiné 7 ala tu medikaci oni nepoužívají. Injekce už budu vychazovat do běžného odpadu nikdy jsem nedostala kontejner za dva a půl roku . Takže to je pro mě nejednoduší a nikdo se mi neomlouval nikdy za tak dlouhé čekačky ani mi neporadili co dělat s tou hematologii ,kterou jsem propásla.Z Obi jsem také odešla přišla jsem si tam na chodbě někdy jako mrtvola. Pokaždé někdo jiný na sonu a na konzultaci a svého dr. jsem ani neviděla a vše si hlídat a pod.
Jinak já na OBI neplyju. Svého času tam byli velice dobří dr. Nyní odešli a stojí to tam za zlámanou grešli, ale i tak jim vděčím za 2 těhu s 3IVF. To jak to dopadlo, za to už nemohou. Takže v současné době pryč s OBI!
Holky, já fakt nemůži na Repromedu říct nic špatného, snad jednou se mi stalo, že jsem čekala 45 min, ale to tam fakt chodím už rok a půl (poue dvakrát po 3 měsících pauza, ale jinak mám pocit, že jsem tam pořád). Na Gonal si taky netěžuju, bylo mi po něm dobře, odebrali mi 10 vajíček. Po prodloužené kultivaci tedy bohužel byla vhodná k zavedení jen dvě, ale za to asi nikdo nemůže …
Antoa: A nedopadlo to dobře? To mě moc mrzí. Nejvíc se bojím toho, že i když bych měla po teď 1.IVF //, budu šťastná, ale vím, že to ještě nic neznamená. Prošla jsem si za poslední rok 2 zamlklými těhu po IUI (taky v Repromedě) a děsím se, jestli se to stane znovu … Lidé, kterým se podaří otěhotnět přirozeně, mají bezproblémové těhotenství, ani nevědí, jaké mají štěstí a jaký zázrak to miminko opravdu je.
Je zajímavé že jste psaly že všem dávají Gonal, já jsem měla Puregon.
To že se občas déle čeká bych neřešila, důležité jsou předse výsledky. ![]()
já si taky nemůžu stěžovat, psala jsem své zkušenosti už na předchozí stránce. Dám hodně na přístup lidí a tady jsem se opravdu nesetkala s žádnou negativní nebo agresivní reakcí. Při čekání se občas recepční také omluvila, dokonce se několikrát omluvila sestřička, když mi nemohla odebrat krev… Také doktorka, když - vzhledem k tomu, že se nevědělo, jak budu reagovat - nám neodpověděla asi na dva dotazy.
Nevím, zda naše první IVF vyjde, nemám dnes dobrý pocit…
Nevím, jaké jsou zkušenosti,zda je možné dostat ms už týden po transferu?
Ale pokud bude nutné rozhodovat se o dalším IVF, zvolíme určitě Repromedu.
mirkaaa456 píše:
Je zajímavé že jste psaly že všem dávají Gonal, já jsem měla Puregon.
To že se občas déle čeká bych neřešila, důležité jsou předse výsledky.
mandelina píše:
Holky, já fakt nemůži na Repromedu říct nic špatného, snad jednou se mi stalo, že jsem čekala 45 min, ale to tam fakt chodím už rok a půl (poue dvakrát po 3 měsících pauza, ale jinak mám pocit, že jsem tam pořád). Na Gonal si taky netěžuju, bylo mi po něm dobře, odebrali mi 10 vajíček. Po prodloužené kultivaci tedy bohužel byla vhodná k zavedení jen dvě, ale za to asi nikdo nemůže …Antoa: A nedopadlo to dobře? To mě moc mrzí. Nejvíc se bojím toho, že i když bych měla po teď 1.IVF //, budu šťastná, ale vím, že to ještě nic neznamená. Prošla jsem si za poslední rok 2 zamlklými těhu po IUI (taky v Repromedě) a děsím se, jestli se to stane znovu … Lidé, kterým se podaří otěhotnět přirozeně, mají bezproblémové těhotenství, ani nevědí, jaké mají štěstí a jaký zázrak to miminko opravdu je.
1IVF 1Embryo ET neg
Poté vyš.-imuno-negativní
Genetika-Leidenská mutace
2IVF 2 k ET
// skončilo 6-7TT . Dr. na Obi si „nevšimla“ že mám Leidenskou mutaci a vysadila mi Fragmin inj. a plod odešel po vysazení.Já tomu v té době také moc nerozuměla. Byla to jejich chyba, ale co už.
3IVF 2 k ET //
vše ok, ale na uzv NT+ na Veveří dg. VV ve 13tt revize - neuzavřená hlavička u chlapečka.
KET na Obi se v říjnu nepovedl-špatně rozmrazili 2 blastocysty. Po té mi na Obi dr. řekla, že proč chci 4IVF že je mi 31 tak by to neřešila, jo kdyby mě bylo 40 tak jo…a že si máme dát pár let pauzu. No pak, že doporučuje před dalším pokusem udělat genetiku a imuno - sí pipka ani nevšimla, že to má v kartě…to už byl posl. tzv. hřebíček a okamžitě jsme přešli do Repromedy. A nelituji.
Stačili jim veškeré podklady, které jsem nashromáždila za těch pár let na OBI pak už jen konzultovali s genetičkou a šlo se na věc.A zatím spokojenost.
Antoa: Je moc dobře, že jsi změnila a přešla do Repro. Já myslím, že tam všechny tyto vyšetření dělají hned na začátku, ale nechci kecat. Mě je udělali po těch dvou zamlklých těhu, ale to bylo po inseminaci, což berou jako téměř přirozené. škoda, že Ti ty vyšetření neudělali a hlavně, že to pak tak pokazili. Kamoška chodí taky na Obilňák, je teda spokojená, ale třeba k těm testům - genetika, imuno, atd. je musela donutit. V repro mi je sami nabídli.
A přístup, že Ti je terpve 31 a dát si pár let pauzu, je dost hrozný. Mrzí mě taková zklamání, věřím, že v Repro všechno dobře dopadne. Člověk to nesmí vzdát, ale je to asi strašně težký … Ale uvidíš, už to musí vyjít !!! ![]()
A už jsi začala se stimulací?
mandelina píše:
Antoa: Je moc dobře, že jsi změnila a přešla do Repro. Já myslím, že tam všechny tyto vyšetření dělají hned na začátku, ale nechci kecat. Mě je udělali po těch dvou zamlklých těhu, ale to bylo po inseminaci, což berou jako téměř přirozené. škoda, že Ti ty vyšetření neudělali a hlavně, že to pak tak pokazili. Kamoška chodí taky na Obilňák, je teda spokojená, ale třeba k těm testům - genetika, imuno, atd. je musela donutit. V repro mi je sami nabídli.A přístup, že Ti je terpve 31 a dát si pár let pauzu, je dost hrozný. Mrzí mě taková zklamání, věřím, že v Repro všechno dobře dopadne. Člověk to nesmí vzdát, ale je to asi strašně težký … Ale uvidíš, už to musí vyjít !!!
A už jsi začala se stimulací?
Jejžda, 20 folíků, tak to je super. Já byla ráda za 11 po 14.ti dnech stimulace. Tak budu držet pěsti …
Mio, já mám dnes taky jaksi špatný pocit. Nijak nic necítím, nic mi není, mohla by mě alespoň bolet prsa, při prvním těhu (kenoc v 6, týdnu) mě strašně bolela prsa, teď nic. A navíc jsem nemocná, což tomu asi taky nepřifá
To čekání je hrozný.
A jak se cítíš?
Antoa: taky držím, z 2O vajíček musí nějaké vyjít!!
Já měla po 14 dnech stimulace 7, z toho se 5 oplodnilo a 3 vyvíjela…
Mandelina: večer mě dost pobolívalo břicho, dnes ráno ani ne, prsa mě občas pobolívají. Pořád mám pocit,že ze mě něco teče, zatím „jen“ zbytky utrogestanu. A co ty? Jj, to čekání je příšerný… Budeš testovat dříve? Já se rozhodla, že ano. Moje rozhozená psychika tomu asi nepřidává, chci prostě vědět, na čem jsem.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Mě teda gonal moc nevyhovoval měla jsem jen 3 vajucha a při jiné 7 ala tu medikaci oni nepoužívají. Injekce už budu vychazovat do běžného odpadu nikdy jsem nedostala kontejner za dva a půl roku . Takže to je pro mě nejednoduší a nikdo se mi neomlouval nikdy za tak dlouhé čekačky ani mi neporadili co dělat s tou hematologii ,kterou jsem propásla.Z Obi jsem také odešla přišla jsem si tam na chodbě někdy jako mrtvola. Pokaždé někdo jiný na sonu a na konzultaci a svého dr. jsem ani neviděla a vše si hlídat a pod.